Energieleveranciers Offingawier Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €445 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Offingawier vergelijken is een eitje via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je checkt à la minute de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Met veel exclusieve acties die jij via de sites van bijv. De Vastelastenbond en Powerpeers ontvangt. Het oversluiten gaat simpel en rap. Op energieleverancieractie.nl vind jij nuttige feiten en adviezen ter ondersteuning bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat precies de overstapservice is, en wat jij kunt doen ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Offingawier

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Offingawier? Er is helaas niet één energieleverancier te kwalificeren die echt het goedkoopste is. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: energieverbruik en postcode. Verder zijn er meer zaken belangrijk dan uitsluitend de energietarieven. Dat beslaat slechts ten dele de energienota. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: opslag duurzame energie, aansluitkosten, netbeheerkosten, energiebelasting, verbruikskosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens bieden flink wat maatschappijen een flinke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €130 tot €270. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Zwinderen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het betreft nogal een complexe calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Offingawier april 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en een schatting van je energieverbruik in. Vervolgens doorzoek je een tabel met de meest voordelige energiebedrijven. Je ontdekt snel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo gepiept. Advies nodig bij het schatten van jullie energieverbruik? Hier vind jij het gas- en stroomverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort woning Verbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.950 kWh 650 m³
2 persoons huishouden 2.100 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 3.000 kWh 1.350 m³
2 & 2 kinderen 3.500 kWh 1.625 m³
Familie (3 kinderen) 4.350 kWh 2.050 m³

Compleet aanbod

Alle gangbare organisaties vergelijken. Van Engie tot NLE.

Altijd de laagste prijs

Betaal niet langer teveel voor energie. Je bespaart zo €335 per jaar.

A la minute overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Offingawier

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Overstappen op een voordelig pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. D.m.v. onze speciale vergelijker kun jij moeiteloos energieprijzen Offingawier vergelijken. Vul postcode + huisnummer + verbruik in, en kies eenvoudig de goedkoopste maatschappij. Meer informatie m.b.t. een bepaald contract? Ga dan verder naar het bedrijfsprofiel. Stap nu over naar de beste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen op deze pagina en achterhaal rap de “groenste” of voordeligste energieleverancier voor jullie woning. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Hellevoetsluis afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Offingawier?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Offingawier april 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Offingawier? Op energieleverancieractie.nl check je een opsomming met veel bestelde pakketten van energiemaatschappijen zoals Vattenfall, NLE, Pure Energie, Essent, Eneco + Powerpeers, ENGIE, Energiedirect.nl, Oxxio, Budget Energie op basis van een verbruik van 2400 kWh – 4000 kWh stroom en 1200 m3 t/m 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Vandaag de dag bepaal je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Ben je bij contractvrij, ga je binnenkort ergens anders wonen, of voel je je niet meer thuis bij jouw maatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Let op: bekijk ten alle tijde de voorwaarden van het energiecontract. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Offingawier. Wanneer jij een contract hebt afgesloten ontvang je een bevestiging van jullie nieuwe organisatie. In deze mail of brief bekijk je de overeengekomen kosten en condities (denk aan leveringkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie, energiebelasting, aansluitkosten: ) van het contract. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd energiecontract

Wanneer jouw bestelling bevestigd wordt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je gratis en zonder opgaaf van reden het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van oude contract

Je lopende pakket wordt opgezegd. Meestal draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Goed om te weten: ga je verhuizen? Dan moet je zelf dikwijls het oude abonnement annuleren.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw toekomstige aanbieder. In de meeste gevallen wordt dit van je gevraagd zo’n week voor de overstapdatum, maar soms gebeurt het ook 14 dagen na de dag van overstappen. De toekomstige aanbieder geeft dit door aan de eerdere leverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en kan je stroom en gas gebruiken van de “nieuwe” energiemaatschappij in Offingawier. Je ontvangt hiervan natuurlijk een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon verhogen. Tevens ontvang je een eindafrekening van de “vroegere” energiemaatschappij. Lees verder over “maandelijkse kosten Vrijopnaam“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is hedendaags een streven van veel mensen. Veelgehoorde kreten zijn wonen zonder gasaansluiting en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De twee meest interessante keuzes zijn zonnestroom en windenergie. Veel van de energieleveranciers doen hier aan mee. De organisaties importeren zonne-energie en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie kun jij kiezen: het kopen van zonnepanelen voor je appartement of huis of specifiek zoeken naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is heel interessant. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken of uiteraard jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. In ruil krijg je een redelijke vergoeding in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zodoende zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs als je ze legt naast een AWB, Nefit, Remeha, Vaillant of Atag ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Zonneboilers kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door het hele land kom je windmolens tegen. Deze windturbines leveren grote hoeveelheden windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder leveranciers biedt deze vorm van stroom aan. Extra info hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Misschien iets voor je: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je besparen op je verbruik. Als jij de energievraag vermindert zal de besparing groot zijn. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Kies bijvoorbeeld bewust voor producten met A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Offingawier

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energie aanbieders in Offingawier en betaal minder voor gas en licht!