Energieleveranciers Roderwolde Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar snel €535 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Roderwolde vergelijken gaat eenvoudig door middel van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je treft probleemloos de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek exclusieve welkomstacties die je niet via de website van bijvoorbeeld E.ON of Qwint ontvangt. Overstappen van energie gaat simpel en gebruiksvriendelijk. Hier vind jij toepasbare feiten en handreikingen ten behoeve van het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Roderwolde

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Roderwolde? Het is onmogelijk één energieleverancier te markeren waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt mede bepaald door indicatoren zoals: energieconsumptie en adres. Eveneens zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energietarieven. Dit bepaalt slechts deels de energienota. Controleer maar de energie jaarrekening: opslag duurzame energie, aansluitkosten, regiotoeslag, leveringkosten, energiebelasting: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Verder schenken de meeste maatschappijen een vorstelijke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Doorgaans is dat zo’n €135 – €205. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Boerakker.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: We hebben het hier over een aanzienlijk flinke berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Roderwolde mei 2024? Geef je adresgegevens plus je geschatte verbruik in. Daarna doorzoek je een opsomming met de goedkoopste energieleveranciers. Jij kiest ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom. De overstap is kinderspel, het is snel gedaan. Problemen bij het invoeren van je gas & licht gebruik? Hieronder vind jij het stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Omschrijving Gasconsumptie
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 2.000 kWh 750 m³
2 persoons huishouden 2.450 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 2.850 kWh 1.325 m³
Familie (2 kinderen) 3.450 kWh 1.625 m³
Gezin + 3 kinderen 4.325 kWh 2.075 m³

Alle leveranciers

Alle erkende aanbieders vergelijken. Van Engie tot aan Pure Energie.

Besparen op je energie

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen tot wel €475 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Roderwolde

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Overstappen op een goedkoop energiecontract? Hier tref je alle goedkope contracten. Dankzij onze zoekmachine kunnen jullie onmiddellijk energieprijzen Roderwolde vergelijken. Geef je woongegevens + energieverbruik in en selecteer à la minute de goedkoopste leverancier. Meer info over een bepaalde leverancier? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en welkomstbonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen op deze pagina en signaleer snel de milieuvriendelijkste of meest betaalbare energieleverancier voor jullie woning. Lees nu verder over goedkoopste energie in Krimpen aan de Lek afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Roderwolde?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Drenthe)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het volledige verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Roderwolde mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Roderwolde? Hier bekijk je een opsomming met beschikbare pakketten van populaire energiemaatschappijen als NLE, Essent, Greenchoice, Eneco, Vattenfall maar uiteraard ook Oxxio, Powerpeers, Energiedirect.nl, Budget Energie, Qurrent berekend met een consumptie van 1750 kWh t/m 3650 kWh stroom plus 850 m3 t/m 1850 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig maak je zelf uit bij welke partij jij gas en licht koopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga jij verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van je maatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Belangrijk: doorzoek wel de voorschriften van het huidige contract. Hoe zit het met de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Roderwolde. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de geselecteerde energieleverancier. Daarin lees jij de kosten en voorwaarden (onder andere regiotoeslag, netbeheerkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten: ) van het energiepakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Wanneer je de bevestiging ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen mag je zonder consequenties, of een uitgebreide toelichting te geven, het nieuwe contract cancellen. Wil je dan niet? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Huidige contract beëindigen

Het vorige gas & licht pakket wordt stopgezet. Dikwijls zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Tip: overstappen vanwege verhuizing? Jij zult dan meestal het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een geslaagde overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de aanstaande energieleverancier. In de regel doe je dit enkele dagen voor passeren van het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 14 dagen na de overstap. Jouw “nieuwe” energieaanbieder speelt de standen door aan jouw “oude” leverancier zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Het overstappen is gelukt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Roderwolde. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd verlagen. Voorts incasseer je jouw persoonlijke eindafrekening van de eerdere leverancier. Bekijk ook “gas van Enexis“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is momenteel een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Voorbeelden zijn je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante keuzes zijn zonnestroom en windenergie. Bijna alle leveranciers hebben dit al geïntegreerd. De aanbieders kopen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen laten plaatsen voor op het dak of specifiek zoeken naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en bovendien je overschot aan stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Hiervoor ontvang je een leuke prijs in de gemeente Noordenveld.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Door deze producten zal je gasverbruik significant dalen. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig wanneer je het vergelijk met een Remeha, AWB, Atag, Intergas of Nefit ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door heel Nederland zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan schone windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder leveranciers biedt deze vorm van stroom aan. Extra info hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Drenthe.

Energieverbruik minderen

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Als je jouw eigen verbruik minimaliseert heeft dat direct effect. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Koop specifiek zuinige apparaten en A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Roderwolde

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energie aanbieders in Roderwolde en betaal minder voor gas en licht!