Energieleveranciers Rijs Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €445 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Rijs vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ziet snel de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je checkt zo veel unieke welkomstkortingen die je niet via de website van bijvoorbeeld Clean Energy of UnitedConsumers kunt vinden. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat makkelijk en zonder problemen. Op de site vind jij toepasbare toelichtingen en hulp voor het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat de mogelijkheden zijn omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Rijs

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Rijs? Er is helaas niet één energieleverancier te markeren die echt het goedkoopste is. Het heeft te maken met indicatoren zoals: energieconsumptie en postcode. Daarnaast zijn er veel aspecten belangrijker dan puur de energietarieven. Dit bepaalt slechts deels de uiteindelijke energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: opslag duurzame energie, leveringkosten, vastrecht, netbeheerkosten, verbruikskosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Verder schenken de meeste maatschappijen een vorstelijke welkomstkorting als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €115 t/m €225. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Blijham.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: We hebben het hier over een aanzienlijk ingewikkelde calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Rijs juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarop vind je een overzicht met de goedkoopste energiemaatschappijen. Je vindt zo snel de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Oversluiten is kinderspel, het is snel geregeld. Moeite bij het inschatten van je jaarlijkse energiegebruik? Hierna tref jij het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Type huis Gas
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.975 kWh 625 m³
2 persoons huishouden 2.250 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 3.075 kWh 1.475 m³
Familie (2 kinderen) 3.450 kWh 1.650 m³
2 & 3 kinderen 4.375 kWh 2.050 m³

Alle aanbieders

Alle landelijke aanbieders vergelijken. Van Essent tot aan MAIN Energie.

Een lagere energierekening

Vind de goedkoopste leverancier. Bespaar tot wel €315 per jaar.

Gelijk overstappen

Dankzij de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Rijs

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig contract voor jouw energie? Hier tref je alle goedkope contracten. Middels energieleverancieractie.nl kunnen jullie eenvoudig energieprijzen Rijs vergelijken. Vul jouw locatie plusenergieverbruik in en zoek binnen no-time het goedkoopste pakket. Meer info over een bepaalde leverancier? Klik dan op site van de leverancier. Profiteer nu van de beste energie aanbiedingen en actiekortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen aan de rechterkant en vind ogenblikkelijk de beste of goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Kortehemmen afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Rijs?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Rijs juli 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Rijs? Hier doorzoek jij een lijstje met meest bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Pure Energie, Greenchoice, Essent, Eneco, NLE en natuurlijk ENGIE, Energiedirect.nl, Qurrent, Oxxio, Powerpeers uitgaande van een verbruik van 1900 kWh t/m 4400 kWh stroom plus 900 m3 t/m 1700 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben jij in control waar jij je gas en licht inkoopt. Loopt het contract bijna af, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je ontevreden over jouw bestaande energieleverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Goed om te weten: bekijk uiteraard de condities van het gekozen energiepakket. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Rijs. Vanaf het punt dat het contract is doorgevoerd ontvang je een bevestiging van de aankomende leverancier. In dit schrijven lees jij de geldige tarieven en voorwaarden (bijvoorbeeld regiotoeslag, aansluitkosten, vastrecht, energiebelasting, leveringkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen een week.

Bedenktijd bij energiepakket

Op het moment dat je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder specifieke reden het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Huidige contract beëindigen

Jullie werkende gas en stroom pakket wordt beëindigd. Normaliter zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Advies: staat er een verhuizing op stapel? Dan moet je zelf normaal gesproken de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een correcte afhandeling wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de nieuwe aanbieder. Doorgaans doe je dit een paar dagen voor de ingangsdatum, maar het kan vaak nog tot 2 weken nadat het contract is ingegaan. Jouw “nieuwe” aanbieder speelt de standen door aan de “vroegere” leverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Het overstappen is gelukt

Is alles gelukt? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de nieuwe energiemaatschappij in Rijs. Ze sturen jou hiervan natuurlijk een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon wijzigen. Ook krijg je te maken met jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” leverancier. Bekijk ook “gas van Noordelijk Lokaal Duurzaam“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is tegenwoordig een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Onder andere een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? Twee veelbesproken mogelijkheden zijn zonnestroom en windenergie. Veel van de aanbieders van energie doen hier aan mee. De bedrijven bestellen zonne-energie en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie kun jij kiezen: het kopen van zonnepanelen voor op je eigen huis of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Investeren in zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je kunt je eigen stroom gebruiken en tevens het overschot aan stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je ontvangt hiervoor een tegemoetkoming in de gemeente De Friese Meren.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Daardoor verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in vergelijking met Remeha, AWB, Nefit, Atag of Vaillant ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Zonneboilers zijn ook populaire opties.

Groene windenergie

Op steeds meer plekken zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines dragen bij aan volledig groene windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiepakket doet hier aan mee. Een uitgebreide filter zul je in de energievergelijker terugvinden. Ook interessant: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. In het geval je jouw eigen verbruik weet te beperken zal de besparing groot zijn. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op CO-2 uitstoot. Houd rekening met zuinige apparaten en A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Rijs

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Rijs en bespaar op gas en licht!