Energieleveranciers Ottoland Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €365 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ottoland vergelijken is een eitje met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ontdekt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Check alle aantrekkelijke aanbiedingen die men standaard niet bij onder andere DELTA en NLE kan afsluiten. Het oversluiten gaat makkelijk en gebruiksvriendelijk. Hieronder doorzoek jij handige details en handreikingen bij het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, meer info over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Ottoland

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Ottoland? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te onderscheiden die de laagste prijzen hanteert. Het heeft te maken met jouw specifieke wensen: stroom- en gas consumptie en woning. Verder zijn er veel aspecten belangrijker dan exclusief de energietarieven. Dat bepaalt slechts ten dele de maandelijks energierekeningen. Bekijk maar eens je jaarrekening: jij betaalt verbruikskosten, vastrecht, energiebelasting, opslag duurzame energie, leveringkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Verder hanteren sommige organisaties een flinke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €140 tot +/- €225. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Anna Paulowna.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het betreft een behoorlijk complexe berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ottoland juni 2024? Geef je adresgegevens plus hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarna check je een overzicht met de meest voordelige energiemaatschappijen. Je selecteert onmiddellijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo rond gemaakt. Problemen bij het invullen van gas en stroom verbruik? Op de site check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort woning Gasgebruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.975 kWh 625 m³
2 persoons huishouden 2.225 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 2.875 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.425 kWh 1.600 m³
Gezin + 3 kinderen 4.100 kWh 2.000 m³

Alle organisaties

Alle grote organisaties vergelijken. Van Energieflex tot aan Qurrent.

Besparen op je energie

Niemand wil teveel betalen voor energie. Je bespaart zo €245 per jaar.

Razendsnel overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Ottoland

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Wil jij een betaalbaar contract voor jouw energie? Hier tref je alle goedkope contracten. Via de vergelijker kun je binnen no-time energieprijzen Ottoland vergelijken. Voer je adres en energieverbruik in en vind onmiddellijk het goedkoopste pakket. Meer weten over een zekere leverancier? Klik dan op website van de aanbieder. Ontdek nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen rechts en check snel de milieuvriendelijkste of voordeligste energieleverancier voor je huis. Lees nu verder over goedkoopste energie in Hoogezand afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Ottoland?

 1. Geef jouw postcode door (Zuid-Holland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het exacte verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Ottoland juni 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Ottoland? Onder dit stukje vind jij een lijstje met gangbare pakketten van populaire energiemaatschappijen als Pure Energie, NLE, Essent, Vattenfall, Eneco en ook Energiedirect.nl, Powerpeers, Qurrent, Budget Energie, ENGIE berekend met een consumptie van 1950 kWh t/m 3800 kWh stroom plus 850 m3 tot 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Als consument beslis jij zelf bij wie je gas en licht afneemt. Is je energiecontract bijna afgelopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of wil je gewoon af van jouw bestaande energieaanbieder? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Let op: controleer wel de opgestelde regels van jouw energiemaatschappij. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Ottoland. Nadat je nieuwe bestelling is afgerond krijg je de bevestiging binnen van jouw aanstaande leverancier. In dit schrijven lees jij de geldige tarieven en extra regels (zoals vastrecht, verbruikskosten, aansluitkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie: ) van het energiecontract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen een week.

Wettelijke bedenktijd

Zodra jouw bestelling bevestigd wordt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je zonder kosten en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Opzeggen van oude contract

Het vorige gas en stroom pakket wordt stopgezet. Meestal krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Tip: ga je verhuizen? Dan moet je zelf doorgaans het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een geslaagde overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de aanstaande energieleverancier. Normaliter moet dit enkele dagen voor passeren van het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook 15 dagen na de overstap. De nieuwe energiemaatschappij communiceert dit weer richting de eerdere maatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Ottoland. Het is nog even wachten op vanzelfsprekend een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd bewerken. Bovendien incasseren jullie een eindafrekening van de eerdere energiemaatschappij. Lees verder over “abonnement bij Endinet Groep“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een veelbesproken doelstelling. Onder andere een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De twee meest interessante mogelijkheden zijn zonnestroom en windenergie. Een groot aantal leveranciers doen hier aan mee. De leveranciers importeren zonne-energie en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie heb je 2 opties: het kopen van zonnepanelen voor op je eigen huis of specifiek zoeken naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan heel lucratief zijn. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en tevens het overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Daarvoor heb je recht op terugleververgoeding in de gemeente Molenwaard.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Op die manier verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs i.v.m. een Intergas, Nefit, Atag, Remeha of AWB ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door heel Nederland vormen windmolens het landschap. Een windturbine levert schone windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elk energiecontract doet hier aan mee. Een uitgebreide filter wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: een deel van een windmolen kopen in provincie Zuid-Holland.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je besparen op je verbruik. Wanneer je jouw eigen verbruik weet te beperken kan je dat aanzienlijk besparen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op CO-2 uitstoot. Koop specifiek apparatuur met A of A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Ottoland

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Ottoland en bespaar op gas en licht!