Energieleveranciers Schildwolde Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €385 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Schildwolde vergelijken is gemakkelijk met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je achterhaalt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Check alle exclusieve welkomstacties die jij niet via de normale weg bij aanbieders zoals Allure Energie en HVC ontvangt. Het oversluiten gaat simpel en kost slechts een paar minuten. Hier vergaar je nuttige aanwijzingen en hulp ter ondersteuning bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat je moeten weten rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Schildwolde

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Schildwolde? Er is helaas niet één energieleverancier te vermelden die de laagste prijzen hanteert. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: gas- en stroomverbruik en locatie. Verder moet je meer mee laten wegen dan enkel de energietarieven. Dat beslaat maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Inspecteer maar eens de laatste energie jaarrekening: opslag duurzame energie, verbruikskosten, energiebelasting, aansluitkosten, vastrecht: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Daarnaast bieden de meeste bedrijven een hoge welkomstpremie voor overstappers. Dit kan zelfs oplopen van €105 tot +/- €210. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Burgerveen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het is nogal een ingewikkelde calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Schildwolde juni 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je geschatte verbruik in. Aansluitend doorzoek je een tabel met de meest voordelige energiecontracten. Je vindt zo snel de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Oversluiten stelt niet veel voor, het is zo doorgevoerd. Tips gebruiken bij het invullen van jouw verbruik? Hierna detecteer je het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Gasverbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Samenstelling huishouden Stroom Gas
1 persoons huishouden 1.900 kWh 600 m³
2 persoons huishouden 2.150 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.875 kWh 1.425 m³
Gezin + 2 kinderen 3.750 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.175 kWh 1.950 m³

Alle aanbieders

Alle gangbare partijen vergelijken. Van Engie tot Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Besparen op de energienota

Vergelijk alle contracten op prijs. Je bespaart zo €265 per jaar.

Makkelijk overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Schildwolde

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig contract? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Dankzij onze zoekmachine kun jij à la minute energieprijzen Schildwolde vergelijken. Vul jouw locatie en verbruik in, en selecteer à la minute de goedkoopste leverancier. Meer weten over een zekere leverancier? Klik dan op website van de aanbieder. Check nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstkortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Maak gebruik van het stappenplan aan de rechterkant en ontdek eenvoudig de duurzaamste of de goedkoopste energieleverancier voor je huis. Vind alles uit over goedkoopste energie in Leveroy afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Schildwolde?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Groningen)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Schildwolde juni 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Schildwolde? Op de site lees je een lijstje met standaard pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals NLE, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Essent + Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio, Qurrent, ENGIE op basis van een verbruik van 2000 kWh t/m 4250 kWh stroom en 1300 m3 t/m 1850 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben je vrij om te kiezen waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is je energiecontract bijna afgelopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of wil je gewoon af van je leverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Vergeet niet: check ten alle tijde de condities van jouw energiemaatschappij. Wat is de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Schildwolde. Wanneer het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van de geselecteerde aanbieder. In deze mail of brief vind je de overeengekomen kosten en condities (bijvoorbeeld opslag duurzame energie, netbeheerkosten, regiotoeslag, aansluitkosten, vastrecht: ) van het energiepakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen een week.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat jouw bestelling bevestigd wordt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze periode kan je kosteloos en zonder je te hoeven verantwoorden het contract ongeldig verklaren. Doe je niets? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Huidige contract beëindigen

Dat actuele energiecontract wordt beëindigd. Gewoonlijk krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Advies: krijg je een andere huis? Dan moet je zelf dikwijls het contract opzeggen (online of per brief).

Jouw meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de nieuwe maatschappij. Normaal gesproken moet dit zo’n week voor het moment van overstappen, echter soms ook tot 14 dagen na de overstapdatum. De toekomstige energieaanbieder geeft dit door aan de “vroegere” leverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Overstap is geslaagd

Is dit allemaal goed gegaan? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door jouw nieuwe energiemaatschappij in Schildwolde. Het is nog even wachten op een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon bewerken. Daarnaast ontvang jij jouw persoonlijke eindafrekening van jouw oude aanbieder. Bekijk nu “goedkope tarieven Liander“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is op dit moment een veelbesproken doelstelling. Voorbeelden zijn gasvrij wonen en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste keuzes zijn zonnestroom en windenergie. Veel leveranciers hebben dat in hun portfolio. De leveranciers importeren windenergie en zonne-energie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie heb je 2 opties: het kopen van zonnepanelen voor op jouw woning of specifiek zoeken naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Je kunt je eigen stroom gebruiken plus het overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Je krijgt daarvoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Slochteren.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zodoende zal je gasverbruik significant dalen. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen zijn relatief prijzig als je ze legt naast een Atag, Vaillant, Remeha, Nefit of AWB ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Pelletkachels kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door heel Nederland kom je windmolens tegen. Windturbines genereren 100% groene windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder leveranciers biedt deze vorm van stroom aan. Extra info hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets actueels: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Groningen.

Besparen energieverbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Zodra jij jouw persoonlijke energieconsumptie weet te verkleinen kan je dat aanzienlijk besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op het vervuilen van de aarde. Probeer je te beperkten tot zuinige apparaten en A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Schildwolde

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk aanbieders van energie in Schildwolde en bezuinig op gas en licht!