Energieleveranciers Oldekerk Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €555 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Oldekerk vergelijken is gemakkelijk met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ziet vlug de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel aantrekkelijke kortingsacties die men standaard niet bij bijv. Huismerk Energie of UnitedConsumers kunt vinden. Overstappen van energie gaat makkelijk en gebruiksvriendelijk. Op de site doorzoek jij bruikbare feiten en adviezen dat je kunt gebruiken bij het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe je snel kunt overstappen, en wat er allemaal mogelijk is omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Oldekerk

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Oldekerk? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te markeren waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit hangt af van indicatoren zoals: gas- en stroom consumptie en locatie. Verder moet je verder kijken dan alleen de energietarieven. Dat beslaat maar voor een deel je rekening voor de energie. Inspecteer maar eens de laatste energie jaarrekening: netbeheerkosten, regiotoeslag, leveringkosten, energiebelasting, verbruikskosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Tevens hanteren sommige aanbieders een aantrekkelijke welkomstpremie voor overstappers. Doorgaans is dat zo’n €160 tot €245. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Aalden.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het gaat om een behoorlijk gecompliceerde calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Oldekerk april 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je totale jaarverbruik in. Dan check je een resultatenpagina met relevante energieleveranciers. Je treft rap de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is binnen enkele minuten gedaan. Tips gebruiken bij het schatten van je jaarlijkse energiegebruik? Hier check je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Type woning Verbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit Gas
1 persoon 1.900 kWh 750 m³
2 personen 2.300 kWh 1.075 m³
Familie (1 kind) 3.075 kWh 1.400 m³
Gezin + 2 kinderen 3.425 kWh 1.600 m³
Familie (3 kinderen) 4.350 kWh 1.925 m³

Compleet aanbod

Alle populaire partijen vergelijken. Van Fenor tot aan Oxxio.

Bekijk het goedkoopste pakket

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen mogelijk tot €385 per jaar.

Een snelle overstap

Het is zo geregeld met de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Oldekerk

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Door gebruik te maken van energieleverancieractie.nl kan men ogenblikkelijk energieprijzen Oldekerk vergelijken. Vul postcode + huisnummer en energieverbruik in en vind à la minute de goedkoopste maatschappij. Meer informatie m.b.t. een bepaalde aanbieder? Bekijk dan website van de aanbieder. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en actiekortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen rechts en achterhaal à la minute de milieuvriendelijkste of meest goedkope energieleverancier passend bij je energieverbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Hensbroek afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Oldekerk?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Groningen)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het exacte verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Oldekerk april 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Oldekerk? Hieronder bekijk je een ranglijst van standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Pure Energie, Greenchoice, Essent, Vattenfall, NLE maar uiteraard ook Energiedirect.nl, Oxxio, Qurrent, Powerpeers, Budget Energie uitgaande van een verbruik van 1650 kWh tot 4300 kWh stroom en 1350 m3 t/m 2000 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In dit land kies je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je binnenkort ergens anders wonen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jullie actuele energieleverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Goed om te weten: check altijd de condities van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Oldekerk. Wanneer je aankoop is verzonden zul jij een mail ontvangen van jullie nieuwe energieleverancier. Daarin vind jij afgesproken prijzen en extra regels (denk aan vastrecht, regiotoeslag, opslag duurzame energie, verbruikskosten, netbeheerkosten: ) van het contract. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Nadat de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen mag je zonder consequenties en zonder specifieke reden het pakket annuleren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude energiepakket opzeggen

Je lopende gas & licht pakket wordt opgezegd. Doorgaans krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Goed om te weten: ga je verhuizen? Dan moet je zelf gewoonlijk het contract opzeggen (online of per brief).

Het doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw toekomstige leverancier. Normaliter wordt dit van je gevraagd zo’n week voor de gekozen dag van overstappen, maar soms gebeurt het ook 2 weken na de dag van overstappen. De toekomstige energieaanbieder stuurt de standen door naar de eerdere leverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Het overstappen is gelukt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en kan je stroom en gas gebruiken van de geselecteerde energiemaatschappij in Oldekerk. Ze sturen jou hiervan een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon corrigeren. Bovendien ontvang je de eindafrekening van de “vroegere” aanbieder. Bekijk nu “verbruik De Vastelastenbond“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is op dit moment een hot topic. Denk aan een woning zonder gas en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante mogelijkheden zijn zon en wind (energie). Bijna alle energie-aanbieders maken hier graag gebruik van. De bedrijven bestellen windenergie en zonne-energie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: het kopen van zonnepanelen voor op het dak of kiezen voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf zonnepanelen plaatsen kan heel lucratief zijn. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken plus jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. In ruil krijg je een aantrekkelijk tarief in de gemeente Grootegast.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zo verbruik je amper nog gas. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop in verhouding tot een Intergas, Remeha, Vaillant, Nefit of AWB ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Het warmtenet, Pelletkachels en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op steeds meer plekken vormen windmolens het landschap. Deze windturbines leveren schone windstroom voor NL huishoudens. Niet elk energiepakket is automatisch aanbieder van groene stroom. Een uitgebreide filter kan je bekijken in de energievergelijker. Iets actueels: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Groningen.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Op het moment dat jij de energievraag kunt terugdringen levert dat een besparing op. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor apparaten met een A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Oldekerk

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Oldekerk en bezuinig op gas en licht!