Energieleveranciers Tienhoven Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €525 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Tienhoven vergelijken is kinderspel door middel van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je bekijkt binnen no-time de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Ontdek tijdelijke acties die men standaard niet bij aanbieders zoals Huismerk Energie of Innova Energie kunt vinden. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat simpel en snel. Hieronder lees je functionele aanwijzingen en adviezen t.b.v. het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe de overstapservice werkt, en wat de mogelijkheden zijn omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Tienhoven

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Tienhoven? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te bestempelen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt beïnvloed door indicatoren zoals: gas- en stroom consumptie en adres. Ook moet je verder kijken dan alleen de energietarieven. Dat beslaat maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Bekijk maar eens je energie jaarrekening: verbruikskosten, vastrecht, energiebelasting, opslag duurzame energie, regiotoeslag: het wordt allemaal doorbelast. Ook bieden sommige leveranciers een gulle welkomstpremie als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €185 tot +/- €275. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Eerste Exloërmond.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het betreft nogal een ingewikkelde calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Tienhoven juni 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en een schatting van je energieverbruik in. Hierna vind je een tabel met de beste energiebedrijven. Je vindt zo vlug de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is kinderspel, het is snel geregeld. Problemen bij het invoeren van gas en stroom verbruik? Op de site tref jij het gas- en stroomverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Samenstelling huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.875 kWh 625 m³
2 bewoners 2.150 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 3.075 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.600 kWh 1.675 m³
2 & 3 kinderen 4.225 kWh 1.975 m³

Alle maatschappijen

Alle populaire aanbieders vergelijken. Van Huismerk Energie tot en met Qwint.

Flink besparen op jouw energie

Nooit meer teveel betalen. Besparingen mogelijk tot €285 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Tienhoven

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig energiepakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Door middel van onze tool kan je onmiddellijk energieprijzen Tienhoven vergelijken. Voer je adres en energieverbruik in en kies à la minute het goedkoopste contract. Meer details over een bepaalde aanbieder? Ga dan verder naar site van de leverancier. Vergelijk nu de belangrijkste energie aanbiedingen en actiekortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan aan de rechterkant en signaleer direct de “groenste” of de goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Netersel afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Tienhoven?

 1. Geef jouw postcode door (Utrecht)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Tienhoven juni 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Tienhoven? Nu bekijk je een aantal van gangbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als NLE, Essent, Vattenfall, Greenchoice, Pure Energie maar ook ENGIE, Budget Energie, Powerpeers, Qurrent, Oxxio gerekend met een verbruik van 1500 kWh – 4350 kWh stroom en 1350 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In Nederland ben jij in control waar jij je gas en licht inkoopt. Ben je bij contractvrij, ga jij verhuizen, of ben je ontevreden over jouw energiemaatschappij? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Goed om te weten: controleer zeker even de voorschriften van jouw energiemaatschappij. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Tienhoven. Vanaf het punt dat het contract is doorgevoerd zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de aankomende energieaanbieder. In deze mail of brief vind jij de geldige tarieven en bijkomende kosten (denk hierbij aan aansluitkosten, leveringkosten, regiotoeslag, netbeheerkosten, energiebelasting: ) van het energiecontract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Nadat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je zonder kosten en zonder je te hoeven verantwoorden het pakket annuleren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie is nu definitief.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jouw actuele energiepakket wordt stopgezet. Normaliter zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Belangrijk: stap je over doordat je gaat verhuizen? Jij zult dan normaal gesproken het oude abonnement annuleren.

Doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de toekomstige maatschappij. Gewoonlijk doe je dit iets voor het moment van overstappen, maar het kan ook best 14 dagen na de overstap. De nieuwe energiemaatschappij speelt de standen door aan de eerdere energieaanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van je nieuw gekozen energiemaatschappij in Tienhoven. Het is nog even wachten op vanzelfsprekend een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij bijstellen. Daarbij incasseren jullie een overzicht + eindafrekening van jouw “oude” energiemaatschappij. Lees verder over “contract afsluiten bij Enduris“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is momenteel een hot topic. Veelgehoorde kreten zijn een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De meest relevante keuzes zijn zonnestroom en windenergie. De meeste maatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De aanbieders reserveren windenergie en zonne-energie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen laten plaatsen voor op je eigen huis of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je eigen stroom gebruiken en natuurlijk je overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Stichtse Vecht.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Door deze producten verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een Nefit, Remeha, Intergas, Atag of AWB ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo kan je direct besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door het hele land kom je windmolens tegen. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elk energiecontract biedt groene stroom via wind. Extra info hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: een deel van een windmolen kopen in provincie Utrecht.

Energieverbruik minderen

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Wanneer jij de energievraag kan verlagen heeft dat direct effect. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op CO-2 uitstoot. Koop specifiek apparaten met een A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Tienhoven

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energie aanbieders in Tienhoven en bespaar op gas en licht!