Energieleveranciers Leusden Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €455 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Leusden vergelijken is een eitje dankzij onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul alle velden in, en je achterhaalt snel de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Ontdek unieke welkomstkortingen die jij via de sites van onder andere Allure Energie of UnitedConsumers kunt gebruiken. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat moeiteloos en gebruiksvriendelijk. Op deze website vind jij functionele informatie en handreikingen t.b.v. het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, meer info over overstappen, en wat jij kunt doen met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Leusden

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Leusden? Het is niet mogelijk één energieleverancier te noemen die echt het goedkoopste is. Dit wordt beïnvloed door factoren als: gas- en stroomverbruik en postcode. Daarnaast moet je meer mee laten wegen dan alleen de energietarieven. Dat bepaalt maar voor een deel de energierekening. Controleer maar de jaarafrekening: je vindt daar: verbruikskosten, aansluitkosten, leveringkosten, energiebelasting, vastrecht: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Ook bieden enkele maatschappijen een gulle welkomstpremie voor overstappers. Deze loopt op van €130 t/m €240. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Vianen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: We hebben het hier over een aanzienlijk gecompliceerde berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Leusden april 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Aansluitend vind je een resultatenpagina met de meest voordelige energie aanbieders. Je selecteert direct de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Oversluiten is zo rond gemaakt. Advies nodig bij het invoeren van jouw energieconsumptie? Hieronder detecteer je het gas- en stroomverbruik van voor een aantal situaties.


Omschrijving Gasgebruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.975 kWh 650 m³
2 personen 2.350 kWh 1.150 m³
Gezin + 1 kind 2.750 kWh 1.500 m³
Familie (2 kinderen) 3.475 kWh 1.775 m³
Gezin + 3 kinderen 4.200 kWh 1.900 m³

Alle aanbieders

Alle landelijke partijen vergelijken. Van Energieflex tot aan Qwint.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Nooit meer teveel betalen. Dit scheelt je zo €495 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dit kan met de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Leusden

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Wil jij een betaalbaar contract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Door middel van onze zoekmachine kan je binnen no-time energieprijzen Leusden vergelijken. Vul postcode + huisnummer & gas/licht inschatting in en selecteer snel de goedkoopste maatschappij. Aanvullende info over een zeker contract? Dat is te vinden in het bedrijfsprofiel. Check nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en overstap bonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan op deze pagina en vind direct de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier passend bij je energieverbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Eck en Wiel afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Leusden?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Utrecht)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Kies de beste aanbieding en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Leusden april 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Leusden? Hieronder doorzoek jij een opsomming met beschikbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals NLE, Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Essent en ook Powerpeers, ENGIE, Qurrent, Budget Energie, Oxxio berekend met een consumptie van 1750 kWh t/m 4400 kWh stroom plus 1200 m3 – 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In dit land kies jij er zelf voor bij welke partij jij gas en licht koopt. Is jouw energiecontract verlopen, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je ontevreden over jouw energieaanbieder? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Belangrijk: bekijk uiteraard de condities van jouw energiemaatschappij. Heb je maken met een opzegtermijn of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Leusden. Nadat je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jouw aanstaande energieaanbieder. Hierin vind je alle tarieven en regelgeving (denk aan opslag duurzame energie, vastrecht, verbruikskosten, netbeheerkosten, regiotoeslag: ) van het contract. Je ontvangt dit digitaal of per post, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd energiecontract

Wanneer het nieuwe contract binnen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen mag je zonder consequenties en zonder je te hoeven verantwoorden je nieuwe abonnement opzeggen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van oude contract

Je werkende contract wordt stopgezet. Gewoonlijk krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Advies: ga je verhuizen? Dan moet je zelf doorgaans de huidige contracten moet opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de aanstaande leverancier. Normaliter moet dit zo’n week voor de overstapdatum, maar soms gebeurt het ook een paar dagen na de dag van overstappen. Jouw “nieuwe” aanbieder zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige leverancier zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt

Is alles gelukt? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Leusden. Je kunt rekenen op uiteraard een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon bewerken. Bovendien krijg jij een jaaroverzicht en eindafrekening van je voormalige energiemaatschappij. Lees verder over “aanbiedingen van Noordelijk Lokaal Duurzaam“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is op dit moment een streven van veel mensen. Hierbij kun je denken aan je huis gasvrij verwarmen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? 2 relevante opties zijn manieren zijn wind en zon (stroom). Het gros van de energiemaatschappijen doen hier aan mee. De maatschappijen halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie kun jij kiezen: zonnepanelen installeren voor op je eigen huis of specifiek zoeken naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Investeren in zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom plus het overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. In ruil krijg je een redelijke vergoeding in de gemeente Leusden.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig als je ze legt naast een Vaillant, Remeha, Nefit, Atag of AWB ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo kan je direct besparen op de energienota. Pelletkachels, Zonneboilers en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op steeds meer plekken vormen windmolens het landschap. De windturbine voorziet in volledig groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. Een uitgebreide filter zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets actueels: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Utrecht.

Besparen op je verbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Als je jouw energieconsumptie kan verlagen kan je flink besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Leusden

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energie aanbieders in Leusden en betaal minder voor gas en licht!