Energieleveranciers Roermond Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €665 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Roermond vergelijken gaat supersnel via onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je achterhaalt direct de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je checkt zo veel unieke kortingsacties die je niet op de reguliere manier bij bijv. Greenchoice en Noordelijk Lokaal Duurzaam kan scoren. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat gemakkelijk en vlug. Op energieleverancieractie.nl vind jij praktische details en hulp voor het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Roermond

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Roermond? Het is onmogelijk één energieleverancier te kwalificeren die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het is afhankelijk van jouw specifieke wensen: stroom- en gasverbruik en postcode. Daarnaast zijn er veel aspecten belangrijker dan puur de energietarieven. Dat bepaalt maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Doorzoek maar eens jouw energie jaarrekening: energiebelasting, leveringkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie, aansluitkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Bovendien hanteren veel leveranciers een flinke welkomstkorting als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €100 t/m €210. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Boijl.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het gaat om best een flinke rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Roermond december 2023? In stap 1 vul jij jouw postcode en energieverbruik in. Hierna volgt een overzicht met de meest voordelige energiecontracten. Je selecteert ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen is kinderspel, het is snel gepiept. Moeite bij het invoeren van jouw energieconsumptie? Op energieleverancieractie.nl vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Soort huishouden Stroom Gas
1 bewoner 2.000 kWh 625 m³
2 bewoners 2.175 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 3.075 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.575 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.150 kWh 2.075 m³

Compleet aanbod

Alle bekende providers vergelijken. Van Energiedirect.nl tot en met UnitedConsumers.

Een lagere energierekening

Sorteer alle aanbieders op prijs. Dit scheelt je zo €385 per jaar.

Razendsnel overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Roermond

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan heb je de juiste website gevonden. Middels onze zoekmachine kun jij vlug energieprijzen Roermond vergelijken. Geef je huisnummer en postcode & gas/licht inschatting in en bekijk meteen de goedkoopste leverancier. Aanvullende info over een zekere aanbieder? Bekijk dan de overkoepelende merksite. Check nu de belangrijkste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan hiernaast en achterhaal onmiddellijk de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier voor je huis. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Kring van Dorth afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Roermond?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Limburg)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het volledige verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Roermond december 2023

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Roermond? Hier check je een ranglijst van gangbare pakketten van energiemaatschappijen zoals Pure Energie, Vattenfall, Eneco, NLE, Essent en ook Powerpeers, ENGIE, Energiedirect.nl, Oxxio, Budget Energie uitgaande van een verbruik van 2300 kWh t/m 4500 kWh stroom en 1150 m3 t/m 2000 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig kies je zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Loopt het contract bijna af, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet zo tevreden over je energieaanbieder? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Belangrijk: bekijk wel de voorwaarden van het gekozen energiepakket. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Roermond. Nadat je aankoop is verzonden zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jullie nieuwe leverancier. Aan de hand daarvan zie jij de kosten en kleine lettertjes (zoals opslag duurzame energie, leveringkosten, vastrecht, aansluitkosten, verbruikskosten: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen een week.

2 weken bedenktijd

Op het moment dat je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Oude contract opzeggen

Je huidige gas & licht pakket wordt beëindigd. Normaal gesproken wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: stap je over doordat je gaat verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf gewoonlijk het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een succesvolle overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw toekomstige energieleverancier. Dikwijls dien je dit te doen iets voor de overstapdatum, echter soms ook tot 1 of 2 weken na de dag van overstappen. De toekomstige energieaanbieder speelt de standen door aan de eerdere energiemaatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Roermond. Het is nog even wachten op uiteraard een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon aanpassen. Daarbij krijg jij de eindafrekening van de “vroegere” energieleverancier. Ga verder naar “gas van Enduris“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is momenteel een streven van veel mensen. Denk aan gasvrij wonen en de uitstoot van CO2 reduceren. Maar hoe werkt groene energie nou precies? Twee veelbesproken opties zijn zonnestroom en windenergie. De meeste energie-aanbieders maken hier graag gebruik van. De maatschappijen kopen deze zonne-energie en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie kun jij kiezen: zelf zonnepanelen aanschaffen voor je appartement of huis of bewust de keuze maken voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je eigen stroom gebruiken en daarnaast je overschot aan stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je krijgt daarvoor terugleververgoeding in de gemeente Roermond.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zodoende gaat je gasverbruik flink omlaag. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig in verhouding tot een Remeha, AWB, Atag, Vaillant of Nefit ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines genereren volledig zuivere windstroom voor woningen in ons land. Niet elk energiecontract werkt met deze vorm van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets van de laatste jaren: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Limburg.

Energieverbruik reduceren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval je het verbruik van energie weet te verkleinen kan dat al flink schelen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de uitstoot van CO2. Ga zoveel mogelijk voor zuinige apparaten en A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Roermond

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Roermond en bezuinig op gas en licht!