Energieleveranciers Olst Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €555 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Olst vergelijken gaat eenvoudig met behulp van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ontdekt meteen de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Ontdek exclusieve welkomstkortingen die jij via de sites van aanbieders zoals Allure Energie of Leon Zeewolde kunt vinden. Overstappen van energie gaat makkelijk en zonder problemen. Op energieleverancieractie.nl lees je praktische feiten en support t.b.v. het speuren naar een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat precies de overstapservice is, en wat de mogelijkheden zijn betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Olst

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Olst? Het is niet mogelijk één energieleverancier te bestempelen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het heeft te maken met jouw persoonlijke situatie: stroom- en gasverbruik en adres. Ook moet je meer mee laten wegen dan uitsluitend de energiekosten. Deze bepalen maar in kleine mate de energierekening. Check maar eens jullie jaarrekening van de energieleverancier: verbruikskosten, netbeheerkosten, vastrecht, opslag duurzame energie, aansluitkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Ook hanteren veel organisaties een aantrekkelijke welkomstpremie bij het overstappen. Doorgaans is dat zo’n €100 t/m €200. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Aarlanderveen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het gaat om een aanzienlijk gecompliceerde calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Olst juli 2024? Geef je adresgegevens plus een schatting van je energieverbruik in. Vervolgens vind je een lijst met de meest voordelige energiemaatschappijen. Jij kiest moeiteloos de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is kinderspel, het is snel gedaan. Tips gebruiken bij het invullen van je gas & licht gebruik? Op deze pagina vind je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor verschillende situaties.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Type huishouden Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.800 kWh 600 m³
2 personen 2.175 kWh 1.025 m³
Familie (1 kind) 2.750 kWh 1.325 m³
Gezin + 2 kinderen 3.700 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.125 kWh 1.900 m³

Alle aanbieders

Alle populaire maatschappijen vergelijken. Van Energieflex tot aan Leon Zeewolde.

Bekijk het goedkoopste pakket

Nooit meer teveel betalen. Je bespaart zo €455 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Dankzij de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Olst

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een voordelig energiepakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Middels energieleverancieractie.nl kunnen jullie vlug energieprijzen Olst vergelijken. Geef je woongegevens plusverbruiksgegevens in, en zoek onmiddellijk de goedkoopste maatschappij. Meer details over een zeker contract? Bekijk dan website van de aanbieder. Profiteer nu van alle energieaanbiedingen en de hoogste kortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan aan de rechterkant en ontdek onmiddellijk de milieuvriendelijkste of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Ook interessant: goedkoopste energie in Herten afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Olst?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Overijssel)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Olst juli 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Olst? Hieronder lees je een opsomming met meest bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Vattenfall, NLE, Eneco, Pure Energie, Greenchoice en ook ENGIE, Energiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, Qurrent met een verbruik van 1700 kWh t/m 2850 kWh stroom en 1150 m3 t/m 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In Nederland ben je vrij om te kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Is je energiecontract bijna afgelopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of wil je gewoon af van jouw energieaanbieder? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Tip: controleer altijd de kleine lettertjes van jouw energiemaatschappij. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Olst. Vanaf het punt dat jij een contract hebt afgesloten ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de aankomende energieaanbieder. Aan de hand daarvan tref je de prijzen en regelgeving (denk aan opslag duurzame energie, regiotoeslag, aansluitkosten, leveringkosten, netbeheerkosten: ) van het contract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, in de regel binnen 14 dagen.

14 dagen bedenktijd

Wanneer de bestelling in goede orde binnengekomen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je zonder kosten en zonder je te hoeven verantwoorden het nieuwe contract cancellen. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie is nu definitief.

Oude energiepakket opzeggen

Dat huidige gas en stroom pakket zal worden beëindigd. Doorgaans doet de nieuwe aanbieder dit. Goed om te weten: staat er een verhuizing op stapel? Dan moet je zelf in de regel het contract even opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de nieuwe energieaanbieder. Gewoonlijk doe je dit een paar dagen voor de gekozen dag van overstappen, echter soms ook tot 2 weken na de overstap. Jouw “nieuwe” energieleverancier speelt de standen door aan jouw oude energieleverancier zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles definitief gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Olst. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment bijstellen. Voorts incasseren jullie een overzicht + eindafrekening van de “vroegere” energieaanbieder. Bezoek nu “verbruik Essent“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is tegenwoordig een streven van veel mensen. Hierbij kun je denken aan gasvrij wonen en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De twee meest interessante mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. Veel van de energieleveranciers hebben dat in hun portfolio. De maatschappijen halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op je eigen huis of bewust de keuze maken voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken maar ook je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. De term hiervoor is ‘salderen’. Jullie ontvangen hiervoor een tegemoetkoming in de gemeente Olst-Wijhe.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zo gaat je gasverbruik flink omlaag. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen zijn relatief prijzig als je ze legt naast een Intergas, Remeha, Nefit, Vaillant of AWB ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

In alle provincies zijn tegenwoordig windmolens te vinden. De windturbine voorziet in volledig zuivere windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. Extra info hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Overijssel.

Besparen energieverbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Wanneer je jouw energieconsumptie weet te verkleinen zal de besparing groot zijn. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de milieubelasting. Kies bijvoorbeeld bewust voor producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Olst

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk aanbieders van energie in Olst en bezuinig op gas en licht!