Energieleveranciers Rottum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €355 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Rottum vergelijken doe je razendsnel met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je achterhaalt direct de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je checkt zo veel unieke welkomstkortingen die men standaard niet bij o.a. Essent of MAIN Energie kunt gebruiken. Het oversluiten gaat makkelijk en probleemloos. Hieronder vind jij functionele toelichtingen en hulp ter ondersteuning bij het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe de overstapservice werkt, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Rottum

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Rottum? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te vermelden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het heeft te maken met indicatoren zoals: gas- en stroomverbruik en adres. Ook moet je verder kijken dan exclusief de energietarieven. Dat bepaalt maar in kleine mate de maandelijks energierekeningen. Inspecteer maar eens de laatste energie jaarrekening: leveringkosten, vastrecht, energiebelasting, netbeheerkosten, opslag duurzame energie: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Ook hanteren veel leveranciers een royale welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Doorgaans is dat zo’n €145 t/m €255. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Bosch en Duin.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het betreft nogal een gecompliceerde rekensom. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Rottum juli 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en energieverbruik in. Aansluitend vind je een tabel met relevante energie aanbieders. Je selecteert snel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is binnen no-time rond gemaakt. Advies nodig bij het invullen van jouw energieconsumptie? Hierna vind jij het gas- en stroomverbruik van voor een aantal situaties.


Type woning Gasverbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Gezinssamenstelling Stroom Gas
1 persoon 1.875 kWh 750 m³
2 bewoners 2.475 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 2.700 kWh 1.425 m³
Gezin + 2 kinderen 3.500 kWh 1.600 m³
Gezin + 3 kinderen 4.200 kWh 1.925 m³

Complete vergelijking

Alle landelijke aanbieders vergelijken. Van Clean Energy tot HVC.

Vind het goedkoopste pakket

Neem afscheid van hoge rekeningen. Bespaar tot wel €365 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dankzij de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Rottum

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! Middels de vergelijker kan je onmiddellijk energieprijzen Rottum vergelijken. Vul jouw locatie en stoom/gas verbruik in en bekijk snel de goedkoopste leverancier. Meer details over een bepaalde aanbieder? Dat is te vinden in website van de aanbieder. Stap nu over naar alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Maak gebruik van het stappenplan rechts en ontdek ogenblikkelijk de beste of voordeligste energieleverancier voor jullie woning. Ook interessant: goedkoopste energie in Lage Mierde afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Rottum?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Rottum juli 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Rottum? Op energieleverancieractie.nl doorzoek jij een aantal van beschikbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Essent, Vattenfall, NLE, Greenchoice, Eneco maar ook Energiedirect.nl, Oxxio, Budget Energie, Qurrent, Powerpeers met een verbruik van 2250 kWh tot 3400 kWh stroom en 1250 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Als consument ben jij in control waar jij je gas en licht inkoopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga jij verhuizen, of ben je niet blij met jouw energieaanbieder? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Kijk uit: controleer uiteraard de voorwaarden van het gekozen energiepakket. Hoe zit het met de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Rottum. Nadat het contract is doorgevoerd ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de geselecteerde organisatie. Hierin zie jij afgesproken prijzen en extra regels (onder andere opslag duurzame energie, energiebelasting, verbruikskosten, regiotoeslag, netbeheerkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen een week.

Bedenktijd bij energiepakket

Op het moment dat je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je zonder consequenties, of een geldige reden op te geven, het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude contract opzeggen

Jullie vorige pakket wordt opgezegd. Doorgaans doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: stap je over doordat je gaat verhuizen? Jij zult dan normaal gesproken de actuele abonnementen stopzetten.

Doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw toekomstige leverancier. In de meeste gevallen wordt dit van je gevraagd vlak voor de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot een paar dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande energiemaatschappij stuurt de standen door naar de eerdere maatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Het overstappen is gelukt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en zal gas en stroom worden geleverd door jouw nieuwe energiemaatschappij in Rottum. Hiervoor krijg je uiteraard een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment bijstellen. Voorts incasseren jullie een eindafrekening van de eerdere maatschappij. Check ook “elektriciteit van Energieflex“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is tegenwoordig een streven van veel mensen. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De 2 meest toegepaste alternatieven zijn zon en wind (energie). De meeste energiemaatschappijen doen hier aan mee. De bedrijven importeren stroom – afkomstig van zon en wind – zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen laten plaatsen voor op je eigen huis of specifiek zoeken naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Je kunt je eigen stroom gebruiken of uiteraard de “extra” stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Je krijgt daarvoor terugleververgoeding in de gemeente De Friese Meren.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Middels dit systeem kan je het gasverbruik flink reduceren. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering i.v.m. een Atag, Intergas, AWB, Vaillant of Nefit ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Je kunt flink besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Pelletkachels kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties kom je windmolens tegen. Windturbines genereren grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiecontract werkt met deze vorm van groene stroom. Meer hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Wat ook in opkomst is: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als je jouw eigen verbruik weet te beperken kan je flink besparen. Niet alleen op de kosten, maar ook op de uitstoot van CO2. Houd rekening met zuinige apparaten en A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Rottum

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiemaatschappijen in Rottum en bezuinig op gas en licht!