Energieleveranciers Onderdendam Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €325 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Onderdendam vergelijken is een eitje met onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je treft vlug de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Met veel speciale acties die jij niet via de normale weg bij bedrijven als Essent of UnitedConsumers kunt gebruiken. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Op deze pagina lees je praktische details en hulp ten behoeve van het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat je moet weten over overstappen, en wat je moeten weten rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Onderdendam

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Onderdendam? Het is onmogelijk één energieleverancier te bestempelen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: gas- en stroomverbruik en locatie. Bovendien moet je verder kijken dan uitsluitend de energietarieven. Dit beïnvloed maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Bekijk maar eens je energie jaarrekening: regiotoeslag, vastrecht, leveringkosten, aansluitkosten, verbruikskosten: het telt allemaal mee. Verder schenken sommige leveranciers een royale welkomstkorting voor overstappers. Deze loopt op van €175 tot €270. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Abbenes.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het gaat om een aanzienlijk flinke berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Onderdendam mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Hierna check je een overzicht met de meest voordelige energiemaatschappijen. Je selecteert rap de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is binnen no-time gepiept. Hulp nodig bij het invoeren van jullie energieverbruik? Hierna vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort woning Gasverbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Aantal bewoners Stroom Gas
1 persoon 1.900 kWh 725 m³
2 persoons huishouden 2.350 kWh 1.025 m³
Familie (1 kind) 2.700 kWh 1.400 m³
Familie (2 kinderen) 3.700 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.150 kWh 1.900 m³

Compleet aanbod

Alle populaire partijen vergelijken. Van E.ON tot en met Pure Energie.

Besparen op de energienota

Sorteer alle aanbieders op prijs. Besparingen mogelijk tot €505 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Onderdendam

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig energiecontract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Aan de hand van energieleverancieractie.nl kan men onmiddellijk energieprijzen Onderdendam vergelijken. Voer je adres en stoom/gas verbruik in en selecteer onmiddellijk de goedkoopste aanbieder. Aanvullende info over een zekere aanbieder? Ga dan verder naar de merkpagina. Check nu de beste energie aanbiedingen en overstap bonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan die je hiernaast ziet en check onmiddellijk de beste of meest betaalbare energieleverancier voor jullie woning. Zoek ook naar goedkoopste energie in Heteren afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Onderdendam?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Groningen)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de contractsduur die bij je past (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Onderdendam mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Onderdendam? Op deze pagina doorzoek jij een aantal van meest bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Greenchoice, Eneco, Essent, NLE, Pure Energie maar uiteraard ook Budget Energie, Powerpeers, Qurrent, Energiedirect.nl, Oxxio op basis van een verbruik van 2200 kWh t/m 3750 kWh stroom plus 1200 m3 t/m 1750 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In ons land kies je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Loopt het contract bijna af, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je ontevreden over jouw leverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Kijk uit: bekijk altijd de voorschriften van jouw energiemaatschappij. Heb je maken met een opzegtermijn of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Onderdendam. Wanneer je aankoop is verzonden zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jouw aanstaande aanbieder. Aan de hand daarvan zie je afgesproken prijzen en extra regels (onder andere opslag duurzame energie, regiotoeslag, vastrecht, netbeheerkosten, aansluitkosten: ) van het gekozen pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd energiecontract

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Gedurende deze dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder specifieke reden het pakket annuleren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude energiepakket opzeggen

Je huidige contract wordt opgezegd. Doorgaans draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Let op: overstappen vanwege verhuizing? Jij zult dan normaal gesproken de actuele abonnementen stopzetten.

Doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de toekomstige aanbieder. Dikwijls wordt dit van je gevraagd zo’n week voor het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot twee weken nadat het contract is ingegaan. Jouw “nieuwe” energieaanbieder zal deze gegeven doorzetten naar jouw “oude” energieaanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Het overstappen is gelukt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Onderdendam. Je ontvangt hiervan wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon corrigeren. Voorts krijg je een eindafrekening van de eerdere energiemaatschappij. Lees verder over “verbruik Innova Energie“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is tegenwoordig een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn gasvrij wonen en de uitstoot van CO2 reduceren. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De meest relevante manieren zijn zonnestroom en windenergie. Het gros van de maatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De maatschappijen reserveren zonne-energie en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen installeren voor op je eigen huis of bewust de keuze maken voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Investeren in zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en bovendien je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit terugleveren heet “salderen”. Hiervoor ontvang je een aantrekkelijk tarief in de gemeente Bedum.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Door deze producten zal je gasverbruik significant dalen. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop als je ze legt naast een Intergas, Remeha, AWB, Vaillant of Nefit ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Windenergie

In alle provincies zul je grote windmolens kunnen spotten. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder maatschappij biedt groene stroom via wind. Meer hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Ook interessant: een deel van een windmolen kopen in provincie Groningen.

Besparen op je verbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer je jouw energieconsumptie weet te beperken levert dat een besparing op. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op de milieubelasting. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparaten met een A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Onderdendam

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energie aanbieders in Onderdendam en bespaar op gas en licht!