Energieleveranciers Rucphen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €395 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Rucphen vergelijken is gemakkelijk via onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul alle velden in, en je treft rap de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Check alle aantrekkelijke welkomstacties die je niet via de website van bijvoorbeeld Huismerk Energie of Oxxio kan scoren. Overstappen gaat handig en probleemloos. Op deze pagina vind jij bruikbare details en tips t.b.v. het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat precies de overstapservice is, en wat de mogelijkheden zijn rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Rucphen

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Rucphen? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te betitelen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt mede bepaald door jouw persoonlijke situatie: verbruik (kWh en m3) en woonplaats. Daarnaast moet je verder kijken dan alleen de energiekosten. Dat bepaalt maar in kleine mate de maandelijks energierekeningen. Controleer maar de energie jaarrekening: netbeheerkosten, vastrecht, leveringkosten, verbruikskosten, regiotoeslag: het wordt allemaal doorbelast. Tevens hanteren enkele organisaties een flinke welkomstpremie bij het overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €85 tot +/- €220. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Botlek.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het betreft een aanzienlijk complexe calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Rucphen mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarna doorzoek je een overzicht met de beste energie aanbieders. Je treft à la minute de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Hulp nodig bij het doorgeven van je jaarlijkse energiegebruik? Hierna bekijk jij het gas- en stroomverbruik van voor verschillende situaties.


Soort woning Gasverbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Soort huishouden Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.800 kWh 600 m³
2 bewoners 2.100 kWh 1.075 m³
Familie (1 kind) 2.900 kWh 1.300 m³
Gezin + 2 kinderen 3.400 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.250 kWh 1.900 m³

Alle organisaties

Alle bekende maatschappijen vergelijken. Van Fenor tot aan NLE.

Het goedkoopste contract

Vergelijk alle contracten op prijs. Bespaar tot wel €375 per jaar.

Gelijk overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Rucphen

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Overstappen op een goedkoop energiepakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Via energieleverancieractie.nl kun jij eenvoudig energieprijzen Rucphen vergelijken. Geef je woongegevens plusenergieverbruik in en bekijk eenvoudig de goedkoopste leverancier. Meer weten over een zekere leverancier? Bekijk dan de merkpagina. Check nu alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan op deze pagina en vergelijk direct de meest geschikte of goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Vind alles uit over goedkoopste energie in Lambertschaag afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Rucphen?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Noord-Brabant)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Rucphen mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Rucphen? Hier lees je een aantal van gangbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als NLE, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Essent en natuurlijk Energiedirect.nl, Qurrent, ENGIE, Powerpeers, Oxxio met een verbruik van 1900 kWh t/m 3500 kWh stroom en 1200 m3 t/m 1950 m3 gas.

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Als consument bepaal je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is je energiecontract bijna afgelopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet blij met jouw leverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Kijk uit: doorzoek zeker even de opgestelde regels van jouw energiemaatschappij. Wat is de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Rucphen. Nadat je nieuwe bestelling is afgerond zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jouw aanstaande organisatie. Daarin zie je alle tarieven en bijkomende kosten (denk hierbij aan aansluitkosten, verbruikskosten, netbeheerkosten, leveringkosten, energiebelasting: ) van jouw nieuwe pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen kan je kosteloos, of een geldige reden op te geven, het contract ongeldig verklaren. Doe je niets? De overstap van energie is dan bindend.

Oude energiepakket opzeggen

Je lopende contract zal worden beëindigd. In de regel draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Advies: overstappen vanwege verhuizing? Je moet dan zelf doorgaans het energiecontract beëindigen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw “nieuwe” leverancier. Normaal gesproken moet dit enkele dagen voor passeren van de overstapdatum, maar het kan vaak nog tot 2 weken na de gekozen overstapdatum. Jouw aanstaande maatschappij communiceert dit weer richting jouw oude leverancier zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Overstap is geslaagd

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door jouw nieuwe energiemaatschappij in Rucphen. Het is nog even wachten op uiteraard een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon verlagen. Voorts krijg je een jaaroverzicht en eindafrekening van je voormalige energieleverancier. Ga verder naar “elektriciteit van Greenchoice“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is hedendaags een streven van veel mensen. Veelgehoorde kreten zijn een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De 2 meest toegepaste manieren zijn zonne-energie en windenergie. Een groot aantal aanbieders van energie maken hier graag gebruik van. De leveranciers kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen laten plaatsen voor op het dak of specifiek zoeken naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is vaak erg winstgevend. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en natuurlijk je overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Je ontvangt hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente Rucphen.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Middels dit systeem gaat je gasverbruik flink omlaag. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop als je ze legt naast een Atag, Intergas, AWB, Remeha of Vaillant ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Zonneboilers, Het warmtenet en Pelletkachels zijn goede alternatieven.

Groene windenergie

In alle provincies zie je grote parken met windmolens. Deze windturbines leveren volledig groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke aanbieder doet hier aan mee. De mogelijkheid hierop te selecteren zul je in de energievergelijker terugvinden. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Noord-Brabant.

Energieverbruik reduceren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als je jouw eigen verbruik kunt terugdringen kan dat al flink schelen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op CO-2 uitstoot. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Rucphen

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiepakketten in Rucphen en betaal minder voor gas en licht!