Energieleveranciers Schraard Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €245 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Schraard vergelijken is kinderspel door middel van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je bekijkt probleemloos de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Check alle unieke welkomstacties die men standaard niet bij bedrijven als Greenchoice of UnitedConsumers kan scoren. Overstappen gaat moeiteloos en gebruiksvriendelijk. Op energieleverancieractie.nl doorzoek jij toepasbare gegevens en adviezen t.b.v. het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat je moet weten over overstappen, en wat je moeten weten met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Schraard

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Schraard? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te bestempelen die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt mede bepaald door indicatoren zoals: stroom- en gas consumptie en woonplaats. Eveneens moet je meer mee laten wegen dan uitsluitend de energietarieven. Dit beïnvloed maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Inspecteer maar eens de laatste jaarafrekening: je vindt daar: energiebelasting, vastrecht, regiotoeslag, opslag duurzame energie, aansluitkosten: het telt allemaal mee. Verder bieden veel organisaties een hoge welkomstkorting voor overstappers. Doorgaans is dat zo’n €185 tot +/- €275. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Collendoorn.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het gaat om een aardig complexe calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Schraard mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + een schatting van je energieverbruik in. Aansluitend doorzoek je een resultatenpagina met de meest voordelige energiecontracten. Je treft ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom. De overstap is zo gepiept. Advies nodig bij het inschatten van jouw energieconsumptie? Op energieleverancieractie.nl vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort woning Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Aantal bewoners Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 2.000 kWh 625 m³
2 bewoners 2.300 kWh 1.075 m³
Familie (1 kind) 2.900 kWh 1.500 m³
Gezin + 2 kinderen 3.400 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.225 kWh 2.000 m³

Complete vergelijking

Alle bekende providers vergelijken. Van Eneco tot HVC.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen mogelijk tot €385 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Schraard

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar contract voor jouw energie? Hier tref je alle goedkope contracten. Met behulp van onze zoekmachine kan jij eenvoudig energieprijzen Schraard vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook verbruik in, en selecteer probleemloos het goedkoopste contract. Meer info over een bepaalde aanbieder? Klik dan op website van de aanbieder. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en welkomstbonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan die je hiernaast ziet en bekijk ogenblikkelijk de duurzaamste of voordeligste energieleverancier voor je verbruik. Lees nu verder over goedkoopste energie in Linden afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Schraard?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het exacte verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Schraard mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Schraard? Hier bekijk je een ranglijst van standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Greenchoice, NLE, Eneco, Vattenfall, Pure Energie + Budget Energie, Powerpeers, Qurrent, Energiedirect.nl, ENGIE met een verbruik van 2250 kWh t/m 3500 kWh stroom en 900 m3 t/m 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Als consument bepaal je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, ga je van huis wisselen, of wil je gewoon af van jullie actuele energieaanbieder? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Belangrijk: bekijk altijd de condities van jouw energiemaatschappij. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Schraard. Nadat het contract is doorgevoerd ontvang je een bevestiging van de aankomende aanbieder. Aan de hand daarvan bekijk je de overeengekomen kosten en bijkomende kosten (onder andere vastrecht, aansluitkosten, leveringkosten, verbruikskosten, regiotoeslag: ) van het gekozen pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, en het duurt een paar dagen.

14 dagen bedenktijd

Zodra de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder specifieke reden het nieuwe contract cancellen. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude energiepakket opzeggen

Je huidige energiecontract zal worden beëindigd. Dikwijls doet de nieuwe aanbieder dit. Tip: ga je van woning wisselen? Dan moet je zelf normaal gesproken het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de toekomstige aanbieder. In de regel moet dit een paar dagen voor de datum van overstap, maar het kan vaak nog tot 15 dagen na de overstap. De toekomstige energieleverancier communiceert dit weer richting jouw “oude” leverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en begint de levering van stroom en gas door de “nieuwe” energiemaatschappij in Schraard. Ze sturen jou hiervan een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij aanpassen. Tevens ontvangen jullie een overzicht + eindafrekening van je voormalige leverancier. Bekijk ook “voordelig tarief Engie“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is momenteel een hot topic. Voorbeelden zijn wonen zonder gasaansluiting en je CO2 uitstoot verminderen. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De 2 meest toegepaste mogelijkheden zijn wind en zon (stroom). Het gros van de leveranciers hebben dit al geïntegreerd. De bedrijven halen deze zonnestroom en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of bewust de keuze maken voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Investeren in zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je eigen stroom gebruiken en bovendien het overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Daarvoor heb je recht op een kleine vergoeding in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Daardoor zal je gasverbruik significant dalen. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in verhouding tot een Atag, Nefit, Intergas, Vaillant of Remeha ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert volledig groene windstroom voor woningen in ons land. Niet elke aanbieder biedt groene stroom via wind. Extra info hierover vind je in onze energievergelijker. Misschien iets voor je: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Zodra jij de energievraag kan verlagen levert dat een besparing op. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op CO-2 uitstoot. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Schraard

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Schraard en betaal minder voor gas en licht!