Energieleveranciers Surhuisterveen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €335 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Surhuisterveen vergelijken doe je razendsnel middels onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je treft à la minute de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Ontdek tijdelijke kortingsacties die je niet op de reguliere manier bij bedrijven als Energiedirect.nl en HVC kunt vinden. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Op energieleverancieractie.nl bekijk je bruikbare aanwijzingen en hulp voor het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe de overstapservice werkt, en hoe het zit rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Surhuisterveen

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Surhuisterveen? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te onderscheiden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt beïnvloed door aspecten als: stroom- en gasverbruik en adres. Eveneens moet je meer mee laten wegen dan uitsluitend de energietarieven. Deze bepalen slechts ten dele de energienota. Check maar eens jullie energie jaarrekening: leveringkosten, aansluitkosten, netbeheerkosten, verbruikskosten, vastrecht: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Bovendien hanteren sommige aanbieders een aantrekkelijke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Deze loopt op van €150 tot +/- €215. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Driehuis.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het gaat om een behoorlijk moeilijke rekensom. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Surhuisterveen mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en een schatting van je energieverbruik in. Aansluitend check je een resultatenpagina met relevante energiecontracten. Je ontdekt à la minute de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is zo doorgevoerd. Problemen bij het invullen van jullie energieverbruik? Hier check je het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Type huis Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Samenstelling huishouden Stroom Gas
1 persoons huishouden 2.000 kWh 700 m³
2 personen 2.425 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 2.925 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.500 kWh 1.725 m³
2 & 3 kinderen 4.225 kWh 1.975 m³

Complete vergelijking

Alle landelijke partijen vergelijken. Van Allure Energie tot aan Vattenfall.

Flink besparen op jouw energie

Neem afscheid van hoge rekeningen. Besparingen tot wel €465 per jaar.

Gelijk overstappen

Profiteer van de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Surhuisterveen

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Overstappen op een voordelig energiepakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Aan de hand van energieleverancieractie.nl kan jij ogenblikkelijk energieprijzen Surhuisterveen vergelijken. Geef je woongegevens en stoom/gas verbruik in en bekijk rap de goedkoopste aanbieder. Meer info over een zeker contract? Klik dan op de overkoepelende merksite. Vergelijk nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen hiernaast en vergelijk ogenblikkelijk de beste of voordeligste energieleverancier voor je verbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Mijnsheerenland afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Surhuisterveen?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Surhuisterveen mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Surhuisterveen? Hieronder check je een lijstje met standaard pakketten van energiemaatschappijen zoals Pure Energie, Vattenfall, Essent, Eneco, Greenchoice en natuurlijk ENGIE, Energiedirect.nl, Qurrent, Budget Energie, Powerpeers op basis van een verbruik van 2000 kWh tot 2900 kWh stroom en 1250 m3 tot 1950 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In dit land ben jij er verantwoordelijk voor waar jij je gas en licht inkoopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, heb je een nieuwe woning gekocht, of voel je je niet meer thuis bij jouw energiemaatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Kijk uit: check zeker even de opgestelde regels van het gekozen energiepakket. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Surhuisterveen. Vanaf het punt dat je een bestelling hebt geplaatst zul jij een mail ontvangen van de gekozen maatschappij. Hierin bekijk jij de geldige tarieven en voorwaarden (onder andere energiebelasting, verbruikskosten, leveringkosten, opslag duurzame energie, netbeheerkosten: ) van het energiecontract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze termijn mag je zonder consequenties, of een uitgebreide toelichting te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Onderneem je geen actie? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van oude contract

Dat lopende pakket zal worden opgezegd. Dikwijls doet de nieuwe aanbieder dit. Belangrijk: ga je van woning wisselen? Jij zult dan in de meeste gevallen het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de aanstaande aanbieder. In de regel dien je dit te doen enkele dagen voor passeren van de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot 1 of 2 weken na de overstap. Jouw toekomstige energieaanbieder zal deze gegeven doorzetten naar jouw oude energieaanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Het overstappen is gelukt

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en start de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Surhuisterveen. Je ontvangt hiervan vanzelfsprekend een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze inschatting van kosten kan je altijd bijstellen. Voorts incasseer jij de eindafrekening van je voormalige leverancier. Bekijk ook “besparen bij Powerpeers“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is momenteel een hot topic. Onder andere gasvrij wonen en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? 2 relevante opties zijn opties zijn zonne-energie en windenergie. De meeste energie-aanbieders hebben dat in hun portfolio. De bedrijven halen deze stroom – afkomstig van zon en wind – zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie kun jij kiezen: zonnepanelen laten plaatsen voor op je eigen huis of gaan voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Investeren in zonnepanelen is heel interessant. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken plus je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Je krijgt daarvoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Achtkarspelen.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Middels dit systeem verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop i.v.m. een Vaillant, AWB, Remeha, Intergas of Atag ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zie je grote parken met windmolens. Een windturbine levert volledig zuivere windstroom voor woningen in ons land. Niet elke leveranciers biedt deze vorm van stroom aan. Details per aanbieder zul je in de energievergelijker terugvinden. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Als je jouw energieconsumptie weet te beperken levert dat een besparing op. In de eerste plaats financieel gezien, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Ga zoveel mogelijk voor producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Surhuisterveen

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Surhuisterveen en betaal minder voor gas en licht!