Energieleveranciers Sonnega Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €235 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Sonnega vergelijken is gemakkelijk via onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je bekijkt direct de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Met veel tijdelijke aanbiedingen die men standaard niet bij o.a. De Vastelastenbond en Vattenfall kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat moeiteloos en snel. Op deze pagina lees je praktische aanwijzingen en support ten behoeve van het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe je snel kunt overstappen, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Sonnega

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Sonnega? Er is helaas niet één energieleverancier te onderscheiden die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt mede bepaald door indicatoren zoals: stroom- en gasverbruik en adres. Ook zijn er veel aspecten belangrijker dan puur de energietarieven. Dat beslaat maar in kleine mate de energienota. Check maar eens jullie jaarrekening: jij betaalt energiebelasting, netbeheerkosten, aansluitkosten, opslag duurzame energie, leveringkosten: het telt allemaal mee. Ook bieden sommige aanbieders een hoge welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €140 tot +/- €235. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Den Andel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het betreft nogal een complexe calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Sonnega juni 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en een schatting van je energieverbruik in. Nadien check je een lijst met beschikbare energiemaatschappijen. Je selecteert ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen van aanbieder stelt niet veel voor, het is zo doorgevoerd. Moeite bij het invoeren van jouw energieconsumptie? Op deze pagina detecteer je het gas- en stroomverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Type huis Gasverbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.975 kWh 625 m³
2 persoons huishouden 2.100 kWh 1.075 m³
2 & 1 kind 3.100 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.750 kWh 1.600 m³
2 & 3 kinderen 4.250 kWh 1.925 m³

Complete vergelijking

Alle erkende organisaties vergelijken. Van Budget Energie tot en met NLE.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen tot wel €245 per jaar.

Makkelijk overstappen

Profiteer van de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Sonnega

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Wil jij een voordelig contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Dankzij energieleverancieractie.nl kan je binnen no-time energieprijzen Sonnega vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en verbruik in, en selecteer meteen de goedkoopste leverancier. Meer weten over een zekere leverancier? Dit vind je in site van de leverancier. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en welkomstbonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan rechts en vind à la minute de duurzaamste of goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Mariaparochie afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Sonnega?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Sonnega juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Sonnega? Op de site vind jij een ranglijst van standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Vattenfall, NLE, Essent, Eneco, Greenchoice maar ook Qurrent, Energiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, ENGIE berekend met een consumptie van 1650 kWh tot 2800 kWh stroom plus 900 m3 t/m 1600 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In dit land bepaal je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is het einde van de contractperiode in zicht, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je ontevreden over jouw bestaande energieleverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Kijk uit: achterhaal uiteraard de opgestelde regels van de huidige energieleverancier. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Sonnega. Wanneer het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van de gekozen leverancier. Aan de hand daarvan lees jij de prijzen en regelgeving (denk aan verbruikskosten, netbeheerkosten, aansluitkosten, energiebelasting, regiotoeslag: ) van het gekozen pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je gratis en zonder specifieke reden jouw aanvraag annuleren. Doe je niets? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van huidige energiecontract

Dat werkende energiepakket wordt beëindigd. Dikwijls draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Let op: overstappen vanwege verhuizing? Dan moet je zelf normaliter het contract even opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw “nieuwe” energieaanbieder. Dikwijls dien je dit te doen vlak voor de overstapdatum, echter soms ook tot een paar dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw “nieuwe” energieleverancier communiceert dit weer richting jouw oude maatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Overstap is geslaagd

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Sonnega. Het is nog even wachten op vanzelfsprekend een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon bewerken. Ook krijg je een jaaroverzicht en eindafrekening van de “vroegere” leverancier. Bekijk ook “overstapbonus Clean Energy“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is vandaag de dag een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Hierbij kun je denken aan gasvrij wonen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De twee meest interessante opties zijn windenergie en zonne-energie. Bijna alle energiemaatschappijen doen hier aan mee. De organisaties kopen deze zonne-energie en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor je appartement of huis of speciaal op zoek gaan naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan al snel lonen. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en bovendien het overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Je krijgt daarvoor een redelijke vergoeding in de gemeente Weststellingwerf.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Daardoor kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in verhouding tot een Vaillant, Remeha, AWB, Intergas of Nefit ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

Door heel Nederland kom je windmolens tegen. Een windturbine levert 100% groene windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder aanbieder biedt groene stroom via wind. Details per aanbieder zul je in de energievergelijker terugvinden. Misschien iets voor je: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Zodra je jouw energieconsumptie kan verlagen levert dat een besparing op. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot apparaten met een A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Sonnega

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Sonnega en bespaar op gas en licht!