Energieleveranciers Peest Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €365 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Peest vergelijken is gemakkelijk dankzij onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je checkt moeiteloos de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek aantrekkelijke acties die jij via de sites van onder andere Fenor of Innova Energie kan scoren. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat makkelijk en zonder problemen. Op energieleverancieractie.nl vind jij bruikbare toelichtingen en hulp bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat je moeten weten betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Peest

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Peest? Het is niet mogelijk één energieleverancier te markeren die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt beïnvloed door indicatoren zoals: gas- en stroom consumptie en woning. Eveneens moet je meer mee laten wegen dan puur de energietarieven. Dit beïnvloed slechts deels de energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening van de energieleverancier: aansluitkosten, vastrecht, leveringkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Verder bieden flink wat aanbieders een gulle welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €125 tot +/- €240. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Barsingerhorn.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het betreft een aanzienlijk ingewikkelde berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Peest mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je totale jaarverbruik in. Vervolgens vind je een resultatenpagina met de meest voordelige energiemaatschappijen. Je vindt zo meteen de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen is binnen enkele minuten doorgevoerd. Advies nodig bij het invoeren van jullie energieverbruik? Hieronder check je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Verbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Gezinssamenstelling Stroom Gas
1 persoon 2.000 kWh 725 m³
2 bewoners 2.225 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 3.100 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.475 kWh 1.725 m³
Familie (3 kinderen) 4.025 kWh 2.050 m³

Compleet aanbod

Alle betrouwbare aanbieders vergelijken. Van Allure Energie tot Qwint.

Flink besparen op jouw energie

Sorteer alle aanbieders op prijs. Je bespaart zo €265 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dankzij de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Peest

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar energiecontract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Geholpen door onze tool kan je eenvoudig energieprijzen Peest vergelijken. Vul jouw locatie en stoom/gas verbruik in en selecteer probleemloos het goedkoopste pakket. Aanvullende info over een zekere leverancier? Dat is te vinden in site van de leverancier. Stap nu over naar alle populaire energie aanbiedingen en actiekortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan die je hiernaast ziet en vind meteen de milieuvriendelijkste of meest betaalbare energieleverancier voor je huis. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Jirnsum afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Peest?

 1. Voer jouw locatie in (Drenthe)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Peest mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Peest? Op deze website vind jij een opsomming met meest bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Pure Energie, Essent, Eneco, NLE, Greenchoice maar uiteraard ook Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl, Powerpeers, ENGIE met een verbruik van 1650 kWh – 2700 kWh stroom en 900 m3 t/m 1600 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In ons land ben je vrij om te kiezen waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, ga je van huis wisselen, of ben je niet blij met jouw energiemaatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Belangrijk: achterhaal uiteraard de opgestelde regels van het huidige contract. Welke opzegtermijn geldt er, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Peest. Vanaf het punt dat je nieuwe bestelling is afgerond zul jij een mail ontvangen van de geselecteerde leverancier. Daarin bekijk je de prijzen en regelgeving (zoals regiotoeslag, leveringkosten, opslag duurzame energie, vastrecht, aansluitkosten: ) van het energiecontract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, en het duurt een paar dagen.

Wettelijke bedenktijd

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je zonder kosten en zonder specifieke reden het pakket annuleren. Doe je niets? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Huidige contract beëindigen

Dat vorige gas & licht pakket zal worden opgezegd. In de meeste gevallen zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Let op: krijg je een andere huis? Jij zult dan gewoonlijk de actuele abonnementen stopzetten.

Doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de nieuwe energiemaatschappij. Meestal moet dit zo’n week voor het moment van overstappen, echter soms ook tot 2 weken na de gekozen overstapdatum. Jouw aanstaande maatschappij communiceert dit weer richting de “vroegere” maatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en kan je stroom en gas gebruiken van de geselecteerde energiemaatschappij in Peest. Ze sturen jou hiervan wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij corrigeren. Ook krijg je te maken met een overzicht + eindafrekening van jouw oude energieleverancier. Ga verder naar “vergelijk direct Innova Energie“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is momenteel een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en het beperken van CO2 gebruik. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De twee meest interessante opties zijn zonnestroom en windenergie. Het gros van de energie-aanbieders hebben dat in hun portfolio. De maatschappijen bestellen zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie heb je 2 opties: zonnepanelen laten plaatsen voor je appartement of huis of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen maar ook de “extra” stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Hiervoor ontvang je een leuke prijs in de gemeente Noordenveld.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Middels dit systeem verbruik je amper nog gas. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop als je ze legt naast een Remeha, Intergas, Vaillant, AWB of Nefit ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door heel Nederland vormen windmolens het landschap. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke leveranciers biedt groene stroom via wind. Extra info hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets van de laatste jaren: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Drenthe.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Zodra je jouw eigen verbruik weet te beperken kan je flink besparen. Niet alleen op de kosten, maar ook op het vervuilen van de aarde. Ga zoveel mogelijk voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Peest

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiemaatschappijen in Peest en bespaar op gas en licht!