Energieleveranciers Schiedam Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €295 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Schiedam vergelijken doe je razendsnel met behulp van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ontdekt moeiteloos de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je vind hier alle unieke aanbiedingen die men standaard niet bij bijv. E.ON of Oxxio kunt gebruiken. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat eenvoudig en vlug. Hieronder vind je toepasbare feiten en support ter ondersteuning bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat er allemaal mogelijk is omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Schiedam

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Schiedam? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te bestempelen waar jij het goedkoopst uit bent. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: stroom- en gas consumptie en woning. Daarnaast moet je verder kijken dan uitsluitend de energietarieven. Dat beslaat slechts ten dele de energierekening. Doorzoek maar eens jouw energie jaarrekening: leveringkosten, regiotoeslag, verbruikskosten, energiebelasting, aansluitkosten: het telt allemaal mee. Tevens schenken veel organisaties een hoge welkomstkorting als je jouw contract oversluit. Doorgaans is dat zo’n €95 t/m €220. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Bunschoten-Spakenburg.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Je hebt te maken met een aanzienlijk moeilijke berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Schiedam juni 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en energieverbruik in. Daarop tref jij een overzicht met beschikbare energiemaatschappijen. Je vindt zo meteen de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen stelt niet veel voor, het is zo gepiept. Advies nodig bij het doorgeven van jouw verbruik? Hieronder vind jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Type huis Gasgebruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Aantal bewoners Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.950 kWh 700 m³
2 personen 2.325 kWh 1.150 m³
Familie (1 kind) 3.075 kWh 1.350 m³
Gezin + 2 kinderen 3.475 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.125 kWh 1.925 m³

Alle aanbieders

Alle erkende aanbieders vergelijken. Van Anode Energie tot Vattenfall.

Een lagere energierekening

Nooit meer teveel betalen. Dit scheelt je zo €235 per jaar.

Makkelijk overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Schiedam

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een voordelig contract? Dan zit je hier helemaal goed! D.m.v. onze zoekmachine kun je vlug energieprijzen Schiedam vergelijken. Vul postcode + huisnummer en stoom/gas verbruik in en kies snel de goedkoopste leverancier. Aanvullende info over een zekere leverancier? Klik dan op de merkpagina. Vergelijk nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan die je hiernaast ziet en achterhaal vlug de “groenste” of de goedkoopste energieleverancier voor je huis. Ook interessant: goedkoopste energie in Leusden afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Schiedam?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Zuid-Holland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Schiedam juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Schiedam? Op deze pagina lees je een opsomming met beschikbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Essent, Eneco, NLE, Greenchoice, Pure Energie en ook Energiedirect.nl, Powerpeers, ENGIE, Qurrent, Budget Energie met een verbruik van 1500 kWh – 3700 kWh stroom en 1000 m3 t/m 1700 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In dit land mag je helemaal zelf kiezen naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Loopt het contract bijna af, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet zo tevreden over jouw bestaande energiemaatschappij? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Kijk uit: achterhaal wel de opgestelde regels van de huidige energieleverancier. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Schiedam. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst zul jij een mail ontvangen van de geselecteerde maatschappij. In dit schrijven lees je afgesproken prijzen en condities (denk aan verbruikskosten, regiotoeslag, energiebelasting, vastrecht, leveringkosten: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, doorgaans binnen 2 weken.

14 dagen bedenktijd

Nadat het nieuwe contract binnen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze periode mag je zonder consequenties, of een uitgebreide toelichting te geven, het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude contract opzeggen

Jouw oude energiecontract wordt beëindigd. Normaal gesproken krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Let op: krijg je een andere huis? In dat geval moet je zelf meestal het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw toekomstige leverancier. Dikwijls dien je dit te doen een paar dagen voor de overstapdatum, maar het kan ook best 15 dagen na de overstapdatum. Jouw toekomstige energiemaatschappij stuurt de standen door naar jouw oude energieaanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en kan je stroom en gas gebruiken van je nieuw gekozen energiemaatschappij in Schiedam. Je kunt rekenen op vanzelfsprekend een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze inschatting van kosten kan je altijd aanpassen. Voorts krijgen jullie een eindafrekening van je voormalige maatschappij. Check ook “goedkope tarieven Qwint“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is hedendaags een hot topic. Onder andere gasvrij wonen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De meest relevante mogelijkheden zijn wind en zon (stroom). Bijna alle leveranciers hebben dit al geïntegreerd. De maatschappijen halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen installeren voor op het dak of specifiek zoeken naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen plus het overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Hiervoor ontvang je een kleine vergoeding in de gemeente Schiedam.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zo verbruik je amper nog gas. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop als je ze legt naast een Atag, Vaillant, Intergas, AWB of Remeha ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Windenergie

In alle provincies kom je windmolens tegen. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke leveranciers biedt deze vorm van stroom aan. Meer daarover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets actueels: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Zuid-Holland.

Energieverbruik reduceren

Wil je echt groen zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Op het moment dat jij de energievraag vermindert kan dat al flink schelen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor apparatuur met A of A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Schiedam

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiemaatschappijen in Schiedam en bespaar op gas en licht!