Energieleveranciers Legemeer Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €665 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Legemeer vergelijken gaat eenvoudig middels onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ontdekt binnen no-time de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je checkt zo veel aantrekkelijke welkomstkortingen die jij via de sites van aanbieders zoals Essent en Vandebron kunt vinden. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat moeiteloos en probleemloos. Op de site bekijk je toepasbare feiten en adviezen ten behoeve van het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en wat jij kunt doen ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Legemeer

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Legemeer? Er is helaas niet één energieleverancier te noemen die de laagste prijzen hanteert. Het heeft te maken met jouw specifieke wensen: verbruik (kWh en m3) en woning. Eveneens ga je te kort door de bocht als je kijkt naar puur de energietarieven. Deze bepalen maar voor een deel je rekening voor de energie. Bekijk maar eens je jaarrekening: jij betaalt vastrecht, regiotoeslag, leveringkosten, energiebelasting, verbruikskosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Tevens schenken de meeste maatschappijen een hoge welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Dit kan zelfs oplopen van €170 tot +/- €220. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Veenklooster.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het gaat om een aardig moeilijke berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Legemeer april 2024? Geef je adresgegevens plus energieverbruik in. Vervolgens doorzoek je een lijst met beschikbare energieleveranciers. Je treft vlug de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Oversluiten is kinderspel, het is snel gepiept. Tips gebruiken bij het invoeren van jouw energieconsumptie? Op de site bekijk jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.875 kWh 725 m³
2 persoons huishouden 2.425 kWh 1.025 m³
Familie (1 kind) 2.800 kWh 1.375 m³
Gezin + 2 kinderen 3.575 kWh 1.775 m³
Familie (3 kinderen) 4.000 kWh 2.025 m³

Complete vergelijking

Alle populaire maatschappijen vergelijken. Van Fenor tot en met NLE.

Bekijk het goedkoopste pakket

Vergelijk alle contracten op prijs. Dit scheelt je zo €325 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Legemeer

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Wil jij een betaalbaar contract? Dan zit je hier helemaal goed! Dankzij de vergelijker kan je binnen no-time energieprijzen Legemeer vergelijken. Geef je huisnummer en postcode & verbruiksgegevens in, en bekijk onmiddellijk de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een bepaalde aanbieder? Bekijk dan de merkpagina. Check nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan op deze pagina en check eenvoudig de duurzaamste of goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Dronryp afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Legemeer?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Legemeer april 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Legemeer? Nu doorzoek jij een ranglijst van veel bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Pure Energie, Vattenfall, Eneco, NLE, Greenchoice + Energiedirect.nl, Oxxio, ENGIE, Budget Energie, Qurrent met een verbruik van 2350 kWh t/m 3650 kWh stroom en 1250 m3 t/m 2000 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In Nederland beslis jij zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Ben je bij contractvrij, ga je van huis wisselen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw maatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Let op: check wel de kleine lettertjes van de energieaanbieder. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Legemeer. Als je aankoop is verzonden zul jij een mail ontvangen van jullie nieuwe maatschappij. Aan de hand daarvan tref jij de kosten en regelgeving (zoals opslag duurzame energie, aansluitkosten, regiotoeslag, leveringkosten, energiebelasting: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, en het duurt een paar dagen.

Wettelijke bedenktijd

Zodra je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Gedurende deze dagen heb je de mogelijkheid om gratis, of een geldige reden op te geven, het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude energiepakket opzeggen

Dat oude energiepakket zal worden opgezegd. Normaliter draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Belangrijk: stap je over doordat je gaat verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf in de meeste gevallen het oude abonnement annuleren.

Doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw toekomstige energieleverancier. Dikwijls gebeurt dit zo’n week voor de datum van overstap, hoewel het soms ook uitloopt tot 1 of 2 weken na de overstapdatum. Jouw toekomstige aanbieder zal deze gegeven doorzetten naar jouw oude aanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Het overstappen is gelukt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles definitief gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Legemeer. Je ontvangt hiervan uiteraard een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd bijstellen. Daarnaast krijg je een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw “oude” energieaanbieder. Bezoek nu “energie via Cogas“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig iets waar veel mensen mee bezig zijn. Hierbij kun je denken aan een gasvrij huis en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De meest relevante keuzes zijn wind en zon (stroom). De meeste energie-aanbieders doen hier aan mee. De bedrijven importeren windenergie en zonne-energie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor op jouw woning of gaan voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf zonnepanelen plaatsen kan al snel lonen. Je kunt je eigen stroom gebruiken of uiteraard jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Hiervoor ontvang je een aantrekkelijk tarief in de gemeente De Friese Meren.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zodoende verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop wanneer je het vergelijk met een Vaillant, Intergas, Nefit, Remeha of AWB ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Zonneboilers zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door heel Nederland kom je windmolens tegen. Windturbines genereren schone windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke aanbieder biedt groene stroom via wind. De mogelijkheid hierop te selecteren wordt weergegeven in de energievergelijker. Wat ook in opkomst is: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. In het geval je het verbruik van energie kunt minderen heeft dat direct effect. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op CO-2 uitstoot. Koop specifiek huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Legemeer

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energieleveranciers in Legemeer en betaal minder voor gas en licht!