Energieleveranciers Rietmolen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €445 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Rietmolen vergelijken is een eitje met onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je achterhaalt onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Met veel unieke acties die men standaard niet bij onder andere Essent en NLE kan scoren. Het oversluiten gaat gemakkelijk en rap. Hieronder vind jij praktische gegevens en support dat je kunt gebruiken bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, meer info over overstappen, en wat je moeten weten met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Rietmolen

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Rietmolen? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te vermelden die echt het goedkoopste is. Dit wordt mede bepaald door jouw specifieke wensen: gas- en stroomverbruik en woonplaats. Uiteraard ga je te kort door de bocht als je kijkt naar alleen de energietarieven. Deze bepalen maar in kleine mate de energierekening. Controleer maar de jaarafrekening: je vindt daar: verbruikskosten, aansluitkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie, netbeheerkosten: het telt allemaal mee. Tevens schenken sommige bedrijven een vorstelijke welkomstpremie bij het overstappen. Deze loopt op van €150 tot +/- €285. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Blauwhuis.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Je hebt te maken met een aardig moeilijke calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Rietmolen juli 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je totale jaarverbruik in. Daarna doorzoek je een opsomming met relevante energieleveranciers. Je selecteert moeiteloos de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen is kinderspel, het is snel doorgevoerd. Problemen bij het schatten van jouw energieconsumptie? Op deze pagina vind jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Omschrijving Gasgebruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Aantal bewoners Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.925 kWh 600 m³
2 personen 2.125 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 3.100 kWh 1.375 m³
Gezin + 2 kinderen 3.500 kWh 1.600 m³
2 & 3 kinderen 4.375 kWh 2.050 m³

Alle aanbieders

Alle grote organisaties vergelijken. Van Energieflex tot Oxxio.

Bekijk het goedkoopste pakket

Sorteer alle aanbieders op prijs. Dit scheelt je zo €405 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Dit kan met de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Rietmolen

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Wil jij een betaalbaar energiecontract? Hier tref je alle goedkope contracten. Door gebruik te maken van onze speciale vergelijker kan men eenvoudig energieprijzen Rietmolen vergelijken. Vul jouw locatie en gas/licht inschatting in en zoek binnen no-time de goedkoopste leverancier. Meer details over een zekere leverancier? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Check nu de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen aan de rechterkant en vind ogenblikkelijk de meest geschikte of meest betaalbare energieleverancier voor jouw situatie. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Koog aan de Zaan afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Rietmolen?

 1. Geef jouw postcode door (Gelderland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Rietmolen juli 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Rietmolen? Nu bekijk je een tabel met veel bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als Essent, NLE, Pure Energie, Greenchoice, Vattenfall maar ook Qurrent, Oxxio, Energiedirect.nl, ENGIE, Powerpeers op basis van een verbruik van 2400 kWh tot 3650 kWh stroom plus 1350 m3 tot 1800 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben jij in control bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga jij verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jullie actuele energieleverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Vergeet niet: achterhaal uiteraard de kleine lettertjes van de energieaanbieder. Welke opzegtermijn geldt er, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Rietmolen. Op het moment dat jij een contract hebt afgesloten krijg je een bevestigingsmail of brief van de aankomende organisatie. In deze mail of brief zie je de prijzen en extra regels (bijvoorbeeld energiebelasting, verbruikskosten, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag: ) van het contract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen een week.

2 weken bedenktijd

Als de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder specifieke reden het nieuwe contract cancellen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van oude contract

Het vorige contract wordt stopgezet. In de meeste gevallen wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Tip: staat er een verhuizing op stapel? In dat geval moet je zelf in de meeste gevallen het energiecontract beëindigen.

Jouw meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw toekomstige energiemaatschappij. Normaal gesproken wordt dit van je gevraagd een paar dagen voor de overstapdatum, maar soms gebeurt het ook 14 dagen na de overstap. De toekomstige leverancier zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige aanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energie

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal gas en stroom worden geleverd door de nieuwe energiemaatschappij in Rietmolen. Ze sturen jou hiervan vanzelfsprekend een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd corrigeren. Bovendien ontvang jij een eindafrekening van jouw oude leverancier. Bekijk ook “gas van Huismerk Energie“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is tegenwoordig iets waar veel mensen mee bezig zijn. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Wat kan ik zelf doen met groene energie? Twee veelbesproken mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. De meeste maatschappijen maken hier graag gebruik van. De leveranciers kopen deze zonnestroom en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie kun jij kiezen: investeren in zonnepanelen voor op het dak of bewust de keuze maken voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf zonnepanelen plaatsen kan heel lucratief zijn. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken of uiteraard je overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding in de gemeente Berkelland.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zodoende kan je het gasverbruik flink reduceren. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in verhouding tot een Remeha, Nefit, Vaillant, Atag of Intergas ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Je kunt flink besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door het hele land vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren volledig groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elk energiepakket biedt deze vorm van stroom aan. Extra info hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Ook interessant: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Gelderland.

Besparen op je verbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Als jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt minderen levert dat een besparing op. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Kies bijvoorbeeld bewust voor apparaten met een A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Rietmolen

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Rietmolen en betaal minder voor gas en licht!