Energieleveranciers Tjerkgaast Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €465 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Tjerkgaast vergelijken is kinderspel met onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ziet ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je checkt zo veel tijdelijke kortingsacties die jij via de sites van o.a. De Vastelastenbond en Leon Zeewolde ontvangt. Overstappen van energie gaat gemakkelijk en rap. Hier bekijk je toepasbare details en handreikingen voor het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe je snel kunt overstappen, en wat de mogelijkheden zijn rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Tjerkgaast

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Tjerkgaast? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te betitelen waar jij het goedkoopst uit bent. Het is afhankelijk van indicatoren zoals: stroom- en gas consumptie en woning. Uiteraard moet je verder kijken dan enkel de energietarieven. Dat bepaalt slechts ten dele de energienota. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening: jij betaalt netbeheerkosten, energiebelasting, leveringkosten, vastrecht, aansluitkosten: het telt allemaal mee. Daarnaast gunnen sommige bedrijven een flinke welkomstkorting bij het overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €160 tot €205. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Eexterzandvoort.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het betreft een aanzienlijk ingewikkelde berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Tjerkgaast april 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en een schatting van je energieverbruik in. Aansluitend doorzoek je een overzicht met de beste energieleveranciers. Je ontdekt vlug de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen stelt niet veel voor, het is zo doorgevoerd. Tips gebruiken bij het inschatten van jouw energieconsumptie? Hier vind je het stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort woning Verbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Type huishouden Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 2.000 kWh 725 m³
2 persoons huishouden 2.350 kWh 1.025 m³
2 & 1 kind 2.875 kWh 1.500 m³
2 & 2 kinderen 3.500 kWh 1.675 m³
2 & 3 kinderen 4.325 kWh 1.950 m³

Alle maatschappijen

Alle erkende providers vergelijken. Van De Vastelastenbond tot aan Qurrent.

Het goedkoopste contract

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Dit scheelt je zo €475 per jaar.

Een snelle overstap

Zo gepiept met de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Tjerkgaast

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een voordelig contract? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Door gebruik te maken van onze speciale vergelijker kan jij onmiddellijk energieprijzen Tjerkgaast vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en verbruik in, en vind onmiddellijk het goedkoopste pakket. Meer weten over een bepaalde leverancier? Klik dan op website van de aanbieder. Vergelijk nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan aan de rechterkant en signaleer binnen no-time de duurzaamste of voordeligste energieleverancier voor je verbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Nieuw Heeten afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Tjerkgaast?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Tjerkgaast april 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Tjerkgaast? Hier vind je een aantal van beschikbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Greenchoice, NLE, Vattenfall, Eneco, Pure Energie + Powerpeers, Oxxio, ENGIE, Qurrent, Budget Energie gerekend met een verbruik van 1600 kWh t/m 3500 kWh stroom plus 1250 m3 t/m 1600 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Als consument kies je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je van huis wisselen, of ben je niet blij met jullie actuele maatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Goed om te weten: check wel de opgestelde regels van de energieaanbieder. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Tjerkgaast. Als het contract is doorgevoerd krijg je een bevestigingsmail of brief van de geselecteerde leverancier. In dit schrijven bekijk jij de overeengekomen kosten en bijkomende kosten (bijvoorbeeld energiebelasting, aansluitkosten, leveringkosten, regiotoeslag, vastrecht: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Op het moment dat de bestelling in goede orde binnengekomen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder specifieke reden het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude energiepakket opzeggen

Jullie werkende energiepakket wordt opgezegd. Normaliter draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: ga je van woning wisselen? Bij dit scenario moet je zelf gewoonlijk de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de toekomstige energieleverancier. Normaal gesproken gebeurt dit enkele dagen voor passeren van het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 1 of 2 weken na de overstap. De nieuwe energieaanbieder geeft dit door aan jouw oude leverancier die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Het overstappen is gelukt

Is alles gelukt? Dan wordt alles in orde gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Tjerkgaast. Het is nog even wachten op wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment verhogen. Ook ontvang jij de eindafrekening van de eerdere aanbieder. Bekijk nu “vergelijk tarieven De Vastelastenbond“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is hedendaags een veelbesproken doelstelling. Denk aan een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? Twee veelbesproken alternatieven zijn zon en wind (energie). Veel van de aanbieders van energie hebben dit al geïntegreerd. De aanbieders kopen deze zonne-energie en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen installeren voor op het dak of specifiek zoeken naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is heel interessant. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken of uiteraard je overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Jullie ontvangen hiervoor een tegemoetkoming in de gemeente De Friese Meren.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zodoende kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in vergelijking met Nefit, Remeha, Atag, AWB of Intergas ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energierekening. Het warmtenet, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

In alle provincies kom je windmolens tegen. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder maatschappij werkt met deze vorm van groene stroom. Details per aanbieder vind je in onze energievergelijker. Ook interessant: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval je jouw eigen verbruik vermindert kan je flink besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op het vervuilen van de aarde. Kies bijvoorbeeld bewust voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Tjerkgaast

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiepakketten in Tjerkgaast en bespaar op gas en licht!