Energieleveranciers Ruinerwold Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €305 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ruinerwold vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit dankzij onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je achterhaalt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je vind hier alle aantrekkelijke acties die men standaard niet bij bijv. Energieflex of MAIN Energie kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat moeiteloos en probleemloos. Op de site vergaar je functionele gegevens en tips bij het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, meer info over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Ruinerwold

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Ruinerwold? Er is helaas niet één energieleverancier te kwalificeren die echt het goedkoopste is. Dit wordt mede bepaald door jouw specifieke wensen: energieconsumptie en woning. Verder moet je meer mee laten wegen dan exclusief de energietarieven. Dat beslaat slechts ten dele de energierekening. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: aansluitkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, verbruikskosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Tevens verstrekken de meeste bedrijven een aantrekkelijke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €165 tot €280. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Bovenkarspel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het is een behoorlijk ingewikkelde calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ruinerwold mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en energieverbruik in. Vervolgens volgt een tabel met relevante energieleveranciers. Je ontdekt rap de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen is binnen enkele minuten rond gemaakt. Moeite bij het invoeren van je jaarlijkse energiegebruik? Hierna vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Gasgebruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Samenstelling huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.825 kWh 700 m³
2 persoons huishouden 2.225 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 2.850 kWh 1.425 m³
Gezin + 2 kinderen 3.675 kWh 1.800 m³
2 & 3 kinderen 4.300 kWh 1.950 m³

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen vergelijken. Van Huismerk Energie tot aan NLE.

Bekijk het goedkoopste pakket

Nooit meer teveel betalen. Je bespaart zo €415 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dit kan met de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Ruinerwold

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Op zoek naar een goedkoop pakket? Dan zit je hier helemaal goed! Aan de hand van onze tool kan men binnen no-time energieprijzen Ruinerwold vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook verbruik in, en zoek meteen het goedkoopste pakket. Meer informatie m.b.t. een bepaalde aanbieder? Dat is te vinden in website van de aanbieder. Vergelijk nu de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan rechts en check meteen de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier passend bij je energieverbruik. Lees nu verder over goedkoopste energie in Landgraaf afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Ruinerwold?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Drenthe)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Ruinerwold mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Ruinerwold? Nu lees je een tabel met meest bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Greenchoice, NLE, Pure Energie, Essent, Vattenfall maar ook Budget Energie, Oxxio, Powerpeers, Qurrent, Energiedirect.nl gerekend met een verbruik van 1500 kWh tot 3200 kWh stroom plus 1050 m3 tot 1850 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In dit land ben jij er verantwoordelijk voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet blij met jouw bestaande maatschappij? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Vergeet niet: bekijk uiteraard de voorwaarden van de energieaanbieder. Wat is de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Ruinerwold. Als je een bestelling hebt geplaatst krijg je de bevestiging binnen van de aankomende maatschappij. Daarin vind je de overeengekomen kosten en regelgeving (onder andere leveringkosten, regiotoeslag, energiebelasting, verbruikskosten, opslag duurzame energie: ) van het contract. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

2 weken bedenktijd

Op het moment dat jouw bestelling bevestigd wordt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze dagen mag je zonder consequenties, of een uitgebreide toelichting te geven, het nieuwe contract cancellen. Wil je dan niet? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude contract opzeggen

Dat werkende gas en stroom pakket wordt stopgezet. Normaal gesproken doet de nieuwe aanbieder dit. Belangrijk: krijg je een andere huis? Jij zult dan in de meeste gevallen het energiecontract beëindigen.

Jouw meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de nieuwe energieleverancier. In de meeste gevallen moet dit enkele dagen voor passeren van de overstapdatum, maar het kan vaak nog tot 2 weken na de overstap. De nieuwe energieleverancier communiceert dit weer richting de “vroegere” energieaanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is alles gelukt? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en kan je stroom en gas gebruiken van jouw nieuwe energiemaatschappij in Ruinerwold. Het is nog even wachten op een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment verhogen. Tevens incasseer jij een eindafrekening van jouw “oude” energiemaatschappij. Lees verder over “elektriciteit van Innova Energie“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is momenteel een streven van veel mensen. Onder andere een gasvrij huis en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? 2 relevante opties zijn manieren zijn wind en zon (stroom). Een groot aantal energiemaatschappijen maken hier graag gebruik van. De bedrijven reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of specifiek zoeken naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan al snel lonen. Je kunt je eigen stroom gebruiken en natuurlijk je overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. In ruil krijg je een leuke prijs in de gemeente De Wolden.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Middels dit systeem verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig in verhouding tot een Atag, Intergas, Remeha, Nefit of Vaillant ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Pelletkachels, Het warmtenet en Zonneboilers zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op steeds meer plekken zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert volledig zuivere windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder leveranciers biedt deze vorm van stroom aan. Meer daarover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets actueels: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Drenthe.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. In het geval jij de energievraag kunt terugdringen levert dat een besparing op. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Ga zoveel mogelijk voor producten met A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Ruinerwold

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energieleveranciers in Ruinerwold en bespaar op gas en licht!