Energieleveranciers Tuk Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar snel €285 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Tuk vergelijken doe je razendsnel door middel van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je achterhaalt vlug de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je checkt zo veel exclusieve welkomstkortingen die je niet via de website van o.a. Engie en Vrijopnaam kan afsluiten. Het oversluiten gaat makkelijk en zonder problemen. Op deze pagina vergaar je praktische informatie en support bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat jij kunt doen betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Tuk

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Tuk? Het is niet mogelijk één energieleverancier aan te duiden die echt het goedkoopste is. Het is afhankelijk van factoren als: stroom- en gas consumptie en adres. Ook zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energietarieven. Dat bepaalt slechts ten dele de energierekening. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van de energieleverancier: vastrecht, opslag duurzame energie, regiotoeslag, leveringkosten, netbeheerkosten: het wordt allemaal doorbelast. Tevens gunnen enkele bedrijven een vorstelijke welkomstkorting bij het overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €125 – €215. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Elkenrade.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het is nogal een gecompliceerde calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Tuk juli 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en energieverbruik in. Daarna vind je een tabel met de goedkoopste energiebedrijven. Jij kiest ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen enkele minuten rond gemaakt. Moeite bij het invoeren van jouw verbruik? Op de site bekijk jij het stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Aantal bewoners Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.900 kWh 675 m³
2 personen 2.475 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.950 kWh 1.400 m³
Gezin + 2 kinderen 3.500 kWh 1.700 m³
Gezin + 3 kinderen 4.100 kWh 2.075 m³

Alle maatschappijen

Alle landelijke aanbieders vergelijken. Van Greenchoice tot Qwint.

Bekijk het goedkoopste pakket

Vergelijk alle contracten op prijs. Besparingen mogelijk tot €495 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Tuk

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Op zoek naar een voordelig pakket? Dan zit je hier helemaal goed! Dankzij energieleverancieractie.nl kan jij moeiteloos energieprijzen Tuk vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en verbruik in, en zoek direct de goedkoopste leverancier. Aanvullende info over een bepaalde aanbieder? Dat is te vinden in website van de aanbieder. Vergelijk nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Bekijk de handige stappen rechts en check meteen de beste of voordeligste energieleverancier voor je huis. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Nieuwaal afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Tuk?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Overijssel)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Tuk juli 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Tuk? Hieronder vind jij een lijstje met gangbare pakketten van energiemaatschappijen zoals NLE, Essent, Pure Energie, Vattenfall, Greenchoice maar uiteraard ook Qurrent, ENGIE, Budget Energie, Powerpeers, Energiedirect.nl uitgaande van een verbruik van 2100 kWh tot 3400 kWh stroom en 850 m3 – 1550 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In dit land mag je helemaal zelf kiezen waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of ben je niet zo tevreden over jouw maatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Kijk uit: bekijk ten alle tijde de kleine lettertjes van jouw energiemaatschappij. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Tuk. Zodra je aankoop is verzonden zul jij een mail ontvangen van de geselecteerde energiemaatschappij. Daarin vind jij afgesproken prijzen en extra regels (onder andere vastrecht, verbruikskosten, energiebelasting, aansluitkosten, opslag duurzame energie: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, en het duurt een paar dagen.

Wettelijke bedenktijd

Wanneer de bestelling in goede orde binnengekomen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode heb je de mogelijkheid om gratis en zonder opgaaf van reden je nieuwe abonnement opzeggen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is dan bindend.

Oude contract opzeggen

Het huidige energiecontract zal worden opgezegd. Doorgaans doet de nieuwe aanbieder dit. Tip: staat er een verhuizing op stapel? Jij zult dan gewoonlijk het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

De overstap goed regelen? Dan dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de toekomstige energieleverancier. Normaal gesproken moet dit zo’n week voor de datum van overstap, maar het kan vaak nog tot een paar dagen na de gekozen overstapdatum. De nieuwe energieaanbieder geeft dit door aan de eerdere energieleverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van de “nieuwe” energiemaatschappij in Tuk. Het is nog even wachten op wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon corrigeren. Tevens krijgen jullie een eindafrekening van de “vroegere” leverancier. Bekijk ook “vergelijk tarieven NLE“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is momenteel een veelbesproken doelstelling. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste alternatieven zijn windenergie en zonne-energie. Bijna alle energie-aanbieders doen hier aan mee. De leveranciers importeren windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor je appartement of huis of specifiek zoeken naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan al snel lonen. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en natuurlijk jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Je krijgt daarvoor een tegemoetkoming in de gemeente Steenwijkerland.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Daardoor verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in verhouding tot een Nefit, Atag, Intergas, Remeha of AWB ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Het warmtenet en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door heel Nederland zie je grote parken met windmolens. Een windturbine levert volledig groene windstroom voor NL huishoudens. Niet elke maatschappij doet hier aan mee. Extra info hierover vind je in onze energievergelijker. Iets van de laatste jaren: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Overijssel.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Op het moment dat jij de energievraag vermindert zal de besparing groot zijn. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de milieubelasting. Ga zoveel mogelijk voor producten met A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Tuk

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Tuk en bespaar op gas en licht!