Energieleveranciers Suawoude Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €405 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Suawoude vergelijken is gemakkelijk met behulp van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ontdekt onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Check alle speciale welkomstkortingen die jij niet via de normale weg bij onder andere Greenchoice en Vrijopnaam kan afsluiten. Overstappen van energie gaat handig en gebruiksvriendelijk. Op de site vind jij bruikbare feiten en hulp t.b.v. het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Suawoude

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Suawoude? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te noemen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt beïnvloed door jouw specifieke wensen: energieverbruik en woonplaats. Daarnaast moet je meer mee laten wegen dan enkel de energietarieven. Dat bepaalt maar in kleine mate de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie jaarrekening: jij betaalt regiotoeslag, leveringkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Verder hanteren sommige leveranciers een hoge welkomstpremie bij het overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €80 tot €240. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Driezum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het is best een moeilijke calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Suawoude juli 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en energieverbruik in. Aansluitend check je een opsomming met relevante energie aanbieders. Je selecteert moeiteloos de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap is binnen enkele minuten rond gemaakt. Tips gebruiken bij het schatten van jullie energieverbruik? Hieronder vind je het stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort woning Gasconsumptie
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Stroom kWh Gas
1 persoon 1.825 kWh 625 m³
2 persoons huishouden 2.150 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 2.900 kWh 1.450 m³
2 & 2 kinderen 3.450 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.000 kWh 1.975 m³

Alle pakketten

Alle erkende maatschappijen vergelijken. Van Anode Energie tot Vattenfall.

Een lagere energierekening

Niet langer een hoge rekening. Je bespaart zo €475 per jaar.

Direct overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Suawoude

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Aan de hand van de vergelijker kan men eenvoudig energieprijzen Suawoude vergelijken. Geef je huisnummer en postcode & verbruiksgegevens in, en bekijk rap het goedkoopste contract. Meer weten over een zekere aanbieder? Klik dan op het bedrijfsprofiel. Profiteer nu van de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan die je hiernaast ziet en bekijk onmiddellijk de milieuvriendelijkste of meest betaalbare energieleverancier voor jullie woning. Vind alles uit over goedkoopste energie in Mill afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Suawoude?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Suawoude juli 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Suawoude? Op de site lees je een tabel met meest bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Essent, Pure Energie, Greenchoice, Vattenfall, Eneco maar ook Energiedirect.nl, Budget Energie, ENGIE, Oxxio, Powerpeers op basis van een verbruik van 2000 kWh t/m 2750 kWh stroom en 800 m3 – 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag beslis jij zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of wil je gewoon af van jouw bestaande energieaanbieder? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Let op: bekijk zeker even de opgestelde regels van het gekozen energiepakket. Heb je maken met een opzegtermijn of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Suawoude. Wanneer het contract is doorgevoerd zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jouw aanstaande energieleverancier. Hierin bekijk jij afgesproken prijzen en condities (onder andere vastrecht, energiebelasting, netbeheerkosten, aansluitkosten, leveringkosten: ) van het energiepakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, in de regel binnen 14 dagen.

14 dagen bedenktijd

Zodra jouw bestelling bevestigd wordt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze termijn heb je de mogelijkheid om gratis, of een geldige reden op te geven, het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is dan bindend.

Huidige contract beëindigen

Het actuele gas & licht pakket wordt beëindigd. In de meeste gevallen doet de nieuwe aanbieder dit. Tip: overstappen vanwege verhuizing? Dan moet je zelf in de regel het oude abonnement annuleren.

Het doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw “nieuwe” energieaanbieder. Doorgaans gebeurt dit enkele dagen voor passeren van de datum van overstap, maar soms gebeurt het ook 15 dagen nadat het contract is ingegaan. De nieuwe leverancier communiceert dit weer richting jouw “oude” energiemaatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Het overstappen is gelukt

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Suawoude. Ze sturen jou hiervan vanzelfsprekend een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd bijstellen. Bovendien incasseer jij een eindafrekening van jouw oude energiemaatschappij. Lees verder over “besparen bij Qwint“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is vandaag de dag een hot topic. Onder andere gasvrij wonen en de uitstoot van CO2 reduceren. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De twee meest interessante alternatieven zijn wind en zon (stroom). De meeste maatschappijen werken hier dan ook graag mee. De bedrijven kopen deze zonnestroom en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie kun jij kiezen: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op jouw woning of specifiek zoeken naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en natuurlijk jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Daarvoor heb je recht op een tegemoetkoming in de gemeente Tytsjerksteradiel.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Door deze producten kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig als je ze legt naast een Vaillant, AWB, Remeha, Atag of Nefit ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo kan je direct besparen op de energierekening. Zonneboilers, Pelletkachels en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties kom je windmolens tegen. Windturbines genereren schone windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder energiepakket biedt deze vorm van stroom aan. Meer hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Op het moment dat je jouw eigen verbruik kunt terugdringen kan dat al flink schelen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op CO-2 uitstoot. Koop specifiek huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Suawoude

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energie aanbieders in Suawoude en betaal minder voor gas en licht!