Energieleveranciers Peize Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €555 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Peize vergelijken is gemakkelijk met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ontdekt meteen de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je vind hier alle exclusieve kortingsacties die je niet via de website van bedrijven als Eneco en Vrijopnaam ontvangt. Overstappen gaat handig en vlug. Hieronder doorzoek jij toepasbare gegevens en handreikingen bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, meer info over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Peize

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Peize? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te markeren die echt het goedkoopste is. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: stroom- en gasverbruik en postcode. Uiteraard ga je te kort door de bocht als je kijkt naar enkel de energietarieven. Dit beïnvloed maar voor een deel de energierekening. Controleer maar de jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: aansluitkosten, opslag duurzame energie, energiebelasting, vastrecht, verbruikskosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Bovendien schenken flink wat leveranciers een vorstelijke welkomstkorting voor consumenten die overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €80 t/m €280. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Batenburg.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het betreft een aardig moeilijke rekensom. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Peize april 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + energieverbruik in. Vervolgens doorzoek je een overzicht met de goedkoopste energiemaatschappijen. Je vindt zo moeiteloos de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is zo gedaan. Hulp nodig bij het doorgeven van jouw verbruik? Hierna check je het gas- en stroomverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Aantal bewoners Stroom Gas
1 persoons huishouden 1.925 kWh 600 m³
2 bewoners 2.100 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 3.025 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.650 kWh 1.675 m³
Familie (3 kinderen) 4.275 kWh 2.050 m³

Alle pakketten

Alle grote aanbieders vergelijken. Van Fenor tot aan Innova Energie.

Besparen op de energienota

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Besparingen tot wel €465 per jaar.

Gelijk overstappen

Dankzij de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Peize

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Wil jij een goedkoop contract voor jouw energie? Hier tref je alle goedkope contracten. Aan de hand van de vergelijker kun jij ogenblikkelijk energieprijzen Peize vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusgas/licht inschatting in en vind probleemloos de goedkoopste maatschappij. Aanvullende info over een zekere leverancier? Ga dan verder naar het bedrijfsprofiel. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en welkomstbonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan die je hiernaast ziet en ontdek meteen de duurzaamste of goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Jisp afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Peize?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Drenthe)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Peize april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Peize? Op deze pagina check je een ranglijst van meest bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Eneco, Greenchoice, Pure Energie, NLE, Essent maar ook Oxxio, ENGIE, Qurrent, Powerpeers, Budget Energie met een verbruik van 1650 kWh t/m 3800 kWh stroom plus 800 m3 t/m 1800 m3 gas.

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In dit land kies je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Loopt het contract bijna af, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet blij met jouw maatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Kijk uit: controleer uiteraard de condities van de huidige energieleverancier. Welke opzegtermijn geldt er, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Peize. Als het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van jullie nieuwe organisatie. Daarin zie je de prijzen en kleine lettertjes (zoals verbruikskosten, opslag duurzame energie, energiebelasting, vastrecht, netbeheerkosten: ) van het gekozen pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd bij energiepakket

Wanneer het nieuwe contract binnen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn mag je gratis en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Wil je dan niet? De overstap van energie is nu definitief.

Oude energiepakket opzeggen

Jullie huidige gas & licht pakket wordt beëindigd. Gewoonlijk doet de nieuwe aanbieder dit. Tip: ga je van woning wisselen? Bij dit scenario moet je zelf dikwijls het contract opzeggen (online of per brief).

Doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de toekomstige maatschappij. Gewoonlijk wordt dit van je gevraagd zo’n week voor het moment van overstappen, echter soms ook tot 1 of 2 weken na de overstapdatum. Jouw aanstaande aanbieder communiceert dit weer richting jouw “oude” energiemaatschappij waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en zal gas en stroom worden geleverd door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Peize. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Je kunt dit gewoon bewerken. Daarnaast ontvang je een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw oude energieaanbieder. Bezoek nu “vergelijk direct MAIN Energie“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is momenteel een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De 2 meest toegepaste keuzes zijn wind en zon (stroom). Het gros van de leveranciers doen hier aan mee. De leveranciers kopen deze zonne-energie en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er 2 mogelijkheden: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op jouw woning of kiezen voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is heel interessant. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken maar ook je overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Je ontvangt hiervoor een leuke prijs in de gemeente Noordenveld.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zodoende kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs i.v.m. een Remeha, Intergas, Nefit, Atag of Vaillant ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo kan je direct besparen op de energierekening. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Windenergie

In alle provincies zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines genereren 100% groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke leveranciers biedt groene stroom via wind. De mogelijkheid hierop te selecteren zul je in de energievergelijker terugvinden. Ook interessant: een deel van een windmolen kopen in provincie Drenthe.

Energieverbruik minderen

Wil je echt groen zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. In het geval je jouw energieconsumptie kan verlagen heeft dat direct effect. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op het vervuilen van de aarde. Koop specifiek huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Peize

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Peize en betaal minder voor gas en licht!