Energieleveranciers Eerste Exloërmond Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €525 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Eerste Exloërmond vergelijken doe je razendsnel middels onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul alle velden in, en je checkt meteen de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek aantrekkelijke welkomstacties die je niet via de website van bijv. Essent en MAIN Energie kunt vinden. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat moeiteloos en kost slechts een paar minuten. Op deze pagina vergaar je bruikbare details en support t.b.v. het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, meer info over overstappen, en wat je moeten weten met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Eerste Exloërmond

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Eerste Exloërmond? Het is onmogelijk één energieleverancier te markeren die de laagste prijzen hanteert. Het is afhankelijk van jouw specifieke wensen: energieverbruik en woonplaats. Ook ga je te kort door de bocht als je kijkt naar puur de energietarieven. Dat bepaalt maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: aansluitkosten, leveringkosten, verbruikskosten, netbeheerkosten, regiotoeslag: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Verder bieden flink wat aanbieders een hoge welkomstkorting bij het overstappen. Doorgaans is dat zo’n €115 t/m €210. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Oene.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het betreft nogal een ingewikkelde berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Eerste Exloërmond mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je geschatte verbruik in. Vervolgens tref jij een opsomming met relevante energieleveranciers. Jij kiest binnen no-time de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is zo doorgevoerd. Tips gebruiken bij het inschatten van jouw verbruik? Hierna vind jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor een aantal situaties.


Soort woning Verbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.875 kWh 625 m³
2 personen 2.150 kWh 1.025 m³
Familie (1 kind) 2.725 kWh 1.475 m³
Familie (2 kinderen) 3.700 kWh 1.775 m³
Familie (3 kinderen) 4.125 kWh 2.075 m³

Alle maatschappijen

Alle grote partijen vergelijken. Van Greenchoice tot aan Vrijopnaam.

Altijd de laagste prijs

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen mogelijk tot €485 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Profiteer van de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Eerste Exloërmond

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar contract voor jouw energie? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Geholpen door onze speciale vergelijker kan jij eenvoudig energieprijzen Eerste Exloërmond vergelijken. Geef je woongegevens & gas/licht inschatting in en vind binnen no-time de goedkoopste leverancier. Meer informatie m.b.t. een bepaalde aanbieder? Bekijk dan de merkpagina. Profiteer nu van alle energieaanbiedingen en welkomstbonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen rechts en ontdek binnen no-time de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier passend bij je energieverbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Woold afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Eerste Exloërmond?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Drenthe)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of kies direct het verbruik.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Eerste Exloërmond mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Eerste Exloërmond? Op deze website bekijk je een ranglijst van beschikbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Greenchoice, Eneco, Vattenfall, Pure Energie, NLE maar uiteraard ook Energiedirect.nl, Oxxio, Budget Energie, Powerpeers, Qurrent op basis van een verbruik van 2000 kWh – 3450 kWh stroom plus 700 m3 tot 1700 m3 gas.

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig bepaal je zelf bij wie je gas en licht afneemt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of wil je gewoon af van je energieleverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Goed om te weten: check ten alle tijde de opgestelde regels van de energieaanbieder. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Eerste Exloërmond. Op het moment dat je aankoop is verzonden zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de nieuwe maatschappij. In dit schrijven vind je de overeengekomen kosten en voorwaarden (bijvoorbeeld vastrecht, leveringkosten, verbruikskosten, regiotoeslag, netbeheerkosten: ) van het contract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Wanneer jouw bestelling bevestigd wordt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken, of een geldige reden op te geven, het contract ongeldig verklaren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Oude energiepakket opzeggen

Je actuele energiecontract wordt opgezegd. Meestal doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: overstappen vanwege verhuizing? Jij zult dan in de regel het energiecontract beëindigen.

Jouw meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de toekomstige maatschappij. In de meeste gevallen moet dit vlak voor de datum van overstap, echter soms ook tot 15 dagen na de overstapdatum. Jouw aanstaande aanbieder geeft dit door aan je voormalige energieleverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt

Ben je er doorheen gekomen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en begint de levering van stroom en gas door de “nieuwe” energiemaatschappij in Eerste Exloërmond. Het is nog even wachten op wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd wijzigen. Bovendien ontvang je jouw persoonlijke eindafrekening van de eerdere aanbieder. Bekijk nu “Stedin stroom“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is hedendaags een belangrijk thema. Denk aan je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? Twee veelbesproken manieren zijn zonnestroom en windenergie. Bijna alle energieleveranciers maken hier graag gebruik van. De maatschappijen reserveren zonnestroom en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: het kopen van zonnepanelen voor op jouw woning of kiezen voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken of uiteraard je overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Je ontvangt hiervoor een tegemoetkoming in de gemeente Borger-Odoorn.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Daardoor verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Hybride warmtepompen zijn nog best duur wanneer je het vergelijk met een Nefit, Intergas, AWB, Vaillant of Remeha ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines dragen bij aan volledig zuivere windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder energiepakket is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets van de laatste jaren: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Drenthe.

Besparen energieverbruik

Wil je echt groen zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer je jouw energieconsumptie weet te beperken zal de besparing groot zijn. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op het vervuilen van de aarde. Probeer je te beperkten tot apparaten met een A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Eerste Exloërmond

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energie aanbieders in Eerste Exloërmond en bespaar op gas en licht!