Energieleveranciers Sittard Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €585 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Sittard vergelijken is gemakkelijk middels onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je checkt meteen de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Ontdek aantrekkelijke kortingsacties die jij via de sites van bijv. Eneco en HVC kan scoren. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat makkelijk en probleemloos. Op de site vind je handige details en adviezen dat je kunt gebruiken bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Sittard

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Sittard? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te markeren die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt beïnvloed door jouw persoonlijke situatie: energieverbruik en woonplaats. Eveneens ga je te kort door de bocht als je kijkt naar enkel de energietarieven. Dat bepaalt maar voor een deel de energierekening. Controleer maar de jaarrekening van de energieleverancier: aansluitkosten, leveringkosten, opslag duurzame energie, vastrecht, energiebelasting: hier betaal je (indirect) ook voor. Verder bieden de meeste leveranciers een vorstelijke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Dit kan zelfs oplopen van €165 – €255. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken De Moer.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het betreft nogal een moeilijke calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Sittard juli 2024? Geef je adresgegevens plus je totale jaarverbruik in. Hierna vind je een opsomming met de meest voordelige energieleveranciers. Je ontdekt ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is kinderspel, het is snel geregeld. Moeite bij het invullen van jullie energieverbruik? Op deze pagina tref jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort woning Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Samenstelling huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.800 kWh 750 m³
2 bewoners 2.250 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 3.100 kWh 1.475 m³
Familie (2 kinderen) 3.775 kWh 1.650 m³
Gezin + 3 kinderen 4.250 kWh 1.950 m³

Alle maatschappijen

Alle betrouwbare partijen vergelijken. Van Fenor tot aan Vattenfall.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Vergelijk alle contracten op prijs. Besparingen tot wel €485 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Sittard

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig pakket? Dan zit je hier helemaal goed! Aan de hand van onze zoekmachine kunnen jullie binnen no-time energieprijzen Sittard vergelijken. Geef je woongegevens + energieverbruik in en bekijk à la minute de goedkoopste maatschappij. Meer weten over een bepaalde leverancier? Dit vind je in de merkpagina. Check nu de beste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen op deze pagina en ontdek eenvoudig de milieuvriendelijkste of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Lees nu verder over goedkoopste energie in Luttenberg afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Sittard?

 1. Voer jouw locatie in (Limburg)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Sittard juli 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Sittard? Nu check je een opsomming met gangbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Greenchoice, Eneco, Essent, Vattenfall, Pure Energie maar uiteraard ook Oxxio, Budget Energie, Qurrent, Energiedirect.nl, ENGIE gerekend met een verbruik van 1750 kWh t/m 2550 kWh stroom en 750 m3 t/m 1700 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Tegenwoordig kies jij er zelf voor bij wie je gas en licht afneemt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga jij verhuizen, of wil je gewoon af van jouw huidige energieleverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Belangrijk: doorzoek ten alle tijde de voorwaarden van het energiecontract. Hoe zit het met de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Sittard. Zodra het contract is doorgevoerd ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de gekozen maatschappij. Daarin lees jij afgesproken prijzen en kleine lettertjes (denk aan leveringkosten, vastrecht, netbeheerkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, doorgaans binnen 2 weken.

Wettelijke bedenktijd

Zodra je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode mag je gratis en zonder je te hoeven verantwoorden je nieuwe abonnement opzeggen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude energiepakket opzeggen

Dat oude gas en stroom pakket wordt opgezegd. Normaal gesproken krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Tip: ga je van woning wisselen? Jij zult dan doorgaans het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw aanstaande maatschappij. Meestal gebeurt dit zo’n week voor de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook 2 weken na de dag van overstappen. De nieuwe aanbieder zal deze gegeven doorzetten naar de “vroegere” leverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Overstap is geslaagd

Is alles gelukt? Dan wordt alles definitief gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van jouw nieuwe energiemaatschappij in Sittard. Het is nog even wachten op vanzelfsprekend een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon verlagen. Daarbij krijgen jullie een eindafrekening van je voormalige energieaanbieder. Bezoek nu “welkomstpremie Essent“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is momenteel een veelbesproken doelstelling. Denk aan gasvrij wonen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De 2 meest toegepaste opties zijn wind en zon (stroom). Bijna alle energiemaatschappijen hebben dat in hun portfolio. De organisaties reserveren windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is heel interessant. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen of uiteraard de “extra” stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je krijgt daarvoor een redelijke vergoeding in de gemeente Sittard-Geleen.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Door deze producten verbruik je amper nog gas. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in verhouding tot een Vaillant, Intergas, Nefit, Atag of Remeha ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door heel Nederland zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Een windturbine levert 100% groene windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder maatschappij biedt deze vorm van stroom aan. Details per aanbieder wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Limburg.

Besparen energieverbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Als jij de energievraag vermindert kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen op de kosten, maar ook op de milieubelasting. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparaten met een A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Sittard

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiemaatschappijen in Sittard en betaal minder voor gas en licht!