Energieleveranciers Overschild Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar tot €335 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Overschild vergelijken gaat eenvoudig met behulp van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul alle velden in, en je achterhaalt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je checkt zo veel tijdelijke kortingsacties die je niet via de website van bijv. Anode Energie of Vandebron kan afsluiten. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat handig en snel. Op de site vergaar je handige gegevens en hulp t.b.v. het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, meer info over overstappen, en wat je moeten weten ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Overschild

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Overschild? Het is onmogelijk één energieleverancier te markeren die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt mede bepaald door indicatoren zoals: gas- en stroomverbruik en locatie. Daarnaast moet je meer mee laten wegen dan enkel de energietarieven. Dit beïnvloed slechts ten dele de maandelijks energierekeningen. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: netbeheerkosten, regiotoeslag, verbruikskosten, energiebelasting, aansluitkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Bovendien hanteren de meeste leveranciers een aantrekkelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €140 tot €285. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Balinge.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: We hebben het hier over een aardig flinke berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Overschild april 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je geschatte verbruik in. Nadien volgt een opsomming met de goedkoopste energie aanbieders. Je treft binnen no-time de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen no-time gepiept. Problemen bij het schatten van jouw verbruik? Hier bekijk jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Type huis Verbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Samenstelling huishouden Stroom Gas
1 persoon 1.800 kWh 625 m³
2 bewoners 2.300 kWh 1.125 m³
Familie (1 kind) 2.875 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.725 kWh 1.600 m³
Familie (3 kinderen) 4.350 kWh 1.950 m³

Alle leveranciers

Alle landelijke maatschappijen vergelijken. Van Energieflex tot en met Leon Zeewolde.

Besparen op de energienota

Nooit meer teveel betalen. Besparingen tot wel €485 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Overschild

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Wil jij een goedkoop energiecontract? Dan heb je de juiste website gevonden. Met behulp van onze speciale vergelijker kun je binnen no-time energieprijzen Overschild vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en ook verbruiksgegevens in, en selecteer eenvoudig de goedkoopste leverancier. Meer info over een zekere leverancier? Dit vind je in de merkpagina. Profiteer nu van de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en actiekortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Volg de stappen rechts en signaleer à la minute de meest geschikte of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Vind alles uit over goedkoopste energie in IJzendoorn afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Overschild?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Groningen)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Kies de beste aanbieding en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Overschild april 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Overschild? Op de site lees je een ranglijst van meest bestelde pakketten van energiemaatschappijen zoals Eneco, NLE, Greenchoice, Pure Energie, Vattenfall maar uiteraard ook Oxxio, ENGIE, Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl uitgaande van een verbruik van 1950 kWh – 3500 kWh stroom plus 900 m3 t/m 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In dit land ben je vrij om te kiezen waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je ontevreden over jouw energiemaatschappij? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Tip: bekijk uiteraard de kleine lettertjes van het energiecontract. Welke opzegtermijn geldt er, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Overschild. Wanneer je aankoop is verzonden krijg je een bevestigingsmail of brief van jullie nieuwe aanbieder. Hierin lees jij afgesproken prijzen en condities (denk aan opslag duurzame energie, verbruikskosten, vastrecht, regiotoeslag, netbeheerkosten: ) van het gekozen pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

14 dagen bedenktijd

Nadat de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode kan je kosteloos en zonder specifieke reden jouw aanvraag annuleren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van oude contract

Je lopende gas & licht pakket wordt opgezegd. In de regel wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Goed om te weten: krijg je een andere huis? In dat geval moet je zelf in de meeste gevallen de huidige contracten moet opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw “nieuwe” leverancier. Normaliter moet dit zo’n week voor de ingangsdatum, echter soms ook tot twee weken nadat het contract is ingegaan. De nieuwe energieleverancier zal deze gegeven doorzetten naar jouw oude energieaanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energie

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Overschild. Het is nog even wachten op natuurlijk een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon corrigeren. Tevens krijg je een jaaroverzicht en eindafrekening van de eerdere aanbieder. Bekijk nu “vergelijk direct Budget Energie“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is tegenwoordig iets waar veel mensen mee bezig zijn. Hierbij kun je denken aan een gasvrij huis en je CO2 uitstoot verminderen. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De 2 meest toegepaste mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. Veel energiemaatschappijen werken hier dan ook graag mee. De leveranciers bestellen zonne-energie en stroom afkomstig van wind zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie kun jij kiezen: investeren in zonnepanelen voor je appartement of huis of specifiek zoeken naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is heel interessant. Je kunt je eigen stroom gebruiken maar ook het overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Daarvoor heb je recht op een leuke prijs in de gemeente Slochteren.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zodoende kan je het gasverbruik flink reduceren. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs als je ze legt naast een Remeha, Intergas, AWB, Nefit of Atag ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Zonneboilers, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

In alle provincies zie je grote parken met windmolens. De windturbine voorziet in volledig groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elk energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. Meer daarover vind je in onze energievergelijker. Nieuw: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Groningen.

Besparen energieverbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je besparen op je verbruik. In het geval jij de energievraag vermindert kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op het vervuilen van de aarde. Koop specifiek producten met A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Overschild

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Overschild en bespaar op gas en licht!