Energieleveranciers Slijkenburg Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €415 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Slijkenburg vergelijken is gemakkelijk dankzij onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je checkt snel de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Check alle tijdelijke welkomstacties die jij niet via de normale weg bij onder andere E.ON of Noordelijk Lokaal Duurzaam kan afsluiten. Overstappen gaat simpel en gebruiksvriendelijk. Op energieleverancieractie.nl lees je praktische toelichtingen en tips dat je kunt gebruiken bij het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Slijkenburg

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Slijkenburg? Het is niet mogelijk één energieleverancier te markeren die de laagste prijzen hanteert. Het heeft te maken met jouw persoonlijke situatie: stroom- en gas consumptie en postcode. Ook moet je meer mee laten wegen dan exclusief de energietarieven. Dat beslaat maar beperkt de energierekening. Controleer maar de jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: netbeheerkosten, verbruikskosten, leveringkosten, energiebelasting, regiotoeslag: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Tevens gunnen sommige leveranciers een flinke welkomstpremie voor overstappers. Doorgaans is dat zo’n €125 – €225. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken De Veenhoop.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het betreft nogal een ingewikkelde rekensom. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Slijkenburg mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en energieverbruik in. Nadien tref jij een opsomming met de meest voordelige energie aanbieders. Je treft onmiddellijk de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Oversluiten stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Hulp nodig bij het doorgeven van je gas & licht gebruik? Op deze pagina vind jij het stroomverbruik en gasverbruik van voor verschillende situaties.


Soort woning Gasconsumptie
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Samenstelling huishouden Stroom Gas
1 persoon 1.975 kWh 600 m³
2 bewoners 2.300 kWh 1.000 m³
Gezin + 1 kind 3.000 kWh 1.375 m³
Gezin + 2 kinderen 3.675 kWh 1.600 m³
Gezin + 3 kinderen 4.325 kWh 2.075 m³

Compleet aanbod

Alle landelijke aanbieders vergelijken. Van Allure Energie tot aan Pure Energie.

Makkelijk besparen op energie

Eenvoudig vergelijken op prijs. Je bespaart zo €375 per jaar.

Razendsnel overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Slijkenburg

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar contract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Via onze speciale vergelijker kun je snel energieprijzen Slijkenburg vergelijken. Vul jouw locatie en ook stoom/gas verbruik in en selecteer moeiteloos de goedkoopste maatschappij. Meer info over een bepaalde aanbieder? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Vergelijk nu de beste energie aanbiedingen en actiekortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan op deze pagina en signaleer eenvoudig de meest geschikte of voordeligste energieleverancier voor je verbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Maasbommel afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Slijkenburg?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het volledige verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Kies de beste aanbieding en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Slijkenburg mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Slijkenburg? Op energieleverancieractie.nl lees je een opsomming met standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Essent, Pure Energie, Vattenfall, Eneco, Greenchoice + Powerpeers, Budget Energie, ENGIE, Qurrent, Oxxio uitgaande van een verbruik van 2100 kWh – 2900 kWh stroom plus 900 m3 – 2000 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig beslis jij zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Ben je bij contractvrij, ga je binnenkort ergens anders wonen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw energiemaatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Tip: bekijk zeker even de kleine lettertjes van jouw energiemaatschappij. Wat is de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Slijkenburg. Op het moment dat je een bestelling hebt geplaatst zul jij een mail ontvangen van jullie nieuwe maatschappij. Daarin zie je de overeengekomen kosten en condities (denk hierbij aan verbruikskosten, aansluitkosten, netbeheerkosten, regiotoeslag, vastrecht: ) van het energiecontract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Als jouw bestelling bevestigd wordt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je zonder kosten en zonder je te hoeven verantwoorden het pakket annuleren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jouw huidige gas en stroom pakket wordt beëindigd. Gewoonlijk doet de nieuwe aanbieder dit. Let op: staat er een verhuizing op stapel? Bij dit scenario moet je zelf dikwijls het energiecontract beëindigen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de aanstaande energieaanbieder. In de regel wordt dit van je gevraagd vlak voor de datum van overstap, maar soms gebeurt het ook 14 dagen na de overstapdatum. Jouw “nieuwe” maatschappij speelt de standen door aan jouw “oude” aanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van je nieuw gekozen energiemaatschappij in Slijkenburg. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon bijstellen. Tevens krijgen jullie de eindafrekening van de “vroegere” aanbieder. Bekijk nu “welkomstpremie Noordelijk Lokaal Duurzaam“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is momenteel iets waar veel mensen mee bezig zijn. Voorbeelden zijn gasvrij wonen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? 2 relevante opties zijn alternatieven zijn zonne-energie en windenergie. Het gros van de energieleveranciers doen hier aan mee. De leveranciers importeren windenergie en zonne-energie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen laten plaatsen voor op je eigen huis of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en natuurlijk je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je krijgt daarvoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Weststellingwerf.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zo verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop wanneer je het vergelijk met een Vaillant, Intergas, AWB, Nefit of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Het warmtenet, Pelletkachels en Zonneboilers zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Een windturbine levert schone windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke leveranciers doet hier aan mee. Meer hierover vind je in onze energievergelijker. Nieuw: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer je jouw energieconsumptie weet te verkleinen kan dat al flink schelen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Ga zoveel mogelijk voor producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Slijkenburg

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Slijkenburg en betaal minder voor gas en licht!