Energieleveranciers Uffelte Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €595 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Uffelte vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je checkt snel de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Check alle unieke aanbiedingen die je niet via de website van bedrijven als De Vastelastenbond of NLE kunt gebruiken. Overstappen gaat handig en rap. Hier lees je bruikbare aanwijzingen en tips voor het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe de overstapservice werkt, en wat je moeten weten ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Uffelte

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Uffelte? Er is helaas niet één energieleverancier te bestempelen die echt het goedkoopste is. Het heeft te maken met jouw persoonlijke situatie: stroom- en gas consumptie en postcode. Bovendien moet je verder kijken dan alleen de energietarieven. Dit bepaalt slechts ten dele de energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: opslag duurzame energie, regiotoeslag, aansluitkosten, leveringkosten, energiebelasting: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Verder gunnen de meeste leveranciers een flinke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €135 tot €210. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Emst.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het gaat om best een flinke calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Uffelte mei 2024? Geef je adresgegevens plus je geschatte verbruik in. Nadien volgt een opsomming met de meest voordelige energiecontracten. Je treft snel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is binnen no-time doorgevoerd. Hulp nodig bij het doorgeven van jullie energieverbruik? Op de site vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort huis Gasverbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Soort huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.950 kWh 625 m³
2 bewoners 2.475 kWh 1.025 m³
Familie (1 kind) 2.900 kWh 1.475 m³
Gezin + 2 kinderen 3.750 kWh 1.700 m³
Familie (3 kinderen) 4.300 kWh 2.025 m³

Complete vergelijking

Alle bekende maatschappijen vergelijken. Van Essent tot NLE.

Een lagere energierekening

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen mogelijk tot €365 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Uffelte

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Aan de hand van energieleverancieractie.nl kan men eenvoudig energieprijzen Uffelte vergelijken. Geef je huisnummer en postcode + verbruiksgegevens in, en zoek ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder. Meer informatie m.b.t. een bepaalde leverancier? Bekijk dan de overkoepelende merksite. Check nu alle populaire energie aanbiedingen en actiekortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan aan de rechterkant en ontdek meteen de duurzaamste of meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Nieuwersluis afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Uffelte?

 1. Geef jouw postcode door (Drenthe)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het volledige verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Uffelte mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Uffelte? Op de site check je een lijstje met gangbare pakketten van populaire energiemaatschappijen als Vattenfall, Greenchoice, NLE, Eneco, Essent maar uiteraard ook Powerpeers, ENGIE, Qurrent, Energiedirect.nl, Budget Energie gerekend met een verbruik van 2350 kWh t/m 3450 kWh stroom en 1000 m3 tot 1550 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In ons land ben je vrij om te kiezen waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of wil je gewoon af van jouw energieleverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Belangrijk: check zeker even de voorwaarden van het gekozen energiepakket. Heb je maken met een opzegtermijn of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Uffelte. Wanneer je aankoop is verzonden zul jij een mail ontvangen van de aankomende aanbieder. Aan de hand daarvan vind je de geldige tarieven en extra regels (zoals regiotoeslag, energiebelasting, netbeheerkosten, leveringkosten, verbruikskosten: ) van het energiecontract. Je ontvangt dit digitaal of per post, doorgaans binnen 2 weken.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Gedurende deze dagen mag je zonder kosten, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Doe je niets? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude energiepakket opzeggen

Jouw werkende pakket wordt beëindigd. Gewoonlijk draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Goed om te weten: krijg je een andere huis? Je moet dan zelf doorgaans het contract even opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de nieuwe aanbieder. Gewoonlijk dien je dit te doen iets voor de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot twee weken na de overstapdatum. De nieuwe leverancier stuurt de standen door naar jouw “oude” maatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en start de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Uffelte. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd bijstellen. Daarnaast incasseren jullie een overzicht + eindafrekening van de “vroegere” energieleverancier. Ga verder naar “vergelijk tarieven Endinet Groep“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is op dit moment een belangrijk thema. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De twee meest interessante manieren zijn windenergie en zonne-energie. De meeste energieleveranciers doen hier aan mee. De aanbieders bestellen zonnestroom en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen installeren voor op je eigen huis of kiezen voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Investeren in zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je eigen stroom gebruiken en bovendien je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Ook wel bekend als salderen. Daarvoor heb je recht op terugleververgoeding in de gemeente Westerveld.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Daardoor zal je gasverbruik significant dalen. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig i.v.m. een Nefit, Atag, AWB, Vaillant of Remeha ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines genereren 100% groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elk energiecontract is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer daarover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Nieuw: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Drenthe.

Besparen energieverbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Zodra je het verbruik van energie vermindert kan je flink besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Uffelte

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiemaatschappijen in Uffelte en betaal minder voor gas en licht!