Energieleveranciers Pingjum Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar snel €555 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Pingjum vergelijken doe je razendsnel via onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ziet eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Met veel exclusieve acties die men standaard niet bij bedrijven als Clean Energy of Oxxio kunt vinden. Overstappen gaat moeiteloos en vlug. Hier vind jij handige informatie en handreikingen t.b.v. het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Pingjum

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Pingjum? Het is niet mogelijk één energieleverancier aan te duiden die echt het goedkoopste is. Het is afhankelijk van aspecten als: energieverbruik en woonplaats. Bovendien zijn er meer zaken belangrijk dan alleen de energiekosten. Deze bepalen maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Controleer maar de energie jaarrekening: verbruikskosten, regiotoeslag, leveringkosten, energiebelasting, vastrecht: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Bovendien hanteren de meeste aanbieders een vorstelijke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €135 tot €240. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Beerzerveld.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het is een aardig ingewikkelde rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Pingjum juni 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + energieverbruik in. Dan vind je een opsomming met relevante energiecontracten. Je treft moeiteloos de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Het overstappen is binnen no-time rond gemaakt. Hulp nodig bij het invoeren van jouw verbruik? Hieronder tref jij het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Type huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.875 kWh 600 m³
2 bewoners 2.200 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 3.000 kWh 1.475 m³
Gezin + 2 kinderen 3.675 kWh 1.725 m³
2 & 3 kinderen 4.100 kWh 2.075 m³

Alle organisaties

Alle erkende providers vergelijken. Van Budget Energie tot aan Oxxio.

Vind het goedkoopste pakket

Niemand wil teveel betalen voor energie. Bespaar tot wel €495 per jaar.

A la minute overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Pingjum

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Wil jij een betaalbaar energiecontract? Hier tref je alle goedkope contracten. Aan de hand van onze tool kan jij meteen energieprijzen Pingjum vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en verbruik in, en vind snel de goedkoopste maatschappij. Meer weten over een zekere aanbieder? Ga dan verder naar het bedrijfsprofiel. Check nu de beste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen hiernaast en vergelijk vlug de “groenste” of goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Kaard afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Pingjum?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Pingjum juni 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Pingjum? Onder dit stukje vind jij een aantal van beschikbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als NLE, Pure Energie, Greenchoice, Vattenfall, Essent en natuurlijk ENGIE, Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio, Qurrent met een verbruik van 2300 kWh t/m 2950 kWh stroom en 950 m3 tot 1600 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In dit land ben je vrij om te kiezen naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of ben je niet blij met jouw huidige maatschappij? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Kijk uit: check altijd de kleine lettertjes van de energieaanbieder. Welke opzegtermijn geldt er, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Pingjum. Zodra het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van jouw aanstaande energiemaatschappij. In deze mail of brief zie je de geldige tarieven en regelgeving (zoals verbruikskosten, opslag duurzame energie, vastrecht, energiebelasting, regiotoeslag: ) van het gekozen pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

14 dagen bedenktijd

Als je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn mag je gratis en zonder opgaaf van reden je nieuwe abonnement opzeggen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van oude contract

Dat actuele gas & licht pakket zal worden opgezegd. Gewoonlijk zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Advies: ga je verhuizen? Jij zult dan doorgaans de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Om het oversluiten te verwerken dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de aanstaande energieaanbieder. Normaliter gebeurt dit zo’n week voor de datum van overstap, maar soms gebeurt het ook 14 dagen na de overstap. De toekomstige energieaanbieder stuurt de standen door naar jouw “oude” maatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van jouw nieuwe energiemaatschappij in Pingjum. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon aanpassen. Ook krijg je de eindafrekening van jouw oude maatschappij. Check ook “vergelijk direct Enexis“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is hedendaags een belangrijk thema. Onder andere gasvrij wonen en het beperken van CO2 gebruik. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De meest relevante keuzes zijn wind en zon (stroom). Veel energie-aanbieders doen hier aan mee. De bedrijven bestellen zonne-energie en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of specifiek zoeken naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan heel lucratief zijn. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en daarnaast het overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Hiervoor ontvang je een aantrekkelijk tarief in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs i.v.m. een Remeha, Atag, Intergas, Vaillant of Nefit ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Pelletkachels, Het warmtenet en Zonneboilers kun je ook nog afwegen.

Groene windenergie

Door heel Nederland vormen windmolens het landschap. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder aanbieder biedt deze vorm van stroom aan. Details per aanbieder is beschikbaar in onze online energievergelijker. Ook interessant: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Zodra jij de energievraag minimaliseert kan je flink besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Koop specifiek huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Pingjum

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Pingjum en bespaar op gas en licht!