Energieleveranciers Sauwerd Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €485 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Sauwerd vergelijken gaat supersnel door middel van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je bekijkt vlug de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je vind hier alle aantrekkelijke acties die je niet via de website van aanbieders zoals Anode Energie of Innova Energie kunt vinden. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat eenvoudig en is zo gepiept. Hier bekijk je bruikbare toelichtingen en support dat je kunt gebruiken bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, meer info over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Sauwerd

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Sauwerd? Het is onmogelijk één energieleverancier te vermelden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit hangt af van jouw specifieke wensen: verbruik (kWh en m3) en woning. Eveneens ga je te kort door de bocht als je kijkt naar alleen de energietarieven. Dat beslaat slechts deels de maandelijks energierekeningen. Controleer maar de energie jaarrekening: regiotoeslag, netbeheerkosten, leveringkosten, energiebelasting, aansluitkosten: het wordt allemaal doorbelast. Daarnaast bieden de meeste bedrijven een vorstelijke welkomstkorting bij het overstappen. Deze loopt op van €115 tot +/- €215. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Bronkhorst.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het is een behoorlijk moeilijke berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Sauwerd mei 2024? Geef je adresgegevens plus energieverbruik in. Nadien doorzoek je een tabel met de beste energieleveranciers. Je treft direct de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is kinderspel, het is snel gepiept. Advies nodig bij het inschatten van je jaarlijkse energiegebruik? Hierna tref jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Omschrijving Gasverbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Stroom Gas
1 bewoner 1.925 kWh 625 m³
2 bewoners 2.350 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.900 kWh 1.375 m³
Familie (2 kinderen) 3.725 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.325 kWh 2.025 m³

Compleet aanbod

Alle bekende providers vergelijken. Van Greenchoice tot aan Qurrent.

Makkelijk besparen op energie

Nooit meer teveel betalen. Besparingen tot wel €265 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Sauwerd

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Op zoek naar een goedkoop contract voor jouw energie? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Dankzij energieleverancieractie.nl kan men rap energieprijzen Sauwerd vergelijken. Geef je huisnummer en postcode plusverbruiksgegevens in, en zoek onmiddellijk de goedkoopste leverancier. Meer info over een zekere leverancier? Ga dan verder naar site van de leverancier. Profiteer nu van alle populaire energie aanbiedingen en overstap bonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan aan de rechterkant en check onmiddellijk de milieuvriendelijkste of goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Legemeer afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Sauwerd?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Groningen)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Sauwerd mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Sauwerd? Op deze website bekijk je een ranglijst van beschikbare pakketten van populaire energiemaatschappijen als Vattenfall, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, NLE maar uiteraard ook Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl, Qurrent, Oxxio op basis van een verbruik van 2300 kWh tot 2550 kWh stroom en 1050 m3 – 1900 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag bepaal je zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Ben je bij contractvrij, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet blij met jullie actuele leverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Let op: bekijk wel de voorschriften van het gekozen energiepakket. Welke opzegtermijn geldt er, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Sauwerd. Vanaf het punt dat jij een contract hebt afgesloten zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jouw aanstaande energieaanbieder. In dit schrijven lees je afgesproken prijzen en regelgeving (onder andere regiotoeslag, verbruikskosten, vastrecht, aansluitkosten, netbeheerkosten: ) van het energiecontract. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

2 weken bedenktijd

Als jouw bestelling bevestigd wordt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode mag je gratis en zonder je te hoeven verantwoorden het contract ongeldig verklaren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van huidige energiecontract

Je oude energiecontract wordt beëindigd. Gewoonlijk draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Advies: krijg je een andere huis? Dan moet je zelf meestal de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een correcte afhandeling zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw aanstaande aanbieder. Doorgaans moet dit een paar dagen voor het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook 15 dagen na de gekozen overstapdatum. De toekomstige energieaanbieder speelt de standen door aan jouw “oude” aanbieder waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Overstap is geslaagd

Alle stappen doorlopen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal gas en stroom worden geleverd door de geselecteerde energiemaatschappij in Sauwerd. Hiervoor krijg je uiteraard een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze mag je op ieder moment wijzigen. Ook krijg jij een jaaroverzicht en eindafrekening van de eerdere maatschappij. Check ook “goedkope tarieven De Vastelastenbond“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is momenteel een streven van veel mensen. Denk aan een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De twee meest interessante opties zijn windenergie en zonne-energie. Een groot aantal maatschappijen werken hier dan ook graag mee. De organisaties importeren zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of bewust de keuze maken voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je kunt je eigen stroom gebruiken of uiteraard jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je ontvangt hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Winsum.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zo kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn nog best duur in vergelijking met Atag, Remeha, Intergas, Nefit of Vaillant ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo kan je direct besparen op de energienota. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Zonneboilers zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op steeds meer plekken kom je windmolens tegen. Windturbines genereren schone windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder aanbieder biedt deze vorm van stroom aan. De mogelijkheid hierop te selecteren zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets actueels: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Groningen.

Besparen energieverbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer je jouw energieconsumptie reduceert kan je dat aanzienlijk besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Sauwerd

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiemaatschappijen in Sauwerd en bezuinig op gas en licht!