Energieleveranciers Nijhuizum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €335 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Nijhuizum vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit middels onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ziet à la minute de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je vind hier alle speciale kortingsacties die jij via de sites van o.a. Energiedirect.nl of Vandebron kan scoren. Het oversluiten gaat eenvoudig en probleemloos. Hieronder vind je praktische informatie en adviezen voor het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Nijhuizum

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Nijhuizum? Het is onmogelijk één energieleverancier te onderscheiden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt mede bepaald door jouw specifieke wensen: energieconsumptie en woonplaats. Daarnaast zijn er veel aspecten belangrijker dan uitsluitend de energietarieven. Dit beïnvloed maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: energiebelasting, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag, vastrecht: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Tevens hanteren veel bedrijven een gulle welkomstkorting voor consumenten die overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €80 t/m €195. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Zevenhoven.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het gaat om nogal een gecompliceerde calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Nijhuizum juni 2024? Geef je adresgegevens plus energieverbruik in. Nadien volgt een opsomming met beschikbare energiebedrijven. Je treft binnen no-time de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is binnen enkele minuten gepiept. Advies nodig bij het invullen van gas en stroom verbruik? Hieronder tref jij het stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Type huis Gas
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.975 kWh 725 m³
2 persoons huishouden 2.200 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 2.700 kWh 1.375 m³
2 & 2 kinderen 3.650 kWh 1.675 m³
Gezin + 3 kinderen 4.300 kWh 2.075 m³

Compleet aanbod

Alle gangbare organisaties vergelijken. Van Allure Energie tot Qurrent.

Bekijk het goedkoopste pakket

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen tot wel €455 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Nijhuizum

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Wil jij een voordelig energiepakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Geholpen door energieleverancieractie.nl kunnen jullie ogenblikkelijk energieprijzen Nijhuizum vergelijken. Geef je woongegevens + stoom/gas verbruik in en selecteer vlug de goedkoopste leverancier. Aanvullende info over een zeker contract? Dit vind je in site van de leverancier. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en de hoogste kortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen op deze pagina en vind onmiddellijk de “groenste” of voordeligste energieleverancier voor jouw situatie. Ook interessant: goedkoopste energie in Hasselt afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Nijhuizum?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Nijhuizum juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Nijhuizum? Op deze website lees je een lijstje met gangbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Eneco, Essent, NLE, Vattenfall, Greenchoice maar ook ENGIE, Oxxio, Energiedirect.nl, Powerpeers, Qurrent uitgaande van een verbruik van 2450 kWh – 3550 kWh stroom en 850 m3 – 1850 m3 gas.

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig kies jij er zelf voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over jouw huidige energieleverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Tip: bekijk zeker even de kleine lettertjes van de huidige energieleverancier. Hoe zit het met de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Nijhuizum. Vanaf het punt dat jij een contract hebt afgesloten zul jij een mail ontvangen van de gekozen energieaanbieder. Hierin lees je de prijzen en kleine lettertjes (denk aan verbruikskosten, aansluitkosten, regiotoeslag, vastrecht, netbeheerkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen een week.

Wettelijke bedenktijd

Nadat de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je zonder kosten, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude energiepakket opzeggen

Je actuele energiepakket wordt stopgezet. Meestal doet de nieuwe aanbieder dit. Let op: ga je verhuizen? In dat geval moet je zelf in de regel de huidige contracten moet opzeggen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de toekomstige leverancier. Normaal gesproken dien je dit te doen een paar dagen voor het moment van overstappen, echter soms ook tot een paar dagen na de overstapdatum. Jouw toekomstige leverancier stuurt de standen door naar de eerdere energiemaatschappij waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energie

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Nijhuizum. Je kunt rekenen op natuurlijk een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment bijstellen. Daarbij ontvang je een jaaroverzicht en eindafrekening van de “vroegere” energiemaatschappij. Lees verder over “groene stroom Leon Zeewolde“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is op dit moment iets waar veel mensen mee bezig zijn. Denk aan je huis gasvrij verwarmen en de uitstoot van CO2 reduceren. Maar hoe werkt groene energie nou precies? Twee veelbesproken alternatieven zijn wind en zon (stroom). Een groot aantal leveranciers maken hier graag gebruik van. De aanbieders bestellen zonnestroom en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of speciaal op zoek gaan naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Investeren in zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom plus het overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Daarvoor heb je recht op een leuke prijs in de gemeente Súdwest-Fryslân.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Door deze producten kan je het gasverbruik flink reduceren. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een AWB, Atag, Remeha, Intergas of Nefit ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op steeds meer plekken zul je grote windmolens kunnen spotten. De windturbine voorziet in 100% groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke aanbieder biedt deze vorm van stroom aan. Extra info hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets actueels: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Zodra jij jouw persoonlijke energieconsumptie weet te beperken kan je flink besparen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot zuinige apparaten en A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Nijhuizum

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Nijhuizum en betaal minder voor gas en licht!