Energieleveranciers Schardam Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €355 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Schardam vergelijken is gemakkelijk met behulp van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul alle velden in, en je bekijkt vlug de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Met veel aantrekkelijke welkomstacties die jij via de sites van bijvoorbeeld Greenchoice of Oxxio ontvangt. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat makkelijk en probleemloos. Hieronder bekijk je functionele feiten en support t.b.v. het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Schardam

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Schardam? Het is onmogelijk één energieleverancier te bestempelen waar jij het goedkoopst uit bent. Het heeft te maken met factoren als: energieconsumptie en locatie. Bovendien zijn er meer zaken belangrijk dan enkel de energietarieven. Dat beslaat maar voor een deel je rekening voor de energie. Bekijk maar eens je jaarrekening van de energieleverancier: opslag duurzame energie, netbeheerkosten, vastrecht, energiebelasting, regiotoeslag: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Verder hanteren veel maatschappijen een gulle welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €165 tot +/- €190. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Bruinehaar.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het is een behoorlijk complexe berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Schardam februari 2024? Geef je adresgegevens plus energieverbruik in. Aansluitend volgt een lijst met de meest voordelige energiemaatschappijen. Je treft ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen stelt niet veel voor, het is zo gepiept. Advies nodig bij het doorgeven van gas en stroom verbruik? Op de site vind je het gas- en stroomverbruik van voor een aantal situaties.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 2.000 kWh 750 m³
2 bewoners 2.450 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 2.975 kWh 1.475 m³
2 & 2 kinderen 3.750 kWh 1.700 m³
2 & 3 kinderen 4.350 kWh 1.975 m³

Complete vergelijking

Alle betrouwbare aanbieders vergelijken. Van Energiedirect.nl tot en met Pure Energie.

Vind het goedkoopste pakket

Vergelijk alle contracten op prijs. Besparingen tot wel €485 per jaar.

Een snelle overstap

Dit kan met de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Schardam

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig contract voor jouw energie? Hier tref je alle goedkope contracten. Door middel van de vergelijker kan je onmiddellijk energieprijzen Schardam vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook verbruiksgegevens in, en zoek moeiteloos de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een zekere leverancier? Klik dan op website van de aanbieder. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en actiekortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan die je hiernaast ziet en achterhaal vlug de meest geschikte of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Lekkum afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Schardam?

 1. Voer jouw locatie in (Noord-Holland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Schardam februari 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Schardam? Op deze pagina lees je een aantal van beschikbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals NLE, Pure Energie, Vattenfall, Eneco, Greenchoice en natuurlijk Oxxio, Energiedirect.nl, Powerpeers, ENGIE, Budget Energie berekend met een consumptie van 2250 kWh t/m 2950 kWh stroom en 1000 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In ons land ben jij in control bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga jij verhuizen, of ben je niet zo tevreden over je maatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Goed om te weten: controleer uiteraard de opgestelde regels van het energiecontract. Welke opzegtermijn geldt er, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Schardam. Vanaf het punt dat het contract is doorgevoerd krijg je de bevestiging binnen van jouw aanstaande energieleverancier. In dit schrijven lees je alle tarieven en bijkomende kosten (denk hierbij aan vastrecht, verbruikskosten, netbeheerkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie: ) van het energiepakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen een week.

Wettelijke bedenktijd

Als de bestelling in goede orde binnengekomen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je zonder kosten, of een geldige reden op te geven, het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van oude contract

Het lopende pakket wordt stopgezet. In de meeste gevallen doet de nieuwe aanbieder dit. Tip: ga je van woning wisselen? Je moet dan zelf normaal gesproken het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw aanstaande energieaanbieder. Meestal dien je dit te doen zo’n week voor de overstapdatum, maar soms gebeurt het ook 2 weken na de dag van overstappen. Jouw toekomstige energieaanbieder communiceert dit weer richting de eerdere energieaanbieder waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Het overstappen is gelukt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Schardam. Het is nog even wachten op uiteraard een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij aanpassen. Voorts ontvang je een overzicht + eindafrekening van jouw “oude” leverancier. Bekijk ook “goedkope tarieven Essent“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is hedendaags een veelbesproken doelstelling. Onder andere een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De twee meest interessante manieren zijn windenergie en zonne-energie. Het gros van de aanbieders van energie maken hier graag gebruik van. De leveranciers importeren zonne-energie en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of speciaal op zoek gaan naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan heel lucratief zijn. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en natuurlijk je overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Je ontvangt hiervoor een redelijke vergoeding in de gemeente Zeevang.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Op die manier verbruik je amper nog gas. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn relatief prijzig in vergelijking met Atag, Vaillant, Nefit, AWB of Intergas ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Zonneboilers, Het warmtenet en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan volledig groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke aanbieder biedt deze vorm van stroom aan. Meer daarover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Misschien iets voor je: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Noord-Holland.

Besparen energieverbruik

Wil je echt groen zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer jij de energievraag weet te beperken heeft dat direct effect. Niet alleen op de kosten, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Schardam

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Schardam en bezuinig op gas en licht!