Energieleveranciers Surhuizum Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar zo €355 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Surhuizum vergelijken gaat supersnel dankzij onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je bekijkt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Met veel unieke welkomstkortingen die jij via de sites van bijvoorbeeld De Vastelastenbond en Oxxio kunt gebruiken. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat gemakkelijk en rap. Op energieleverancieractie.nl bekijk je praktische gegevens en adviezen ten behoeve van het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Surhuizum

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Surhuizum? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te markeren die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: gas- en stroomverbruik en woonplaats. Bovendien zijn er veel aspecten belangrijker dan puur de energietarieven. Dat beslaat maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Bekijk maar eens je jaarafrekening: je vindt daar: leveringkosten, netbeheerkosten, aansluitkosten, opslag duurzame energie, energiebelasting: het wordt allemaal doorbelast. Daarnaast hanteren enkele leveranciers een aantrekkelijke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €170 tot €195. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Driel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het is een aardig ingewikkelde berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Surhuizum mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Daarna volgt een tabel met de meest voordelige energie aanbieders. Je treft onmiddellijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is binnen enkele minuten gepiept. Tips gebruiken bij het invoeren van gas en stroom verbruik? Op deze pagina check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort huis Gas
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.925 kWh 700 m³
2 bewoners 2.325 kWh 1.075 m³
2 & 1 kind 2.900 kWh 1.450 m³
Familie (2 kinderen) 3.575 kWh 1.625 m³
Gezin + 3 kinderen 4.375 kWh 2.025 m³

Alle pakketten

Alle bekende maatschappijen vergelijken. Van Greenchoice tot en met Vandebron.

Flink besparen op jouw energie

Neem afscheid van hoge rekeningen. Dit scheelt je zo €385 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Surhuizum

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar energiecontract? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Met behulp van onze tool kun je eenvoudig energieprijzen Surhuizum vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook stoom/gas verbruik in en bekijk moeiteloos de goedkoopste maatschappij. Aanvullende info over een bepaalde leverancier? Ga dan verder naar de merkpagina. Profiteer nu van de beste energie aanbiedingen en actiekortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan aan de rechterkant en bekijk binnen no-time de duurzaamste of goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Mildam afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Surhuizum?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Surhuizum mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Surhuizum? Nu vind je een aantal van standaard pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Eneco, NLE, Vattenfall, Pure Energie, Essent en ook Oxxio, Energiedirect.nl, Budget Energie, Qurrent, ENGIE met een verbruik van 1650 kWh tot 3300 kWh stroom en 1400 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Tegenwoordig ben jij in control bij welke partij jij gas en licht koopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga jij verhuizen, of ben je niet blij met jouw bestaande energiemaatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Kijk uit: bekijk uiteraard de voorwaarden van het energiecontract. Hoe zit het met de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Surhuizum. Als je een bestelling hebt geplaatst ontvang je een bevestiging van de geselecteerde energiemaatschappij. Hierin tref jij alle tarieven en voorwaarden (denk aan aansluitkosten, vastrecht, verbruikskosten, netbeheerkosten, energiebelasting: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen een week.

Bedenktijd energiecontract

Op het moment dat je de bevestiging ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen mag je gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, het pakket annuleren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jouw lopende energiecontract wordt stopgezet. Gewoonlijk zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Let op: ga je verhuizen? Dan moet je zelf normaal gesproken het contract opzeggen (online of per brief).

Doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de toekomstige maatschappij. Meestal moet dit zo’n week voor de gekozen dag van overstappen, echter soms ook tot een paar dagen nadat het contract is ingegaan. De nieuwe maatschappij speelt de standen door aan jouw oude leverancier die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energie

Alle stappen doorlopen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en kan je stroom en gas gebruiken van jouw nieuwe energiemaatschappij in Surhuizum. Je ontvangt hiervan een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze inschatting van kosten kan je altijd aanpassen. Bovendien ontvangen jullie een overzicht + eindafrekening van de eerdere leverancier. Bekijk ook “besparen bij Pure Energie“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is op dit moment een streven van veel mensen. Voorbeelden zijn wonen zonder gasaansluiting en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De twee meest interessante alternatieven zijn windenergie en zonne-energie. Het gros van de energie-aanbieders hebben dit al geïntegreerd. De maatschappijen halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen laten plaatsen voor op het dak of specifiek zoeken naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en daarnaast de “extra” stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Je krijgt daarvoor een tegemoetkoming in de gemeente Achtkarspelen.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Op die manier zal je gasverbruik significant dalen. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen zijn nog best duur wanneer je het vergelijk met een Vaillant, AWB, Remeha, Intergas of Nefit ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo kan je direct besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door heel Nederland zijn tegenwoordig windmolens te vinden. De windturbine voorziet in volledig zuivere windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. Extra info hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Ook interessant: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Bewuster met elektriciteit omgaan? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. In het geval jij de energievraag weet te verkleinen kan dat al flink schelen. Niet alleen op de kosten, maar ook op de uitstoot van CO2. Kies bijvoorbeeld bewust voor zuinige apparaten en A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Surhuizum

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energie aanbieders in Surhuizum en bezuinig op gas en licht!