Energieleveranciers Balinge Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €235 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Balinge vergelijken gaat supersnel met onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je bekijkt rap de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel exclusieve kortingsacties die jij niet via de normale weg bij aanbieders zoals Anode Energie of Powerpeers kan scoren. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat simpel en snel. Hieronder vergaar je nuttige toelichtingen en tips ten behoeve van het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Balinge

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Balinge? Het is onmogelijk één energieleverancier te markeren waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit hangt af van indicatoren zoals: gas- en stroomverbruik en locatie. Bovendien zijn er meer zaken belangrijk dan enkel de energietarieven. Dat beslaat maar in kleine mate de energierekening. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: vastrecht, leveringkosten, opslag duurzame energie, energiebelasting, regiotoeslag: het wordt allemaal doorbelast. Bovendien bieden sommige maatschappijen een gulle welkomstpremie bij het overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €165 tot €215. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Kuitaart.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het betreft nogal een complexe berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Balinge december 2023? Vul je locatie in het zoekveld in + een schatting van je energieverbruik in. Dan volgt een opsomming met relevante energieleveranciers. Je selecteert eenvoudig de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Moeite bij het schatten van jullie energieverbruik? Hier bekijk jij het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Soort huis Gas
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Gezinssamenstelling Stroom Gas
1 bewoner 2.000 kWh 700 m³
2 personen 2.250 kWh 1.075 m³
Familie (1 kind) 3.025 kWh 1.500 m³
Gezin + 2 kinderen 3.650 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.200 kWh 1.975 m³

Alle organisaties

Alle gangbare organisaties vergelijken. Van Fenor tot aan Powerpeers.

Besparen op je energie

Sorteer alle aanbieders op prijs. Besparingen mogelijk tot €405 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Balinge

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig energiecontract? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Via onze zoekmachine kan men direct energieprijzen Balinge vergelijken. Vul jouw locatie + energieverbruik in en zoek moeiteloos het goedkoopste pakket. Aanvullende info over een bepaalde leverancier? Bekijk dan de overkoepelende merksite. Stap nu over naar alle populaire energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan aan de rechterkant en achterhaal direct de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Stedum afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Balinge?

 1. Geef jouw postcode door (Drenthe)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Balinge december 2023

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Balinge? Op deze pagina check je een opsomming met gangbare pakketten van populaire energiemaatschappijen als Pure Energie, Vattenfall, Greenchoice, Eneco, NLE en ook ENGIE, Energiedirect.nl, Qurrent, Oxxio, Budget Energie met een verbruik van 2150 kWh – 3350 kWh stroom en 850 m3 – 1950 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag ben jij in control waar jij je gas en licht inkoopt. Loopt het contract bijna af, sta je op het punt om te verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jouw huidige leverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Belangrijk: check ten alle tijde de condities van het gekozen energiepakket. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Balinge. Zodra jij een contract hebt afgesloten zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de gekozen energiemaatschappij. In dit schrijven tref jij afgesproken prijzen en voorwaarden (onder andere verbruikskosten, vastrecht, regiotoeslag, energiebelasting, netbeheerkosten: ) van het contract. Deze brief of mail ontvang je altijd, in de regel binnen 14 dagen.

2 weken bedenktijd

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze 14 dagen kan je kosteloos en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is dan bindend.

Oude contract opzeggen

Het actuele gas en stroom pakket zal worden beëindigd. Normaliter draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: overstappen vanwege verhuizing? In dat geval moet je zelf in de regel de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw aanstaande energieaanbieder. In de meeste gevallen gebeurt dit iets voor de ingangsdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot 14 dagen na de gekozen overstapdatum. De nieuwe energiemaatschappij speelt de standen door aan de eerdere energieleverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Overstap is geslaagd

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en start de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Balinge. Je ontvangt hiervan een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon wijzigen. Tevens ontvang jij een eindafrekening van jouw “oude” leverancier. Bekijk ook “Anode Energie 1 jaar contract“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig een streven van veel mensen. Onder andere je huis gasvrij verwarmen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? Twee veelbesproken keuzes zijn zonne-energie en windenergie. Het gros van de maatschappijen hebben dat in hun portfolio. De aanbieders reserveren windenergie en zonne-energie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie kun jij kiezen: investeren in zonnepanelen voor op het dak of gaan voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Investeren in zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en tevens het overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Daarvoor heb je recht op een redelijke vergoeding in de gemeente Midden-Drenthe.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Door deze producten verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs als je ze legt naast een Intergas, AWB, Nefit, Atag of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Het warmtenet, Pelletkachels en Zonneboilers zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door heel Nederland kom je windmolens tegen. Windturbines genereren volledig groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder energiepakket biedt groene stroom via wind. De mogelijkheid hierop te selecteren wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Drenthe.

Energieverbruik minderen

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Op het moment dat je jouw energieconsumptie reduceert kan je flink besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot zuinige apparaten en A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Balinge

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Balinge en bezuinig op gas en licht!