Energieleveranciers Dijken Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €625 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Dijken vergelijken gaat supersnel met onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je treft binnen no-time de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Check alle speciale kortingsacties die men standaard niet bij o.a. Essent of Powerpeers kunt gebruiken. Overstappen gaat makkelijk en zonder problemen. Hier bekijk je praktische feiten en adviezen voor het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en hoe het zit rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Dijken

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Dijken? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te kwalificeren waar jij het goedkoopst uit bent. Dit hangt af van jouw specifieke wensen: gas- en stroom consumptie en locatie. Ook zijn er meer zaken belangrijk dan exclusief de energiekosten. Dat bepaalt slechts deels de maandelijks energierekeningen. Check maar eens jullie jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: vastrecht, netbeheerkosten, regiotoeslag, leveringkosten, energiebelasting: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens hanteren veel aanbieders een flinke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Dit kan zelfs oplopen van €120 – €210. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Nieuwendijk.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Je hebt te maken met een behoorlijk complexe calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Dijken juni 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + energieverbruik in. Hierna tref jij een lijst met beschikbare energiebedrijven. Je selecteert moeiteloos de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is zo gedaan. Advies nodig bij het invullen van je jaarlijkse energiegebruik? Hieronder vind jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor een aantal situaties.


Soort huis Gasverbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Aantal bewoners Stroom Gas
1 bewoner 2.000 kWh 675 m³
2 bewoners 2.425 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 2.900 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.775 kWh 1.600 m³
Gezin + 3 kinderen 4.175 kWh 2.025 m³

Alle maatschappijen

Alle bekende providers vergelijken. Van Energiedirect.nl tot en met NLE.

Het goedkoopste contract

Sorteer alle aanbieders op prijs. Besparingen tot wel €455 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Dijken

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar energiecontract? Hier tref je alle goedkope contracten. Door middel van onze tool kun je moeiteloos energieprijzen Dijken vergelijken. Voer je adres plusenergieverbruik in en kies meteen de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een zekere leverancier? Dit vind je in site van de leverancier. Vergelijk nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen op deze pagina en achterhaal meteen de duurzaamste of meest goedkope energieleverancier passend bij je energieverbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Wessem afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Dijken?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Dijken juni 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Dijken? Op deze pagina vind je een lijstje met gangbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Pure Energie, Essent, Eneco, Greenchoice, NLE maar uiteraard ook Qurrent, Budget Energie, ENGIE, Powerpeers, Energiedirect.nl berekend met een consumptie van 2200 kWh t/m 4300 kWh stroom plus 1150 m3 tot 1750 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag mag je helemaal zelf kiezen waar jij je gas en licht inkoopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij jullie actuele energieaanbieder? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Goed om te weten: check zeker even de kleine lettertjes van het huidige contract. Wat is de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Dijken. Als jij een contract hebt afgesloten zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jouw aanstaande energieaanbieder. Hierin bekijk jij de kosten en condities (bijvoorbeeld regiotoeslag, vastrecht, energiebelasting, verbruikskosten, netbeheerkosten: ) van het energiepakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Wanneer het nieuwe contract binnen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Gedurende deze dagen kun jij nog zonder kosten te maken en zonder opgaaf van reden jouw aanvraag annuleren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude energiepakket opzeggen

Jullie lopende pakket wordt beëindigd. Gewoonlijk doet de nieuwe aanbieder dit. Goed om te weten: ga je verhuizen? Jij zult dan in de regel de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw “nieuwe” energieleverancier. Gewoonlijk doe je dit enkele dagen voor passeren van de overstapdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot 15 dagen na de dag van overstappen. De toekomstige energieaanbieder stuurt de standen door naar de eerdere leverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energie

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de “nieuwe” energiemaatschappij in Dijken. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon bewerken. Bovendien ontvang jij een overzicht + eindafrekening van de eerdere aanbieder. Bekijk nu “Vandebron actietarief“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een veelbesproken doelstelling. Denk aan een woning zonder gas en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? Twee veelbesproken alternatieven zijn zon en wind (energie). Veel van de leveranciers hebben dat in hun portfolio. De leveranciers kopen deze zonnestroom en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor jullie eigen woning of speciaal op zoek gaan naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Je kunt je eigen stroom gebruiken maar ook je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je krijgt daarvoor terugleververgoeding in de gemeente De Friese Meren.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Door deze producten verbruik je amper nog gas. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop als je ze legt naast een Vaillant, Atag, Nefit, Remeha of Intergas ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Zonneboilers zijn goede alternatieven.

Windenergie

In alle provincies zie je grote parken met windmolens. Windturbines dragen bij aan 100% groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. Extra info hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Misschien iets voor je: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. In het geval je jouw eigen verbruik vermindert kan dat al flink schelen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot zuinige apparaten en A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Dijken

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiepakketten in Dijken en bespaar op gas en licht!