Energieleveranciers Oudemirdum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €425 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Oudemirdum vergelijken doe je razendsnel met onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je treft binnen no-time de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je vind hier alle tijdelijke welkomstkortingen die jij via de sites van onder andere Fenor of NLE kan afsluiten. Overstappen van energie gaat handig en probleemloos. Hieronder lees je praktische toelichtingen en handreikingen ter ondersteuning bij het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Oudemirdum

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Oudemirdum? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te noemen die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van jouw specifieke wensen: gas- en stroomverbruik en postcode. Uiteraard moet je verder kijken dan exclusief de energiekosten. Deze bepalen maar voor een deel de maandelijks energierekeningen. Doorzoek maar eens jouw jaarafrekening: je vindt daar: verbruikskosten, regiotoeslag, aansluitkosten, vastrecht, opslag duurzame energie: het wordt allemaal doorbelast. Ook gunnen enkele organisaties een aantrekkelijke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €105 tot €265. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Austerlitz.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het is een aardig moeilijke berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Oudemirdum juli 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Dan volgt een tabel met de meest voordelige energieleveranciers. Je ontdekt à la minute de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap is binnen enkele minuten geregeld. Problemen bij het schatten van je gas & licht gebruik? Op deze website tref jij het gas- en stroomverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort huis Verbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Type huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.825 kWh 700 m³
2 bewoners 2.275 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 2.800 kWh 1.475 m³
Familie (2 kinderen) 3.650 kWh 1.750 m³
Familie (3 kinderen) 4.050 kWh 2.050 m³

Alle organisaties

Alle gangbare partijen vergelijken. Van Energieflex tot aan NLE.

Altijd de laagste prijs

Eenvoudig vergelijken op prijs. Bespaar tot wel €355 per jaar.

Razendsnel overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Oudemirdum

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Geïnteresseerd in een voordelig contract? Hier tref je alle goedkope contracten. Door middel van onze speciale vergelijker kunnen jullie snel energieprijzen Oudemirdum vergelijken. Voer je adres + gas/licht inschatting in en selecteer moeiteloos de goedkoopste aanbieder. Meer details over een zekere leverancier? Selecteer dan site van de leverancier. Profiteer nu van de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan op deze pagina en check à la minute de meest geschikte of voordeligste energieleverancier voor jullie woning. Vind alles uit over goedkoopste energie in Huissen afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Oudemirdum?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Oudemirdum juli 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Oudemirdum? Hier lees je een ranglijst van meest bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Essent, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Vattenfall maar uiteraard ook ENGIE, Energiedirect.nl, Powerpeers, Budget Energie, Qurrent berekend met een consumptie van 2000 kWh – 3950 kWh stroom en 1000 m3 t/m 1650 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In Nederland maak je zelf uit waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij jouw bestaande energiemaatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Kijk uit: check altijd de voorwaarden van jouw energiemaatschappij. Heb je maken met een opzegtermijn en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Oudemirdum. Zodra het contract is doorgevoerd zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jullie nieuwe energieleverancier. Hierin tref je afgesproken prijzen en regelgeving (denk aan energiebelasting, aansluitkosten, verbruikskosten, netbeheerkosten, regiotoeslag: ) van jouw nieuwe pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, in de regel binnen 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

Nadat het nieuwe contract binnen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je zonder consequenties en zonder je te hoeven verantwoorden het nieuwe contract cancellen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van huidige energiecontract

Je huidige gas & licht pakket wordt stopgezet. Normaliter doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: stap je over doordat je gaat verhuizen? In dat geval moet je zelf normaliter de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw “nieuwe” leverancier. Gewoonlijk wordt dit van je gevraagd iets voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot 14 dagen na de dag van overstappen. De nieuwe energieaanbieder geeft dit door aan je voormalige maatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Oudemirdum. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon wijzigen. Tevens krijgen jullie jouw persoonlijke eindafrekening van de “vroegere” aanbieder. Bekijk nu “contract Leon Zeewolde“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is momenteel iets waar veel mensen mee bezig zijn. Denk aan een gasvrij huis en de uitstoot van CO2 reduceren. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De 2 meest toegepaste keuzes zijn wind en zon (stroom). Veel van de leveranciers werken hier dan ook graag mee. De organisaties importeren zonne-energie en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of kiezen voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en bovendien je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Ook wel bekend als salderen. Je ontvangt hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente De Friese Meren.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Middels dit systeem gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop i.v.m. een Intergas, AWB, Remeha, Atag of Vaillant ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Pelletkachels kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door het hele land vormen windmolens het landschap. Windturbines dragen bij aan volledig zuivere windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke leveranciers werkt met deze vorm van groene stroom. Details per aanbieder zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets van de laatste jaren: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer je het verbruik van energie kan verlagen kan dat al flink schelen. Niet alleen op de kosten, maar ook op de milieubelasting. Koop specifiek producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Oudemirdum

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Oudemirdum en betaal minder voor gas en licht!