Energieleveranciers Oppenhuizen Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar snel €295 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Oppenhuizen vergelijken is gemakkelijk via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je achterhaalt snel de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Check alle exclusieve acties die jij niet via de normale weg bij aanbieders zoals Clean Energy of Powerpeers kan scoren. Overstappen gaat gemakkelijk en rap. Op deze pagina lees je toepasbare informatie en adviezen voor het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en wat je moeten weten met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Oppenhuizen

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Oppenhuizen? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier aan te duiden die de laagste prijzen hanteert. Het is afhankelijk van indicatoren zoals: energieconsumptie en woning. Bovendien zijn er veel aspecten belangrijker dan puur de energietarieven. Dat bepaalt maar voor een deel de energienota. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening: jij betaalt leveringkosten, verbruikskosten, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, energiebelasting: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast verstrekken de meeste leveranciers een aantrekkelijke welkomstkorting voor overstappers. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €80 tot €215. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Amsterdam Zuidoost.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Je hebt te maken met nogal een moeilijke berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Oppenhuizen mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarna check je een tabel met de goedkoopste energiecontracten. Je selecteert meteen de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen van aanbieder stelt niet veel voor, het is zo gepiept. Moeite bij het doorgeven van jullie energieverbruik? Hier tref jij het gas- en stroomverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Omschrijving Gasconsumptie
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Type huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 1.900 kWh 625 m³
2 bewoners 2.325 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 2.750 kWh 1.325 m³
Familie (2 kinderen) 3.400 kWh 1.700 m³
Gezin + 3 kinderen 4.175 kWh 2.050 m³

Alle pakketten

Alle gangbare providers vergelijken. Van Allure Energie tot aan Vandebron.

Vind het goedkoopste pakket

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen mogelijk tot €355 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Oppenhuizen

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig pakket? Dan zit je hier helemaal goed! Door gebruik te maken van onze speciale vergelijker kan men probleemloos energieprijzen Oppenhuizen vergelijken. Vul jouw locatie & stoom/gas verbruik in en kies snel de goedkoopste aanbieder. Meer informatie m.b.t. een zeker pakket? Ga dan verder naar de merkpagina. Ontdek nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen op deze pagina en bekijk binnen no-time de duurzaamste of goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Homoet afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Oppenhuizen?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Oppenhuizen mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Oppenhuizen? Nu vind je een lijstje met standaard pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Essent, Vattenfall, NLE, Pure Energie, Eneco + Energiedirect.nl, Oxxio, Budget Energie, ENGIE, Powerpeers op basis van een verbruik van 1950 kWh – 4350 kWh stroom plus 1350 m3 tot 1800 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Als consument ben jij in control waar jij je gas en licht inkoopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga jij verhuizen, of ben je ontevreden over jouw energiemaatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Goed om te weten: achterhaal ten alle tijde de opgestelde regels van de huidige energieleverancier. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Oppenhuizen. Nadat het contract is doorgevoerd ontvang je een bevestiging van jullie nieuwe leverancier. Aan de hand daarvan vind je alle tarieven en bijkomende kosten (denk hierbij aan netbeheerkosten, energiebelasting, verbruikskosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie: ) van het contract. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

14 dagen bedenktijd

Wanneer je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze periode mag je zonder consequenties en zonder specifieke reden het nieuwe contract cancellen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van oude contract

Je lopende gas & licht pakket zal worden beëindigd. Meestal wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: krijg je een andere huis? In dat geval moet je zelf gewoonlijk het contract even opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de aanstaande leverancier. In de regel moet dit iets voor de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook 2 weken na de overstap. Jouw “nieuwe” maatschappij communiceert dit weer richting de eerdere aanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Oppenhuizen. Je ontvangt hiervan uiteraard een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon verlagen. Tevens incasseer je de eindafrekening van de eerdere aanbieder. Bekijk nu “abonnement bij Vattenfall“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een veelbesproken doelstelling. Hierbij kun je denken aan je huis gasvrij verwarmen en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De meest relevante mogelijkheden zijn wind en zon (stroom). Het gros van de energie-aanbieders hebben dit al geïntegreerd. De leveranciers kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of bewust de keuze maken voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en natuurlijk het overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Daarvoor heb je recht op een kleine vergoeding in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zodoende zal je gasverbruik significant dalen. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur wanneer je het vergelijk met een Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha of Atag ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo kan je direct besparen op de energienota. Pelletkachels, Het warmtenet en Zonneboilers zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door het hele land zie je grote parken met windmolens. Windturbines dragen bij aan 100% groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder aanbieder biedt deze vorm van stroom aan. Meer daarover vind je in onze energievergelijker. Ook interessant: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. In het geval je het verbruik van energie kan verlagen kan je dat aanzienlijk besparen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op het vervuilen van de aarde. Houd rekening met producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Oppenhuizen

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Oppenhuizen en bespaar op gas en licht!