Energieleveranciers Steenwijkerwold Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €535 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Steenwijkerwold vergelijken doe je razendsnel middels onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je treft moeiteloos de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek tijdelijke welkomstacties die je niet via de website van bijv. Budget Energie of Vandebron kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat makkelijk en is zo gepiept. Op de site doorzoek jij bruikbare gegevens en hulp voor het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe je snel kunt overstappen, en wat je moeten weten omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Steenwijkerwold

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Steenwijkerwold? Het is onmogelijk één energieleverancier te vermelden die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van indicatoren zoals: stroom- en gasverbruik en woning. Eveneens zijn er veel aspecten belangrijker dan uitsluitend de energietarieven. Dit bepaalt maar beperkt de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: verbruikskosten, aansluitkosten, vastrecht, energiebelasting, leveringkosten: het wordt allemaal doorbelast. Ook schenken sommige aanbieders een gulle welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Deze loopt op van €105 tot +/- €230. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Doesburg.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het gaat om een behoorlijk complexe calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Steenwijkerwold mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je geschatte verbruik in. Vervolgens volgt een tabel met de goedkoopste energie aanbieders. Jij kiest direct de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is zo gepiept. Moeite bij het invullen van jullie energieverbruik? Op deze website vind jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type huis Gasverbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Aantal bewoners Stroom Gas
1 persoon 1.800 kWh 750 m³
2 bewoners 2.150 kWh 1.150 m³
Gezin + 1 kind 2.775 kWh 1.475 m³
2 & 2 kinderen 3.425 kWh 1.800 m³
2 & 3 kinderen 4.000 kWh 2.025 m³

Alle organisaties

Alle bekende partijen vergelijken. Van Energieflex tot Pure Energie.

Een lagere energierekening

Eenvoudig vergelijken op prijs. Dit scheelt je zo €395 per jaar.

A la minute overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Steenwijkerwold

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Overstappen op een voordelig contract? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Via onze zoekmachine kan je probleemloos energieprijzen Steenwijkerwold vergelijken. Voer je adres plusverbruik in, en selecteer ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier. Meer weten over een bepaalde leverancier? Klik dan op website van de aanbieder. Ontdek nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstkortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan aan de rechterkant en vind eenvoudig de meest geschikte of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Ook interessant: goedkoopste energie in Mensingeweer afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Steenwijkerwold?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Overijssel)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het exacte verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Steenwijkerwold mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Steenwijkerwold? Hieronder bekijk je een aantal van gangbare pakketten van energiemaatschappijen zoals Pure Energie, Essent, Greenchoice, NLE, Vattenfall maar ook Oxxio, Budget Energie, ENGIE, Qurrent, Powerpeers op basis van een verbruik van 1700 kWh tot 2650 kWh stroom plus 950 m3 t/m 1600 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Als consument kies jij er zelf voor waar jij je gas en licht inkoopt. Ben je bij contractvrij, ga je binnenkort ergens anders wonen, of voel je je niet meer thuis bij jouw huidige energiemaatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Goed om te weten: bekijk uiteraard de opgestelde regels van het energiecontract. Hoe zit het met de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Steenwijkerwold. Op het moment dat het contract is doorgevoerd ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jouw aanstaande leverancier. In dit schrijven vind je afgesproken prijzen en regelgeving (denk hierbij aan verbruikskosten, vastrecht, netbeheerkosten, regiotoeslag, aansluitkosten: ) van het contract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

14 dagen bedenktijd

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kan je kosteloos en zonder opgaaf van reden je nieuwe abonnement opzeggen. Doe je niets? De overstap van energie is dan bindend.

Opzeggen van huidige energiecontract

Dat oude energiecontract zal worden opgezegd. Gewoonlijk wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: stap je over doordat je gaat verhuizen? In dat geval moet je zelf dikwijls het contract opzeggen (online of per brief).

Doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw toekomstige aanbieder. In de meeste gevallen moet dit vlak voor de ingangsdatum, maar het kan vaak nog tot 15 dagen na de dag van overstappen. Jouw aanstaande aanbieder speelt de standen door aan de “vroegere” aanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Overstap is geslaagd

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal gas en stroom worden geleverd door de nieuwe energiemaatschappij in Steenwijkerwold. Je kunt rekenen op uiteraard een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd verhogen. Voorts krijg je te maken met jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” leverancier. Bekijk ook “overstapbonus Cogas“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is vandaag de dag een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De twee meest interessante manieren zijn zonne-energie en windenergie. Bijna alle maatschappijen hebben dat in hun portfolio. De aanbieders reserveren zonnestroom en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie onderscheiden we 2 situaties: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of specifiek zoeken naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan heel lucratief zijn. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en natuurlijk je overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een leuke prijs in de gemeente Steenwijkerland.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zo verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs wanneer je het vergelijk met een Vaillant, Atag, Intergas, Remeha of Nefit ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Je kunt flink besparen op de energiekosten. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door het hele land zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines dragen bij aan volledig groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elk energiepakket biedt deze vorm van stroom aan. Meer daarover vind je in onze energievergelijker. Misschien iets voor je: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Overijssel.

Besparen op je verbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval je het verbruik van energie minimaliseert kan je flink besparen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor producten met A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Steenwijkerwold

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk aanbieders van energie in Steenwijkerwold en bespaar op gas en licht!