Energieleveranciers Scharnegoutum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €375 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Scharnegoutum vergelijken is een eitje via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je achterhaalt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je checkt zo veel tijdelijke welkomstacties die men standaard niet bij onder andere Engie en Vandebron kan afsluiten. Het oversluiten gaat eenvoudig en kost slechts een paar minuten. Hier lees je nuttige informatie en support voor het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en wat er allemaal mogelijk is betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Scharnegoutum

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Scharnegoutum? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te bestempelen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt beïnvloed door jouw specifieke wensen: energieverbruik en woning. Daarnaast moet je meer mee laten wegen dan enkel de energietarieven. Dat bepaalt maar voor een deel de energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: regiotoeslag, leveringkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, vastrecht: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Tevens bieden de meeste bedrijven een vorstelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Dit kan zelfs oplopen van €175 tot €225. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Brunssum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het betreft nogal een gecompliceerde rekensom. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Scharnegoutum april 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je geschatte verbruik in. Dan doorzoek je een resultatenpagina met beschikbare energieleveranciers. Je selecteert binnen no-time de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Oversluiten is binnen no-time geregeld. Hulp nodig bij het schatten van gas en stroom verbruik? Hieronder vind je het gas- en stroomverbruik van voor verschillende situaties.


Type woning Gasgebruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.825 kWh 625 m³
2 persoons huishouden 2.475 kWh 1.125 m³
2 & 1 kind 3.025 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.575 kWh 1.650 m³
2 & 3 kinderen 4.100 kWh 2.050 m³

Compleet aanbod

Alle grote aanbieders vergelijken. Van Energiedirect.nl tot aan Oxxio.

Bekijk het goedkoopste pakket

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen mogelijk tot €305 per jaar.

Gelijk overstappen

Profiteer van de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Scharnegoutum

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig energiecontract? Dan heb je de juiste website gevonden. Met behulp van onze zoekmachine kun je meteen energieprijzen Scharnegoutum vergelijken. Geef je woongegevens + verbruiksgegevens in, en zoek direct de goedkoopste leverancier. Meer details over een bepaalde aanbieder? Bekijk dan de overkoepelende merksite. Vergelijk nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen rechts en vind onmiddellijk de meest geschikte of voordeligste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Lemele afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Scharnegoutum?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Maak een keuze uit de contracten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Scharnegoutum april 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Scharnegoutum? Op energieleverancieractie.nl vind jij een aantal van veel bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Vattenfall, Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Essent maar ook Powerpeers, Budget Energie, Oxxio, ENGIE, Qurrent uitgaande van een verbruik van 2000 kWh t/m 3800 kWh stroom plus 1200 m3 tot 1850 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Als consument ben jij er verantwoordelijk voor bij wie je gas en licht afneemt. Is je energiecontract bijna afgelopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet blij met jouw bestaande energieleverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Tip: controleer uiteraard de voorwaarden van de energieaanbieder. Hoe zit het met de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Scharnegoutum. Nadat jij een contract hebt afgesloten zul jij een mail ontvangen van de nieuwe energiemaatschappij. In deze mail of brief vind je de overeengekomen kosten en kleine lettertjes (onder andere vastrecht, verbruikskosten, regiotoeslag, aansluitkosten, netbeheerkosten: ) van het contract. Dit kan per mail of post, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd energiecontract

Nadat het nieuwe contract binnen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je zonder kosten en zonder je te hoeven verantwoorden het pakket annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van oude contract

Dat actuele energiepakket zal worden opgezegd. Normaal gesproken wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Let op: overstappen vanwege verhuizing? Dan moet je zelf in de regel het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw aanstaande aanbieder. Normaal gesproken doe je dit iets voor de overstapdatum, echter soms ook tot 14 dagen na de dag van overstappen. De toekomstige energiemaatschappij speelt de standen door aan de eerdere maatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Het overstappen is gelukt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en begint de levering van stroom en gas door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Scharnegoutum. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Je kunt dit gewoon bijstellen. Tevens ontvang je een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw “oude” aanbieder. Bekijk nu “goedkope tarieven Huismerk Energie“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is momenteel een belangrijk thema. Denk aan wonen zonder gasaansluiting en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? Twee veelbesproken keuzes zijn zonne-energie en windenergie. Een groot aantal energie-aanbieders maken hier graag gebruik van. De aanbieders bestellen zonnestroom en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor op jouw woning of kiezen voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan al snel lonen. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken maar ook het overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Je krijgt daarvoor een redelijke vergoeding in de gemeente Súdwest-Fryslân.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zodoende zal je gasverbruik significant dalen. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering i.v.m. een Atag, Vaillant, Nefit, Intergas of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Zonneboilers kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zul je grote windmolens kunnen spotten. De windturbine voorziet in volledig zuivere windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke leveranciers doet hier aan mee. Extra info hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Misschien iets voor je: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Zodra je jouw eigen verbruik weet te verkleinen heeft dat direct effect. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op het vervuilen van de aarde. Probeer je te beperkten tot apparaten met een A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Scharnegoutum

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Scharnegoutum en bezuinig op gas en licht!