Energieleveranciers Oudeschip Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €465 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Oudeschip vergelijken gaat eenvoudig met behulp van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ontdekt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je checkt zo veel tijdelijke kortingsacties die jij niet via de normale weg bij aanbieders zoals Essent en Noordelijk Lokaal Duurzaam kunt gebruiken. Het oversluiten gaat handig en rap. Op deze website doorzoek jij toepasbare feiten en adviezen dat je kunt gebruiken bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe je snel kunt overstappen, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Oudeschip

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Oudeschip? Er is helaas niet één energieleverancier te kwalificeren die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt mede bepaald door aspecten als: stroom- en gas consumptie en woning. Verder moet je meer mee laten wegen dan puur de energietarieven. Dit bepaalt maar voor een deel de maandelijks energierekeningen. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: opslag duurzame energie, energiebelasting, vastrecht, aansluitkosten, verbruikskosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Ook schenken enkele maatschappijen een hoge welkomstpremie bij het overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €80 tot €260. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Baarland.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het betreft best een gecompliceerde berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Oudeschip juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je totale jaarverbruik in. Daarna vind je een overzicht met beschikbare energiemaatschappijen. Je treft à la minute de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is zo geregeld. Hulp nodig bij het inschatten van jouw energieconsumptie? Op energieleverancieractie.nl vind jij het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Type woning Gasverbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Samenstelling huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.800 kWh 650 m³
2 personen 2.375 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 2.875 kWh 1.375 m³
Familie (2 kinderen) 3.650 kWh 1.675 m³
2 & 3 kinderen 4.025 kWh 1.925 m³

Alle leveranciers

Alle landelijke maatschappijen vergelijken. Van Greenchoice tot aan NLE.

Flink besparen op jouw energie

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Je bespaart zo €295 per jaar.

Direct overstappen

Dit kan met de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Oudeschip

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Ben jij op zoek naar een voordelig pakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Aan de hand van onze zoekmachine kunnen jullie ogenblikkelijk energieprijzen Oudeschip vergelijken. Vul postcode + huisnummer & verbruik in, en vind eenvoudig het goedkoopste contract. Meer informatie m.b.t. een bepaald pakket? Selecteer dan het bedrijfsprofiel. Stap nu over naar alle populaire energie aanbiedingen en actiekortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan aan de rechterkant en achterhaal meteen de milieuvriendelijkste of goedkoopste energieleverancier voor je huis. Zoek ook naar goedkoopste energie in Hunsel afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Oudeschip?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Groningen)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Oudeschip juli 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Oudeschip? Op deze pagina doorzoek jij een ranglijst van standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Pure Energie, Eneco, NLE, Greenchoice, Vattenfall en ook Powerpeers, ENGIE, Oxxio, Qurrent, Energiedirect.nl uitgaande van een verbruik van 2250 kWh t/m 3300 kWh stroom en 750 m3 t/m 2000 m3 gas.

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Tegenwoordig mag je helemaal zelf kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je ontevreden over jouw bestaande energiemaatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Advies: achterhaal altijd de condities van het huidige contract. Hoe zit het met de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Oudeschip. Op het moment dat jij een contract hebt afgesloten ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de aankomende energieaanbieder. Daarin bekijk je de overeengekomen kosten en regelgeving (onder andere leveringkosten, vastrecht, verbruikskosten, netbeheerkosten, regiotoeslag: ) van jouw nieuwe pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd energiecontract

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie is dan bindend.

Opzeggen van oude contract

Het werkende energiecontract zal worden beëindigd. Gewoonlijk wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: overstappen vanwege verhuizing? Je moet dan zelf dikwijls de huidige contracten moet opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de nieuwe energieaanbieder. Doorgaans doe je dit een paar dagen voor het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 2 weken na de overstap. De toekomstige energiemaatschappij stuurt de standen door naar jouw oude maatschappij zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal gas en stroom worden geleverd door de geselecteerde energiemaatschappij in Oudeschip. Ze sturen jou hiervan een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij corrigeren. Tevens krijg je te maken met jouw persoonlijke eindafrekening van je voormalige energiemaatschappij. Lees verder over “contract Qwint“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is momenteel een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Voorbeelden zijn een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? 2 relevante opties zijn mogelijkheden zijn zonne-energie en windenergie. Veel van de maatschappijen werken hier dan ook graag mee. De bedrijven reserveren zonne-energie en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of bewust de keuze maken voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en bovendien het overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Je krijgt daarvoor een leuke prijs in de gemeente Eemsmond.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zodoende zal je gasverbruik significant dalen. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop als je ze legt naast een Intergas, AWB, Vaillant, Nefit of Remeha ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Pelletkachels zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door heel Nederland zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines genereren schone windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder aanbieder is automatisch aanbieder van groene stroom. Details per aanbieder kan je bekijken in de energievergelijker. Wat ook in opkomst is: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Groningen.

Besparen op je verbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Als jij de energievraag vermindert heeft dat direct effect. Niet alleen op de kosten, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot zuinige apparaten en A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Oudeschip

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Oudeschip en betaal minder voor gas en licht!