Energieleveranciers Noord-Holland Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €275 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Noord-Holland vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ontdekt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je checkt zo veel aantrekkelijke acties die jij via de sites van onder andere Essent en MAIN Energie kunt gebruiken. Het oversluiten gaat simpel en prettig. Op deze pagina lees je handige toelichtingen en hulp dat je kunt gebruiken bij het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Noord-Holland

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Noord-Holland? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te noemen die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: stroom- en gas consumptie en adres. Ook ga je te kort door de bocht als je kijkt naar alleen de energietarieven. Dit beïnvloed maar voor een deel de energierekening. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: energiebelasting, verbruikskosten, vastrecht, aansluitkosten, regiotoeslag: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Daarnaast bieden veel maatschappijen een hoge welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €80 tot +/- €240. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Iens.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Je hebt te maken met een aardig moeilijke berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Noord-Holland mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je totale jaarverbruik in. Hierna doorzoek je een opsomming met de goedkoopste energiebedrijven. Je treft moeiteloos de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen no-time doorgevoerd. Hulp nodig bij het invullen van je jaarlijkse energiegebruik? Op deze pagina check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.850 kWh 750 m³
2 persoons huishouden 2.425 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.850 kWh 1.400 m³
Gezin + 2 kinderen 3.725 kWh 1.700 m³
2 & 3 kinderen 4.200 kWh 1.975 m³

Alle organisaties

Alle gangbare maatschappijen vergelijken. Van Allure Energie tot Vandebron.

Flink besparen op jouw energie

Nooit meer teveel betalen. Besparingen tot wel €245 per jaar.

Gelijk overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Noord-Holland

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Wil jij een goedkoop contract? Dan zit je hier helemaal goed! Middels onze tool kan je direct energieprijzen Noord-Holland vergelijken. Voer je adres en ook stoom/gas verbruik in en kies binnen no-time de goedkoopste leverancier. Aanvullende info over een bepaalde aanbieder? Bekijk dan de overkoepelende merksite. Stap nu over naar de beste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen op deze pagina en signaleer snel de milieuvriendelijkste of voordeligste energieleverancier voor je huis. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Scherpenisse afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Noord-Holland?

 1. Geef jouw postcode door (Noord-Holland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Noord-Holland mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Noord-Holland? Hieronder doorzoek jij een aantal van meest bestelde pakketten van energiemaatschappijen zoals Vattenfall, Eneco, Essent, NLE, Greenchoice + ENGIE, Powerpeers, Oxxio, Qurrent, Budget Energie met een verbruik van 2200 kWh t/m 3100 kWh stroom plus 900 m3 tot 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In ons land mag je helemaal zelf kiezen waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is jouw energiecontract verlopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over jouw huidige maatschappij? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Let op: check altijd de condities van het energiecontract. Wat is de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Noord-Holland. Op het moment dat jij een contract hebt afgesloten krijg je een bevestigingsmail of brief van jullie nieuwe energieaanbieder. Daarin vind jij alle tarieven en bijkomende kosten (zoals aansluitkosten, verbruikskosten, vastrecht, regiotoeslag, energiebelasting: ) van het energiepakket. Dit kan per mail of post, in de regel binnen 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

Nadat de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode kan je kosteloos, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie is dan bindend.

Opzeggen van oude contract

Je actuele energiecontract wordt beëindigd. Meestal draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Let op: stap je over doordat je gaat verhuizen? In dat geval moet je zelf gewoonlijk het energiecontract beëindigen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw aanstaande leverancier. Gewoonlijk dien je dit te doen vlak voor de overstapdatum, maar het kan vaak nog tot 2 weken na de dag van overstappen. De toekomstige aanbieder geeft dit door aan jouw oude energieleverancier die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Overstap is geslaagd

Is alles gelukt? Dan wordt alles in orde gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Noord-Holland. Je ontvangt hiervan wederom een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment verhogen. Daarnaast krijg je te maken met jouw persoonlijke eindafrekening van de “vroegere” energiemaatschappij. Lees verder over “actie Vandebron“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is vandaag de dag iets waar veel mensen mee bezig zijn. Veelgehoorde kreten zijn een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De meest relevante mogelijkheden zijn zon en wind (energie). Een groot aantal energieleveranciers hebben dat in hun portfolio. De leveranciers halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie kun jij kiezen: zelf zonnepanelen aanschaffen voor je appartement of huis of kiezen voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen maar ook je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit terugleveren heet “salderen”. In ruil krijg je een redelijke vergoeding in de gemeente Noord-Holland.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zo zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs i.v.m. een Remeha, Nefit, Vaillant, Intergas of AWB ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Pelletkachels zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

In alle provincies zie je grote parken met windmolens. Windturbines dragen bij aan volledig zuivere windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder energiepakket werkt met deze vorm van groene stroom. Meer daarover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Ook interessant: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Noord-Holland.

Energieverbruik reduceren

Wil je echt groen zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval je jouw eigen verbruik minimaliseert heeft dat direct effect. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op CO-2 uitstoot. Kies bijvoorbeeld bewust voor zuinige apparaten en A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Noord-Holland

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Noord-Holland en bespaar op gas en licht!