Energieleveranciers Stavoren Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €405 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Stavoren vergelijken is kinderspel met onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je bekijkt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je vind hier alle tijdelijke aanbiedingen die jij niet via de normale weg bij o.a. Budget Energie en HVC kunt gebruiken. Overstappen van energie gaat moeiteloos en gebruiksvriendelijk. Op deze website vind jij nuttige details en hulp dat je kunt gebruiken bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, meer info over overstappen, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Stavoren

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Stavoren? Er is helaas niet één energieleverancier te kwalificeren die de laagste prijzen hanteert. Dit hangt af van factoren als: stroom- en gas consumptie en locatie. Uiteraard moet je verder kijken dan exclusief de energietarieven. Dit bepaalt maar in kleine mate de energierekening. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van de energieleverancier: netbeheerkosten, verbruikskosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie, vastrecht: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Bovendien verstrekken flink wat maatschappijen een vorstelijke welkomstkorting voor overstappers. Doorgaans is dat zo’n €120 tot €250. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Dijken.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het betreft een aardig complexe calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Stavoren februari 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Nadien vind je een overzicht met de meest voordelige energiemaatschappijen. Je selecteert ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is binnen enkele minuten rond gemaakt. Hulp nodig bij het doorgeven van je gas & licht gebruik? Op deze website vind jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Type huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.925 kWh 725 m³
2 personen 2.125 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 2.925 kWh 1.400 m³
Familie (2 kinderen) 3.475 kWh 1.700 m³
2 & 3 kinderen 4.175 kWh 2.025 m³

Alle aanbieders

Alle populaire organisaties vergelijken. Van Fenor tot aan HVC.

Het goedkoopste contract

Vind de goedkoopste leverancier. Dit scheelt je zo €485 per jaar.

Makkelijk overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Stavoren

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Op zoek naar een voordelig contract? Dan heb je de juiste website gevonden. Aan de hand van onze zoekmachine kan jij onmiddellijk energieprijzen Stavoren vergelijken. Vul postcode + huisnummer & verbruiksgegevens in, en bekijk binnen no-time het goedkoopste contract. Aanvullende info over een zekere leverancier? Dit vind je in het bedrijfsprofiel. Check nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan hiernaast en vergelijk vlug de meest geschikte of meest goedkope energieleverancier passend bij je energieverbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Megchelen afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Stavoren?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Stavoren februari 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Stavoren? Op deze website vind je een opsomming met veel bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Essent, Pure Energie, Eneco, NLE, Vattenfall + Budget Energie, Powerpeers, Qurrent, Energiedirect.nl, ENGIE op basis van een verbruik van 1700 kWh – 4350 kWh stroom en 700 m3 – 1500 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag kies je zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Ben je bij contractvrij, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij jouw bestaande energiemaatschappij? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Let op: doorzoek uiteraard de opgestelde regels van de huidige energieleverancier. Wat is de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Stavoren. Nadat het contract is doorgevoerd ontvang je een bevestiging van de nieuwe organisatie. In deze mail of brief vind je alle tarieven en condities (bijvoorbeeld verbruikskosten, vastrecht, opslag duurzame energie, regiotoeslag, leveringkosten: ) van het gekozen pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken, of een uitgebreide toelichting te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude contract opzeggen

Dat lopende pakket wordt beëindigd. Normaliter zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Tip: krijg je een andere huis? Jij zult dan in de regel de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de aanstaande energieaanbieder. In de meeste gevallen doe je dit een paar dagen voor de ingangsdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot 1 of 2 weken na de overstapdatum. Jouw aanstaande energieleverancier geeft dit door aan je voormalige maatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Het overstappen is gelukt

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Stavoren. Je kunt rekenen op uiteraard een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment verlagen. Tevens ontvang je een overzicht + eindafrekening van jouw oude energieaanbieder. Bezoek nu “overstapbonus Vrijopnaam“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is tegenwoordig een hot topic. Hierbij kun je denken aan je huis gasvrij verwarmen en de uitstoot van CO2 reduceren. Wat kan ik zelf doen met groene energie? Twee veelbesproken alternatieven zijn zon en wind (energie). Veel van de energiemaatschappijen maken hier graag gebruik van. De leveranciers halen deze windenergie en zonne-energie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie kun jij kiezen: zonnepanelen installeren voor op jouw woning of bewust de keuze maken voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en bovendien jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Daarvoor heb je recht op terugleververgoeding in de gemeente Súdwest-Fryslân.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Door deze producten gaat je gasverbruik flink omlaag. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig in verhouding tot een Vaillant, Atag, AWB, Intergas of Remeha ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Het warmtenet en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Groene windenergie

Op een groeiend aantal locaties zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Een windturbine levert 100% groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elk energiecontract doet hier aan mee. De mogelijkheid hierop te selecteren kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Als je jouw energieconsumptie kan verlagen heeft dat direct effect. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de milieubelasting. Ga zoveel mogelijk voor apparaten met een A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Stavoren

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Stavoren en bespaar op gas en licht!