Energieleveranciers Stroobos Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €335 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Stroobos vergelijken is gemakkelijk met behulp van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je achterhaalt onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek tijdelijke welkomstkortingen die jij via de sites van bedrijven als De Vastelastenbond en Powerpeers kunt gebruiken. Overstappen van energie gaat makkelijk en zonder problemen. Hieronder vergaar je nuttige details en support ter ondersteuning bij het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en hoe het zit ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Stroobos

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Stroobos? Het is niet mogelijk één energieleverancier te onderscheiden die echt het goedkoopste is. Het is afhankelijk van factoren als: gas- en stroomverbruik en locatie. Ook moet je verder kijken dan enkel de energiekosten. Dit beïnvloed slechts ten dele je rekening voor de energie. Bekijk maar eens je jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: aansluitkosten, verbruikskosten, vastrecht, opslag duurzame energie, leveringkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Tevens gunnen enkele leveranciers een flinke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €125 t/m €245. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Driebergen-Rijsenburg.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Je hebt te maken met een aardig flinke berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Stroobos april 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je totale jaarverbruik in. Hierna volgt een tabel met relevante energie aanbieders. Je vindt zo gemakkelijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom. De overstap stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Hulp nodig bij het schatten van jouw verbruik? Op deze pagina tref jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor een aantal situaties.


Soort woning Gasconsumptie
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Aantal bewoners Elektriciteit Gas
1 persoon 1.825 kWh 725 m³
2 persoons huishouden 2.200 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.750 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.675 kWh 1.650 m³
Familie (3 kinderen) 4.150 kWh 1.950 m³

Complete vergelijking

Alle betrouwbare aanbieders vergelijken. Van E.ON tot UnitedConsumers.

Een lagere energierekening

Niemand wil teveel betalen voor energie. Je bespaart zo €505 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Dankzij de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Stroobos

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig contract voor jouw energie? Hier tref je alle goedkope contracten. Geholpen door onze zoekmachine kan jij onmiddellijk energieprijzen Stroobos vergelijken. Vul jouw locatie & gas/licht inschatting in en zoek meteen het goedkoopste contract. Meer informatie m.b.t. een zeker contract? Bekijk dan de merkpagina. Check nu de beste energie aanbiedingen en overstap bonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen hiernaast en bekijk meteen de beste of de goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Miedum afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Stroobos?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of kies direct het verbruik.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Stroobos april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Stroobos? Op energieleverancieractie.nl bekijk je een aantal van beschikbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Vattenfall, Pure Energie, NLE, Eneco, Greenchoice maar ook Budget Energie, Oxxio, Energiedirect.nl, Powerpeers, ENGIE met een verbruik van 1900 kWh – 2600 kWh stroom plus 800 m3 t/m 2000 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Als consument kies je zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Loopt het contract bijna af, ga jij verhuizen, of wil je gewoon af van jullie actuele energiemaatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Belangrijk: achterhaal altijd de condities van het huidige contract. Welke opzegtermijn geldt er, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Stroobos. Op het moment dat het contract is doorgevoerd zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de aankomende leverancier. Daarin zie je afgesproken prijzen en condities (onder andere aansluitkosten, verbruikskosten, leveringkosten, energiebelasting, netbeheerkosten: ) van het gekozen pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Zodra het nieuwe contract binnen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Wil je dan niet? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude energiepakket opzeggen

Je werkende gas & licht pakket wordt stopgezet. Normaal gesproken zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Belangrijk: stap je over doordat je gaat verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf normaliter het energiecontract beëindigen.

Jouw meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw toekomstige energieaanbieder. Meestal doe je dit iets voor het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 15 dagen nadat het contract is ingegaan. De toekomstige leverancier speelt de standen door aan de eerdere energiemaatschappij waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgerond, en begint de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Stroobos. Hiervoor krijg je uiteraard een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon aanpassen. Voorts incasseer jij een overzicht + eindafrekening van de eerdere aanbieder. Bekijk nu “besparen bij Noordelijk Lokaal Duurzaam“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is momenteel een hot topic. Onder andere een woning zonder gas en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? Twee veelbesproken keuzes zijn wind en zon (stroom). Het gros van de aanbieders van energie hebben dit al geïntegreerd. De bedrijven kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie kun jij kiezen: zonnepanelen laten plaatsen voor op het dak of bewust de keuze maken voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je eigen stroom gebruiken plus je overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Hiervoor ontvang je een tegemoetkoming in de gemeente Achtkarspelen.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Door deze producten gaat je gasverbruik flink omlaag. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop i.v.m. een Vaillant, Nefit, Intergas, Atag of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door heel Nederland zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Deze windturbines leveren volledig groene windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiepakket biedt deze vorm van stroom aan. Meer daarover vind je in onze energievergelijker. Iets van de laatste jaren: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je besparen op je verbruik. Als je jouw energieconsumptie vermindert levert dat een besparing op. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de uitstoot van CO2. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Stroobos

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Stroobos en betaal minder voor gas en licht!