Energieleveranciers Oentsjerk Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €555 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Oentsjerk vergelijken gaat eenvoudig via onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je bekijkt rap de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je vind hier alle tijdelijke kortingsacties die jij via de sites van bijv. Anode Energie en MAIN Energie kunt vinden. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat makkelijk en rap. Hieronder doorzoek jij nuttige gegevens en handreikingen voor het speuren naar een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat precies de overstapservice is, en wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Oentsjerk

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Oentsjerk? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier aan te duiden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: stroom- en gas consumptie en woning. Eveneens moet je verder kijken dan puur de energietarieven. Dat beslaat slechts deels de maandelijks energierekeningen. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening: jij betaalt leveringkosten, vastrecht, regiotoeslag, opslag duurzame energie, aansluitkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Bovendien hanteren sommige bedrijven een vorstelijke welkomstpremie bij het overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €115 – €250. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Zwijndrecht.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: We hebben het hier over een aanzienlijk complexe calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Oentsjerk april 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en een schatting van je energieverbruik in. Vervolgens vind je een overzicht met de beste energie aanbieders. Je treft snel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is zo gedaan. Problemen bij het inschatten van je jaarlijkse energiegebruik? Hier bekijk jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort woning Gasgebruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.950 kWh 725 m³
2 bewoners 2.275 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.775 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.775 kWh 1.675 m³
2 & 3 kinderen 4.025 kWh 2.075 m³

Compleet aanbod

Alle grote providers vergelijken. Van De Vastelastenbond tot en met Leon Zeewolde.

Altijd de laagste prijs

Sorteer alle aanbieders op prijs. Bespaar tot wel €265 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Profiteer van de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Oentsjerk

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Geïnteresseerd in een voordelig pakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Middels de vergelijker kunnen jullie rap energieprijzen Oentsjerk vergelijken. Geef je huisnummer en postcode plusverbruiksgegevens in, en kies eenvoudig het goedkoopste pakket. Meer info over een bepaald contract? Dat is te vinden in het bedrijfsprofiel. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan rechts en vind direct de milieuvriendelijkste of meest goedkope energieleverancier voor je verbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Hellendoorn afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Oentsjerk?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Kies de beste aanbieding en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Oentsjerk april 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Oentsjerk? Op deze pagina lees je een lijstje met beschikbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Essent, Eneco, Vattenfall, Greenchoice, NLE en ook ENGIE, Oxxio, Budget Energie, Qurrent, Powerpeers op basis van een verbruik van 2400 kWh tot 3100 kWh stroom en 800 m3 t/m 1950 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig bepaal je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jullie actuele leverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit mag op elk moment. Kijk uit: achterhaal altijd de opgestelde regels van de huidige energieleverancier. Welke opzegtermijn geldt er, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Oentsjerk. Zodra jij een contract hebt afgesloten zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jullie nieuwe organisatie. Hierin bekijk je de overeengekomen kosten en bijkomende kosten (denk hierbij aan vastrecht, aansluitkosten, leveringkosten, verbruikskosten, regiotoeslag: ) van het energiecontract. Dit kan per mail of post, vaak binnen een week.

2 weken bedenktijd

Als het nieuwe contract binnen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen mag je zonder consequenties en zonder opgaaf van reden jouw aanvraag annuleren. Doe je niets? De overstap van energie is dan bindend.

Oude energiepakket opzeggen

Jullie vorige gas & licht pakket wordt stopgezet. In de meeste gevallen krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Tip: krijg je een andere huis? Dan moet je zelf in de regel de actuele abonnementen stopzetten.

Doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw aanstaande leverancier. Normaal gesproken moet dit een paar dagen voor de gekozen dag van overstappen, maar soms gebeurt het ook 14 dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande energieaanbieder zal deze gegeven doorzetten naar de eerdere aanbieder waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Overstap is geslaagd

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Oentsjerk. Ze sturen jou hiervan natuurlijk een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij bewerken. Ook krijg jij een eindafrekening van de eerdere aanbieder. Bekijk nu “maandelijkse kosten Vandebron“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is hedendaags een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Veelgehoorde kreten zijn gasvrij wonen en je CO2 uitstoot verminderen. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante keuzes zijn wind en zon (stroom). Veel energieleveranciers hebben dit al geïntegreerd. De aanbieders halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor op het dak of kiezen voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en natuurlijk het overschot aan stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. In ruil krijg je een leuke prijs in de gemeente Tytsjerksteradiel.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Middels dit systeem zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs wanneer je het vergelijk met een AWB, Nefit, Remeha, Vaillant of Intergas ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiecontract doet hier aan mee. Details per aanbieder is beschikbaar in onze online energievergelijker. Nieuw: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer je jouw energieconsumptie kunt minderen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Houd rekening met zuinige apparaten en A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Oentsjerk

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiepakketten in Oentsjerk en betaal minder voor gas en licht!