Energieleveranciers Odoorn Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €515 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Odoorn vergelijken is gemakkelijk dankzij onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je checkt meteen de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Met veel exclusieve welkomstkortingen die jij via de sites van bijv. De Vastelastenbond en Vandebron kunt gebruiken. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat eenvoudig en prettig. Hieronder doorzoek jij functionele details en handreikingen t.b.v. het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Odoorn

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Odoorn? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te onderscheiden die echt het goedkoopste is. Dit wordt mede bepaald door jouw persoonlijke situatie: energieverbruik en adres. Daarnaast ga je te kort door de bocht als je kijkt naar puur de energietarieven. Dat bepaalt maar voor een deel je rekening voor de energie. Check maar eens jullie jaarrekening: jij betaalt netbeheerkosten, leveringkosten, aansluitkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag: het wordt allemaal doorbelast. Ook bieden sommige leveranciers een hoge welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €105 – €225. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Zwartewaal.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Je hebt te maken met een behoorlijk flinke berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Odoorn juli 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en een schatting van je energieverbruik in. Vervolgens volgt een lijst met relevante energieleveranciers. Jij kiest ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap is kinderspel, het is snel gepiept. Problemen bij het doorgeven van je jaarlijkse energiegebruik? Op deze pagina vind jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Samenstelling huishouden Stroom Gas
1 persoon 1.925 kWh 725 m³
2 personen 2.350 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 3.000 kWh 1.325 m³
Gezin + 2 kinderen 3.600 kWh 1.625 m³
Gezin + 3 kinderen 4.275 kWh 2.050 m³

Compleet aanbod

Alle erkende maatschappijen vergelijken. Van Huismerk Energie tot aan Qwint.

Bekijk het goedkoopste pakket

Niemand wil teveel betalen voor energie. Bespaar tot wel €425 per jaar.

Gelijk overstappen

Dit kan met de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Odoorn

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Wil jij een voordelig pakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Aan de hand van energieleverancieractie.nl kun jij meteen energieprijzen Odoorn vergelijken. Geef je woongegevens + energieverbruik in en bekijk onmiddellijk de goedkoopste maatschappij. Meer details over een zekere leverancier? Klik dan op website van de aanbieder. Vergelijk nu alle populaire energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen rechts en bekijk à la minute de duurzaamste of goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Zoek ook naar goedkoopste energie in Heino afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Odoorn?

 1. Geef jouw postcode door (Drenthe)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Kies de beste aanbieding en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Odoorn juli 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Odoorn? Op energieleverancieractie.nl vind jij een tabel met standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals NLE, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Essent + Powerpeers, Qurrent, ENGIE, Oxxio, Budget Energie met een verbruik van 2150 kWh t/m 2650 kWh stroom plus 1350 m3 tot 1600 m3 gas.

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In ons land bepaal je zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is je energiecontract bijna afgelopen, sta je op het punt om te verhuizen, of wil je gewoon af van jullie actuele energiemaatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Let op: bekijk ten alle tijde de voorschriften van jouw energiemaatschappij. Heb je maken met een opzegtermijn en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Odoorn. Nadat je een bestelling hebt geplaatst zul jij een mail ontvangen van de aankomende energiemaatschappij. In dit schrijven zie jij de prijzen en voorwaarden (onder andere verbruikskosten, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, leveringkosten, regiotoeslag: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, doorgaans binnen 2 weken.

14 dagen bedenktijd

Nadat de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze dagen mag je zonder consequenties, of een uitgebreide toelichting te geven, het contract ongeldig verklaren. Doe je niets? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van huidige energiecontract

Dat vorige energiecontract zal worden opgezegd. Dikwijls wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Let op: staat er een verhuizing op stapel? Bij dit scenario moet je zelf gewoonlijk de huidige contracten moet opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw toekomstige aanbieder. Doorgaans wordt dit van je gevraagd zo’n week voor de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot twee weken na de overstap. Jouw “nieuwe” maatschappij speelt de standen door aan je voormalige maatschappij waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energie

Is alles gelukt? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Odoorn. Ze sturen jou hiervan wederom een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment bijstellen. Voorts krijg je te maken met een jaaroverzicht en eindafrekening van de eerdere energiemaatschappij. Lees verder over “maandelijkse kosten Powerpeers“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is momenteel een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Onder andere gasvrij wonen en het beperken van CO2 gebruik. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? Twee veelbesproken manieren zijn zon en wind (energie). Bijna alle aanbieders van energie hebben dat in hun portfolio. De maatschappijen reserveren windenergie en zonne-energie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor je appartement of huis of kiezen voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan al snel lonen. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken plus je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. In ruil krijg je een redelijke vergoeding in de gemeente Borger-Odoorn.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Middels dit systeem kan je het gasverbruik flink reduceren. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering als je ze legt naast een AWB, Nefit, Intergas, Vaillant of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Zonneboilers zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door heel Nederland zie je grote parken met windmolens. Windturbines genereren volledig zuivere windstroom voor NL huishoudens. Niet elk energiecontract doet hier aan mee. Een uitgebreide filter wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets actueels: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Drenthe.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Op het moment dat je jouw eigen verbruik kan verlagen kan je flink besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op de uitstoot van CO2. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Odoorn

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk aanbieders van energie in Odoorn en betaal minder voor gas en licht!