Energieleveranciers Raalte Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €655 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Raalte vergelijken gaat eenvoudig met behulp van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je treft snel de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek aantrekkelijke welkomstacties die je niet via de website van bijv. Essent en MAIN Energie ontvangt. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat simpel en prettig. Op energieleverancieractie.nl bekijk je bruikbare informatie en adviezen t.b.v. het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Raalte

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Raalte? Het is onmogelijk één energieleverancier te onderscheiden die de laagste prijzen hanteert. Het heeft te maken met factoren als: energieconsumptie en woonplaats. Verder zijn er meer zaken belangrijk dan puur de energietarieven. Dit beïnvloed maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Bekijk maar eens je energie jaarrekening: energiebelasting, vastrecht, leveringkosten, verbruikskosten, aansluitkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Ook geven sommige bedrijven een gulle welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Deze loopt op van €180 tot €255. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Bentelo.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het betreft nogal een ingewikkelde berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Raalte mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Daarop tref jij een opsomming met de meest voordelige energiebedrijven. Je ontdekt simpel de goedkoopste leverancier van gas en stroom. De overstap is binnen no-time gepiept. Advies nodig bij het invoeren van jouw verbruik? Op energieleverancieractie.nl tref jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor verschillende situaties.


Type woning Gasgebruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Aantal bewoners Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.925 kWh 650 m³
2 persoons huishouden 2.150 kWh 1.150 m³
Gezin + 1 kind 2.925 kWh 1.475 m³
2 & 2 kinderen 3.650 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.125 kWh 1.975 m³

Alle maatschappijen

Alle gangbare partijen vergelijken. Van DELTA tot aan NLE.

Besparen op de energienota

Vergelijk alle contracten op prijs. Je bespaart zo €225 per jaar.

Razendsnel overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Raalte

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig energiecontract? Dan heb je de juiste website gevonden. Middels energieleverancieractie.nl kan men onmiddellijk energieprijzen Raalte vergelijken. Geef je woongegevens & energieverbruik in en selecteer moeiteloos het goedkoopste contract. Meer weten over een bepaald contract? Ga dan verder naar site van de leverancier. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en actiekortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan rechts en bekijk onmiddellijk de beste of voordeligste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Kekerdom afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Raalte?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Overijssel)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of kies direct het verbruik.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Kies de beste aanbieding en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Raalte mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Raalte? Hier doorzoek jij een lijstje met veel bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als NLE, Eneco, Vattenfall, Essent, Greenchoice maar uiteraard ook Qurrent, ENGIE, Budget Energie, Powerpeers, Energiedirect.nl met een verbruik van 2000 kWh tot 3150 kWh stroom en 1100 m3 t/m 1900 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Als consument bepaal je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je binnenkort ergens anders wonen, of wil je gewoon af van jouw huidige maatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Vergeet niet: bekijk ten alle tijde de kleine lettertjes van de energieaanbieder. Welke opzegtermijn geldt er, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Raalte. Zodra je een bestelling hebt geplaatst ontvang je een bevestiging van jouw aanstaande energieaanbieder. In dit schrijven bekijk je de kosten en extra regels (onder andere energiebelasting, leveringkosten, verbruikskosten, netbeheerkosten, regiotoeslag: ) van het energiecontract. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Wanneer jouw bestelling bevestigd wordt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode kan je kosteloos en zonder specifieke reden het contract ongeldig verklaren. Wil je dan niet? De overstap van energie is nu definitief.

Oude energiepakket opzeggen

Je actuele energiecontract wordt opgezegd. Gewoonlijk doet de nieuwe aanbieder dit. Let op: staat er een verhuizing op stapel? Bij dit scenario moet je zelf dikwijls het energiecontract beëindigen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de aanstaande energiemaatschappij. Gewoonlijk doe je dit een paar dagen voor de overstapdatum, maar het kan vaak nog tot een paar dagen na de dag van overstappen. Jouw aanstaande leverancier geeft dit door aan de eerdere energieaanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energie

Is alles gelukt? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Raalte. Je kunt rekenen op uiteraard een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd verlagen. Daarnaast krijgen jullie jouw persoonlijke eindafrekening van je voormalige energieaanbieder. Bezoek nu “stroom van Essent“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is hedendaags een belangrijk thema. Voorbeelden zijn een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? 2 relevante opties zijn alternatieven zijn zon en wind (energie). De meeste energieleveranciers werken hier dan ook graag mee. De leveranciers halen deze stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of bewust de keuze maken voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan heel lucratief zijn. Je kunt je eigen stroom gebruiken en tevens je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. De term hiervoor is ‘salderen’. Daarvoor heb je recht op een tegemoetkoming in de gemeente Raalte.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zodoende kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in vergelijking met Remeha, Vaillant, AWB, Intergas of Atag ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo kan je direct besparen op de energienota. Het warmtenet, Pelletkachels en Infraroodpanelen kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op steeds meer plekken zie je grote parken met windmolens. De windturbine voorziet in 100% groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder leveranciers doet hier aan mee. Meer daarover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Ook interessant: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Overijssel.

Besparen energieverbruik

Wil je echt groen zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Zodra je het verbruik van energie minimaliseert levert dat een besparing op. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor zuinige apparaten en A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Raalte

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Raalte en betaal minder voor gas en licht!