Energieleveranciers Olterterp Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €385 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Olterterp vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit dankzij onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul alle velden in, en je checkt rap de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Check alle aantrekkelijke welkomstkortingen die je niet op de reguliere manier bij o.a. DELTA en Vrijopnaam kunt gebruiken. Het oversluiten gaat handig en zonder problemen. Op energieleverancieractie.nl doorzoek jij toepasbare gegevens en handreikingen dat je kunt gebruiken bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat precies de overstapservice is, en wat jij kunt doen betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Olterterp

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Olterterp? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te markeren die de laagste prijzen hanteert. Het heeft te maken met indicatoren zoals: energieconsumptie en woning. Uiteraard ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energiekosten. Dat beslaat maar beperkt je rekening voor de energie. Inspecteer maar eens de laatste jaarafrekening: je vindt daar: aansluitkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag, verbruikskosten, energiebelasting: het wordt allemaal doorbelast. Daarnaast verstrekken sommige bedrijven een flinke welkomstkorting als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €180 – €215. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Aarle-Rixtel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het betreft nogal een flinke berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Olterterp juli 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en een schatting van je energieverbruik in. Daarop doorzoek je een lijst met beschikbare energiecontracten. Je selecteert vlug de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Oversluiten is binnen no-time gepiept. Advies nodig bij het invullen van jouw verbruik? Op energieleverancieractie.nl vind je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Omschrijving Gasverbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Samenstelling huishouden Stroom Gas
1 bewoner 1.975 kWh 725 m³
2 persoons huishouden 2.175 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.975 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.400 kWh 1.725 m³
Familie (3 kinderen) 4.050 kWh 2.025 m³

Alle pakketten

Alle bekende providers vergelijken. Van Clean Energy tot en met Qwint.

Altijd de laagste prijs

Nooit meer teveel betalen. Besparingen mogelijk tot €385 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Olterterp

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Wil jij een voordelig energiepakket? Dan zit je hier helemaal goed! Dankzij onze tool kunnen jullie onmiddellijk energieprijzen Olterterp vergelijken. Vul jouw locatie en ook stoom/gas verbruik in en kies probleemloos de goedkoopste leverancier. Meer details over een zekere leverancier? Selecteer dan de merkpagina. Ontdek nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan hiernaast en bekijk eenvoudig de beste of voordeligste energieleverancier voor je huis. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Hertme afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Olterterp?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Olterterp juli 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Olterterp? Hieronder lees je een opsomming met meest bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Essent, Vattenfall, Greenchoice, Pure Energie, NLE + Energiedirect.nl, Powerpeers, ENGIE, Oxxio, Budget Energie met een verbruik van 1550 kWh t/m 3850 kWh stroom en 1200 m3 t/m 1900 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag kies jij er zelf voor waar jij je gas en licht inkoopt. Ben je bij contractvrij, ga je van huis wisselen, of ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Let op: achterhaal zeker even de condities van de huidige energieleverancier. Heb je maken met een opzegtermijn of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Olterterp. Wanneer het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van de geselecteerde leverancier. In deze mail of brief zie jij de kosten en voorwaarden (onder andere aansluitkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag, leveringkosten, energiebelasting: ) van het contract. Dit kan per mail of post, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd bij energiepakket

Wanneer je de bevestiging ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen mag je gratis en zonder opgaaf van reden je nieuwe abonnement opzeggen. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Huidige contract beëindigen

Jullie huidige contract wordt beëindigd. Doorgaans krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Goed om te weten: ga je verhuizen? Dan moet je zelf normaal gesproken het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een correcte afhandeling zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de toekomstige leverancier. Normaal gesproken moet dit een paar dagen voor de overstapdatum, maar soms gebeurt het ook 1 of 2 weken na de overstap. De toekomstige aanbieder geeft dit door aan de “vroegere” energiemaatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Het overstappen is gelukt

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Olterterp. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze schatting van verbruikskosten mag jij verhogen. Daarnaast krijg je te maken met een overzicht + eindafrekening van jouw oude energieleverancier. Ga verder naar “verbruik Fenor“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is op dit moment een belangrijk thema. Voorbeelden zijn gasvrij wonen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? Twee veelbesproken keuzes zijn wind en zon (stroom). De meeste energie-aanbieders hebben dat in hun portfolio. De maatschappijen reserveren zonnestroom en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zelf zonnepanelen aanschaffen voor je appartement of huis of specifiek zoeken naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf zonnepanelen plaatsen kan heel lucratief zijn. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken of uiteraard je overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Daarvoor heb je recht op een redelijke vergoeding in de gemeente Opsterland.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Daardoor kan je het gasverbruik flink reduceren. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs wanneer je het vergelijk met een Intergas, Remeha, Nefit, AWB of Atag ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door heel Nederland zie je grote parken met windmolens. De windturbine voorziet in schone windstroom voor woningen in ons land. Niet elke aanbieder biedt deze vorm van stroom aan. Meer daarover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Nieuw: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Zodra jij de energievraag kan verlagen kan dat al flink schelen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op het vervuilen van de aarde. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Olterterp

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energieleveranciers in Olterterp en betaal minder voor gas en licht!