Energieleveranciers Overveen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €505 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Overveen vergelijken gaat eenvoudig middels onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ziet à la minute de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Check alle unieke aanbiedingen die jij via de sites van aanbieders zoals Greenchoice of Vattenfall kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat simpel en gebruiksvriendelijk. Op deze website vind jij nuttige details en adviezen bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Overveen

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Overveen? Het is niet mogelijk één energieleverancier te betitelen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: verbruik (kWh en m3) en woonplaats. Ook zijn er veel aspecten belangrijker dan uitsluitend de energietarieven. Dat beslaat slechts ten dele je rekening voor de energie. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van de energieleverancier: opslag duurzame energie, netbeheerkosten, energiebelasting, aansluitkosten, verbruikskosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens verstrekken flink wat leveranciers een aantrekkelijke welkomstkorting voor overstappers. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €170 t/m €245. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Balkbrug.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het is best een ingewikkelde berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Overveen april 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Hierna doorzoek je een opsomming met beschikbare energiemaatschappijen. Jij kiest à la minute de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Hulp nodig bij het doorgeven van gas en stroom verbruik? Op deze website bekijk jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Soort huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 1.850 kWh 650 m³
2 persoons huishouden 2.375 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 2.775 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.600 kWh 1.600 m³
2 & 3 kinderen 4.000 kWh 2.025 m³

Alle organisaties

Alle landelijke partijen vergelijken. Van Energieflex tot aan Vattenfall.

Makkelijk besparen op energie

Vind de goedkoopste leverancier. Dit scheelt je zo €475 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Overveen

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar energiepakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Door gebruik te maken van de vergelijker kan jij à la minute energieprijzen Overveen vergelijken. Geef je woongegevens en ook gas/licht inschatting in en kies onmiddellijk de goedkoopste maatschappij. Meer details over een bepaalde leverancier? Dit vind je in website van de aanbieder. Ontdek nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen aan de rechterkant en achterhaal direct de milieuvriendelijkste of voordeligste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Indijk afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Overveen?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Overveen april 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Overveen? Onder dit stukje bekijk je een ranglijst van meest bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Essent, Vattenfall, Pure Energie, NLE, Greenchoice + Oxxio, Powerpeers, ENGIE, Budget Energie, Qurrent gerekend met een verbruik van 2450 kWh t/m 3750 kWh stroom plus 1100 m3 tot 1750 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben jij er verantwoordelijk voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is jouw energiecontract verlopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je ontevreden over jouw leverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Belangrijk: controleer wel de condities van de huidige energieleverancier. Heb je maken met een opzegtermijn en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Overveen. Als het contract is doorgevoerd ontvang je een bevestiging van de geselecteerde aanbieder. Aan de hand daarvan tref je afgesproken prijzen en regelgeving (onder andere aansluitkosten, vastrecht, netbeheerkosten, energiebelasting, regiotoeslag: ) van het energiepakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen een week.

2 weken bedenktijd

Als je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze dagen kan je kosteloos en zonder je te hoeven verantwoorden het pakket annuleren. Doe je niets? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Huidige contract beëindigen

Dat huidige gas en stroom pakket wordt beëindigd. Normaliter krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Belangrijk: overstappen vanwege verhuizing? Bij dit scenario moet je zelf meestal het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw toekomstige leverancier. In de regel wordt dit van je gevraagd zo’n week voor de datum van overstap, maar het kan ook best twee weken na de gekozen overstapdatum. De toekomstige maatschappij geeft dit door aan jouw “oude” energieleverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Overveen. Het is nog even wachten op vanzelfsprekend een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment verhogen. Daarbij krijg je te maken met een jaaroverzicht en eindafrekening van de “vroegere” energieleverancier. Ga verder naar “vergelijk direct De Vastelastenbond“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een belangrijk thema. Hierbij kun je denken aan je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik groene energie gebruiken? Twee veelbesproken opties zijn zon en wind (energie). Veel van de energieleveranciers hebben dit al geïntegreerd. De organisaties reserveren zonnestroom en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op jouw woning of speciaal op zoek gaan naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je eigen stroom gebruiken en natuurlijk jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Bloemendaal.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Daardoor zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig in verhouding tot een Remeha, Intergas, AWB, Atag of Nefit ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

In alle provincies zijn tegenwoordig windmolens te vinden. De windturbine voorziet in schone windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder aanbieder biedt groene stroom via wind. Een uitgebreide filter kan je bekijken in de energievergelijker. Nieuw: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Noord-Holland.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Zodra je jouw energieconsumptie weet te beperken zal de besparing groot zijn. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op CO-2 uitstoot. Houd rekening met producten met A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Overveen

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk aanbieders van energie in Overveen en bespaar op gas en licht!